بسیج گزارش می دهد؛

خیابان‌ها نور باران و کوچه‌ها چراغانی

اردبیل- در شب سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و در حالی که انقلاب ایران ایام شباب و جوانی را سپری می کند خیابان‌های اردبیل نور باران و کوچه‌ها چراغانی شده است.
کد خبر: ۹۵۷۸۲۱۷
|
۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۳

خیابان‌ها نور باران و کوچه‌ها چراغانی

خبرگزاری بسیج، گروه استان‌ها – عادله جوادزاده: ۴۵ سال از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران سپری شده و جمهوری اسلامی به زعامت امام راحل و مقام معظم رهبری دوران شباب و شادابی خود را می‌گذراند.

گرچه در ایام ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ دشمن چشم طمع به این خاک پاک داشت اما با گذشت ۴۵ سال از وقوع این انقلاب بزرگ و جهانی دشمن و استکبار جهانی دریافته است که خانه روی آب ساخته و نیم قرن است که آب در هاون کوبیده و هوا الک کرده است.

پای صحبت‌های جوانان روزهای پرشکوه انقلاب که می‌نشینیم هنوز هم عطر شجاعت، شهامت و جرأت و جسارت آن روزها به مشام می‌رسد.

یکی از این انسان‌های شجاع که هنوز هم با خاطرات آن روزها در اردبیل زندگی می‌کند با یادآوری آن روزها به آسمان خیره می‌شود و با خود زمزمه می‌کند: «خدایا شکرت برای این انقلاب و این سرزمین»

صدیف حسن‌پور که خود پدر شهید است و خود در ایام انقلاب و دفاع مقدس در محله معجز اردبیل صاحب سوپرمارکت بود و هنوز هم به همین شغل مشغول است می‌گوید: حال و هوای آن روزهای اردبیل برای من غیرقابل وصف است همه جوانان و مردمی که دلشان در گرو این سرزمین بود در پیروزی این انقلاب سهمی داشتند و خود را وارث و صاحب این انقلاب و نظام می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه اردبیل دین خود را به نظام و اسلام در روزهای آغازین انقلاب، هشت سال دفاع مقدس و حتی ایام بعد از آن ادا کرده است، خاطرنشان کرد: هنوز هم بعد از ۴۵ سال و نزدیک نیم قرن از عمر انقلاب ما حاضریم در سخت‌ترین شرایط و روزهای نظام در صف اول دفاع ایستاده و خود را در این سنگر حاضر می بی نم.

خیابان‌ها خونین؛ دل‌ها در تپش

اگر چه در روزهای انقلاب و قبل از خروج شاه از ایران در سال ۵۷ در دی‌ماه همان سال خفقان شدیدی در شهرهای کشور و در کنار آن اردبیل حاکم بود اما هیچیک از این تحرکات نتوانسته بود اندکی در اراده جوانان انقلابی اردبیل خللی وارد کند.

سال ۱۳۵۷ در جای جای ایران پهناور با خاطرات تلخ و شیرینی آمیخته شده است که هر کدام تاریخ یک منطقه و مجاهدت‌های مردمش را نشان می‌دهد.

در این دهه در استان اردبیل نیز رویداهای مهمی شکل گرفته است که روایتش کتاب قطوری می‌شود که خواندنش برای هر ایرانی آزاده که طالب حریت است ضروری است.

بانوی جانباز اردبیلی خانم علایی متولد سال ۱۳۴۴ وقتی ۱۳ ساله بود ۱۱ دی ماه ۱۳۵۷ به طور اتفاقی در زمان تظاهرات انقلابیون در محله یساول به طرف تازه میدان اردبیل مجروح می‌شود.

وی در خاطراتش می‌نویسد: آن زمان خبری از رادیو و تلویزیون در خانه‌ها نبود همین که شام مان را می‌خوردیم دفتر کتاب‌هایمان را بغل گرفته با مادرم راهی خانه یکی از همسایه‌ها می‌شدیم، برنامه شب نشینی معمولاً هر شب خانه یکی از بزرگترهای محل برپا بود.

در این بین در کنار شنیدن قصه‌های شیرین مادر بزرگ‌ها و پدر بزرگ‌ها گاهی از اتفاقات مهمی که در کشور روی می‌داد حرف می‌زدند. قضیه قیام مردم تبریز و احتمال رفتن شاه را یواشکی بین هم رد و بدل می‌کردند، به ما هم گوشزد می‌کردند بچه‌ها این روزها وضع خطرناکه تنهایی از خانه بیرون نروید و...

خانم علایی می‌نویسد: (من و مادرم برای تهیه نفت در صف نوبت بودیم هوا خیلی سرد و صف شلوغ بود قبل از اینکه ردیف‌های اول نفتشان را بگیرند یک دفعه همهمه عجیبی افتاد. می‌گفتند خبر رسیده امروز درگیری‌هایی صورت می‌گیرد. در همین فاصله صدای شلوغی در شهر بلند شد در یک چشم زدن صف به هم ریخت یکی، گالن به دست دیگری دست خالی فرار کرد من هم چون دوست داشتم این صحنه‌ها را تماشا کنم با بی خیالی دنبال مادرم راه افتادم او هر چه داد می‌زد عجله کن! اهمیتی ندادم.

داشتیم خیابان را رد می‌شدم که دیدم جلوی یک راننده وانت را گرفتد و شروع کردند به کتک زدنش اما او هر طوری بود از دستشان فرار کرد.

بعد این طرف خیابان که رسیدم باز دیدم جلوی یک خاور را گرفته اند و راننده اش را می‌زنند، او هم خودش را از معرکه نجات داد. در همین حین احساس کردم یکی به بازویم سنگ زد با خودم گفتم؛ این بچه‌های محل تو این وضعیت بازی شأن گل کرده، صبر کنید حسابتان را می‌رسم. تو این فکرها بودم که دیدم از دستم خون می‌آید قدم‌هایم را تند کردم به اولین خانه همسایه که برای فراری دادن انقلابی‌ها باز گذاشته بود وارد شدم و رفتم پیش گلساره خانم و قضیه خونی شدن دستم را گفتم او هم نگاهی کرد و گفت: چیزی نیست دخترم یک خراش برداشته، رفتم جلوی آینه دیدم نه شکمم هم خراش برداشته این یک چیز دیگر است.

وقتی همه فهمیدند جریان چیست به دنبال راه چاره افتادند. همه مردهای محله بیرون بودن به غیر از زن و بچه‌ها کسی در خانه‌ها نبود.

در محله ما بیشتر از ۳ نفر کسی ماشین نداشت آنقدر از این کوچه به آن کوچه سر زدند تا اینکه یک وانت بار پیدا کردند راننده اش اولش راضی شد مرا به بیمارستان برساند ولی با اعتراض خواهرش منصرف شد. ایستادیم وسط کوچه، هر کس می‌رسید اطرافیانم می‌گفتند؛ این بچه تیر خورده کمک کنید برسونیم بیمارستان تا اینکه یک موتوری از راه رسید از شانسم آشنا درآمد پسر امام جماعت مسجدمان بود سوار موتور شدم و راه افتادیم در راه دوست موتور سوار جلویمان را گرفت و گفت: خیابان‌ها خیلی خطرناک هستند با این موتور شما را می‌بینند. ما را برد سوار ماشینش کرد و از کوچه پس کوچه‌های ساکت خودمان را به بیمارستان "شیر خورشید" همان فاطمی امروز رساندیم.)

همه اینها روایت جانفشانی‌های زنان و مردانی است که جان دادند تا ایران بماند و ایرانی سرافراز باشد.

بهروز یحیوی نخستین شهید انقلاب اسلامی در شهر اردبیل

مساجد حاج میرزا صالح و میرزا علی اکبر کانون‌های شکل‌گیری تحرکات انقلابی مردم اردبیل بود و شب نهم شهریور ۵۷ برابر با بیست و ششم ماه مبارک رمضان، آیت الله مسائلی از علمای انقلابی و صاحب نفوذ اردبیل، در مسجد حاج میرزا صالح از رفتن به منبر خودداری کرد و با اشاره به حجت الاسلام سید علی اکبر اجاق نژاد، به همراه مردم راهی مسجد میرزا علی اکبر شدند.

تعداد جمعیت حاضر در مسجد به بیش از چهار هزار نفر رسید و در این هنگام آیت الله مروج بالای منبر رفت و برای مردم سخنرانی کرد و نیروهای انتظامی و امنیتی که از ایجاد مانع در مقابل حرکت مردم عاجز مانده بودند، نرسیده به میدان عالی قاپو در اول کوچه ارمنستان به روی مردم آتش گشودند، اسرافیل مهارتی از انقلابیون اردبیل در این باره می‌گوید: حرکت و شروع تظاهرات به صورت خودجوش بود و بعد از خروج از مسجد میرزا علی اکبر، با هدایت تعدادی از جوانان شعارها با صلوات شروع شد و بعد کم کم شعارهای تند آغاز شد و مسیر حرکت به طرف میدان عالی قاپو بود و نیروهای امنیتی چندین بار به طرف مردم حمله‌ور شدند تا به نوعی مانع حرکت و شکل‌گیری تظاهرات شوند ولی جمعیت عظیمی که به راه افتاده بود آنها را ناکام گذاشت.

یادم هست در وسط‌های خیابان منتهی به میدان عالی قاپو بودیم که مأموران به طرف مردم تیراندازی کردند و جمعیت سراسیمه شروع به پراکنده شدن کرد و در همین لحظه بود که گفتند یک نفر شهید شده است.

ارشد نوری از انقلابیون اردبیلی از مشاهدات خود در آن شب می‌گوید: وقتی گلوله به بهروز اصابت کرد، جوانان انقلابی با دیدن جسم غرق در خون او به شدت به هیجان آمدند و شعار معروف "مهدی بیا مهدی بیا ایران شده کرب وبلا" سر دادند؛ شب خیلی خوفناکی بود و اولین بار بود از شروع نهضت امام خمینی (ره) در اردبیل کسی در جلوی چشمان مردم به شهادت می‌رسید.

مردم خیلی ناراحت بودند و پیکر شهید یحیوی را بر روی دستان خود گرفته و به سوی ماشین جیپی که در نزدیکی میدان عالی قاپو قرار داشت، بردند و یک لحظه بهروز را بر دستان مردم دیدم که هنوز زنده بود اما معلوم بود که آخرین نفس‌های زندگی اش را می‌کشد تا اینکه بعد از چند ساعت شنیدم قبل از رسیدن به بیمارستان به شهادت رسیده است.

امیدآفرینی در برنامه‌های دهه فجر باید موج بزند

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: امیدآفرینی و تقویت روحیه نشاط و سرزندگی باید در برنامه‌های دهه فجر امسال موج بزند.

حجت‌الاسلام حسن باقری عصر یکشنبه در جلسه ستاد گرامیداشت برنامه‌های دهه فجر در اردبیل، اظهار کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و در آستانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برنامه‌ها و هدف‌گذاری‌ها باید به نحوی باشد تا مردم در جشن پیروزی انقلاب اسلامی بتوانند روحیه امیدواری خود را تقویت کرده و برای رسیدن به قله‌های رفیع پیشرفت اعتماد و انگیزه مضاعفی داشته باشند.

وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل در سال‌های گذشته شکل گرفت و امروز وظیفه ما است تا دستاوردها و گنجینه عظیم نهضت امام راحل را به نسل‌های آینده تبیین کرده و منتقل کنیم.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: با رهبری امام و حضور ملت این انقلاب به ثمر نشست و همچنان به این ۲ عنصر در ادامه راه نیاز است تا انقلاب از گردنه‌های مختلف عبور کرده و بتواند در مسیر رسیدن به قله با عظمت و فخرآفرین حرکت کند.

حجت‌الاسلام باقری ۱۲ بهمن را نقطه عطف و تثبیت به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: ۱۲ بهمن نهضت امام خمینی (ره) را به انقلاب بزرگ و اسلامی تبدیل کرد به طوری که نظیر چنین انقلابی را تا عصر حاضر شاهد نیستیم.

وی دهه فجر را فرصتی استثنایی برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف برای نسل نوجوان و جوان اعلام کرد و ادامه داد: باید از حداکثر ظرفیت‌های موجود اعم از فضای مجازی، مساجد، هیأت‌های مذهبی، بانوان تأثیرگذار، مدارس، دانشگاه‌ها و سایر مجموعه‌ها برای تبیین این دستاوردها و سرمایه‌های عظیم استفاده شود.

حجت‌الاسلام باقری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: باید امیدآفرینی در برنامه‌های گرامیداشت دهه فجر از سوی همه دستگاه‌ها و نهادها مورد توجه قرار گرفته بیش از گذشته نمایان شود.

وی اضافه کرد: برنامه‌های ایام‌الله دهه فجر به نحوی برنامه‌ریزی شده تا در روزهای مختلف این دهه بتوانیم در حوزه‌های مختلف انقلاب اسلامی و سرمایه عظیم اعتماد مردمی در کنار پیشرفت‌ها و توسعه را در ابعاد مختلف به شایستگی رقم بزنیم.

حجت‌الاسلام باقری اوج جشن‌های پیروزی انقلاب را حضور ملت در راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن اعلام کرد و یادآور شد: امسال با توجه به حساسیت موضوع انتخابات و مسائل منطقه‌ای باید حضور حداکثری مردم را در راهپیمایی و به دنبال آن در پای صندوق‌های رأی شاهد باشیم تا همه توطئه‌های دشمن با این حضور گسترده و سیل‌آسا خنثی شود.

وی یوم‌الله ۲۲ بهمن را روز تجدید عهد و پیمان با آرمان‌های امام راحل و شهدا اعلام کرد و گفت: در این روز ملت ایران خیز عظیمی را برای رسیدن به عزت و عظمت دوباره بر خواهند داشت.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اردبیل به تشکیل ستاد دهه فجر و فعالیت ۲۵ کمیته تخصصی اشاره کرد و افزود: جشن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی همزمان با لحظه تاریخی ورود امام به میهن اسلامی و برنامه‌های متنوع آغاز خواهد شد و تا یوم‌الله ۲۲ بهمن ادامه خواهد داشت.

دهه فجر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران

ملت ایران در حالی امسال چهل و پنجمین سالگرد شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می‌گیرند که سیاه‌نمایی دشمن در حوزه آزادی بیان مشهود است. آزادی بیان به اعتقاد غربی‌ها توهین به ادیان، قرآن کریم و پیامبر (ص) است در حالی که این آزادی ذره‌ای ارزش ندارد بلکه نوعی حیله‌گری است.

دستیابی ایران به انواع دانش‌ها و علوم و تکنولوژی مختلف از هوا و فضا گرفته تا عرصه‌های پزشکی، نانو تکنولوژی دانش بنیان و … برای دشمن جرار ایران چیزی جز کابوس نیست و آمریکا و ایادی آن همواره در اندیشه خار و ذلیل کردن ایران بوده اما امروز با مشاهده این عزت‌های روزافزون به کنج عزلت و ذلت خزیده اند.

در کنار تمام اینها ضرورت حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن بر کسی پوشیده نیست چرا که این حضور میثاقی مجدد با امام، شهدا و در حقیقت پشتیبانی از نظام اسلامی است.

امروز حضور مردم در راهپیمایی صیانت‌بخش در تداوم راه عزتمند انقلاب اسلامی است و هر چند دشمن تلاش می‌کند تا از هم اکنون این حضور را کم‌رنگ جلوه دهد اما مردم استان اردبیل نیز به صورت خانوادگی و گروهی به شکل وحدت‌آفرین در این راهپیمایی حاضر شده و پاسخی دندان‌شکن به توطئه‌ها و یاوه‌گویی‌های دشمنان خواهند داد.

بانگ الله اکبر بر پشت بام‌های اردبیل

امشب مردم اردبیل همچون سال‌های گذشته و به صورت خودجوش در بام‌های خود حاضر می‌شوند و در ساعت ۲۱ همزمان باهم در پشت بام‌ها طنین «الله اکبر» سر می‌دهند.

این هماهنگی و حضور گسترده مردم در تمام برنامه‌های حماسی و انقلابی نشان از یکدلی مردم استان اردبیل و این خطه از کشور عزیزمان ایران است که نشان می‌دهد هنوز هم بعد از قریب به نیم قرن از عمر بابرکت انقلاب اسلامی به پشتوانه شعار «الله اکبر – خمینی رهبر» قابلیت این را دارند که نظام سلطه را به زیر آورده و حکومت الله را در جهان برپا کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار