به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، اسکندر کاکایی در نشست خبری که در اداره کل تأمین اجتماعی استان برگزار شد اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمهگر کشور فعالیت دارد و 54 درصد جمعیت کل کشور معادل بیش از 46 میلیون نفر تحت پوشش این بیمه هستند.
وی با بیان اینکه هشت میلیون نفر تحت عنوان مستمریبگیر تأمین اجتماعی در کشور حضور دارند عنوان کرد: 36 میلیون نفر از بیمه شدگان در کشور تبعه هستند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه حدود 40 درصد جمعیت استان کرمانشاه زیرپوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند افزود: در مجموع تا پایان دی ماه 803 هزار نفر در استان شامل 267 هزار بیمه شده اصلی و 86 هزار مستمریبگیر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند.
کاکایی با بیان اینکه تعداد مستمریبگیران تأمین اجتماعی در ابتدای سال 1400 حدود 75 هزار نفر بوده که در انتهای اذر امسال به 86 هزار نفر رسیده است عنوان کرد: تعداد بیمه شدگان اصلی از 257 هزار نفر در سال 1400 اکنون به 267 هزار و 500 نفر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد بیمهشدگان اجباری از جمله کشاورزان در سال 1400 حدود 149 هزار نفر بوده که تا پایان آذر ماه امسال به 158 هزار و 450 نفر رسیده است گفت: در مجموع تعداد بیمهشدگان اصلی و مستمریبگیران در استان نسبت به سال 1400 حدود 20 هزار نفر افزایش یافته است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه مستمری پرداخت شده به مستمریبگیران در ماه گذشته 544 میلیارد تومان است افزود: افزایش بیمه شدگان اجباری در سالهای گذشته به طور میانگین 1700 تا 2000 نفر بوده اما در سال گذشته و امسال از 3000 نفر هم عبور کرده است.
کاکایی با اشاره به اینکه مهمترین راه درآمد سازمان از راه وصول حق بیمه است گفت: سازمان تأمین اجتماعی از محل وصول حق بیمهها در 9 حوزه از جمله نفت و گاز، پتروشیمی، صنعت، دارویی و معدن سرمایهگذاری کرده است.
وی با بیان اینکه توسعه پوشش همگانی بیمه، توسعه کمی و کیفی خدمات بیمهای، هوشمندسازی خدمات، کنترل مصارف و مبارزه با فساد از راهبردهای کلان کشور در سازمان است افزود: سازمان تأمین اجتماعی در راستای مبارزه با فساد رونمایی از سه سامانه نظارتی از جمله سامانه سوتزنی و سامانه ثبت تخلفات اداری را فعال کرده است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه هوشمندسازی در دستور کار سازمان قرار گرفته است گفت: 59 خدمت پرتردد سازمان به صورت غیرحضوری و از طریق سامانه ارائه میشود و توصیه میشود تمام بیمه شدگان از طریق سامانه غیرحضوری گاهی شرایط سابقه، دستمزد و شغل خود را کنترل کنند.
کاکایی با بیان اینکه یکی از معضلات سازمان ضریب پشتیبانی بود و اکنون اقدامات انجام شده سبب شده پوشش بیمهای به آحاد جامعه برسد افزود: تمام افراد بین 18 تا 50 سال میتوانند با سازمان تأمین اجتماعی قرارداد منعقد کنند و زیرپوشش بیمه قرار بگیرند و از خدمات این سازمان بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر برای افزایش پوشش بیمهای زنان خانه دار در قالب طرحی در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه قرار گرفتند عنوان کرد: 500 هزار نفر در کشور تحت عنوان بیمه زنان خانه دار بیمه شدند و این آمار در استان کرمانشاه بیش از 10 هزار نفر است.
کاکایی با بیان اینکه در سراسر کشور 66 هزار نفر و در استان کرمانشاه 1300 نفر تحت عنوان دانشجو تحت بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتهاند گفت: تسهیلات بازنشستگان از هفت میلیون به 20 میلیون تومان افزایش یافته و امسال در کل کشور 227 هزار فقره و در استان کرمانشاه 2000 فقره پرداخت شده است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه 21 هزار کارگاه در استان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی است افزود: مطالبات کارفرمایان 480 میلیارد تومان است که انتظار میرود با پرداخت به موقع حق بیمه ما را در ارائه خدمات یاری کنند که مجبور به اقدامات اجرایی و تعیین جیمه نشویم.
کاکایی با اشاره به اینکه حداقل پرداخت بیمه بیکاری 6 ماه و حداکثر 50 ماه است گفت: در آذر ماه به 3400 نفر بیمه بیکاری پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در آذر ماه امسال در مجموع 30 میلیارد تومان کمک هزینه کوتاه مدت پرداخت شده است عنوان کرد: در آذر ماه امسال 22 میلیارد تومان بیمه بیکاری، 880 میلیون تومان کمک هزینه ازدواج، چهار میلیارد و 300 میلیون تومان غرامت ایام بیکاری، دو میلیارد تومان کمک هزینه بارداری، یک میلیارد تومان هزینه پروتز، 500 میلیون تومان هزینه کفن و دفن و 340 میلیون تومان کمک هزینه سفر بیمار با همراه پرداخت شده است.
کاکایی با اشاره به اینکه سامانه 1420 به صورت شبانهروز آماده پاسخگویی به سؤالات شرکای اجتماعی است گفت: افزایش حقوق مستمریبگیران نیازمند مصوباتی خارج از سازمان است و سازمان تأمین اجتماعی نمیتواند قانون خلق کند و از طرف دیگر در چهار سال گذشته افزایش حقوق مستمری بگیران 150 درصد اعمال شده است.