به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، جعفر الفتینیا مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب کشور در نشست خبری خبرنگاران، با بیان اینکه صنعت برق از سه قسمت تولید، انتقال و توزیع تشکیل شده است، اظهار کرد: تولید برق مربوط به نیروگاهها است، این انرژی الکتریکی تولیدی توسط خطوط انتقال و پستهای انتقال و فوق توزیع منتقل و تحویل شرکتهای توزیع و مصرفکنندگان کوچک میشود.
وی نگهداری و مالکیت از شبکه انتقال انرژی را در حیطه وظایف شرکت برق منطقهای عنوان کرد و افزود: حوزه فعالیت برق منطقهای غرب کشور در سه استان کرمانشاه، کردستان و ایلام به وسعت ۷۴ هزار کیلومترمربع پراکندگی دارد و جمعیتی حدود ۴.۲ میلیون نفری را شامل میشود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب کشور با اشاره به داشتن ۸ هزار و ۷۱۶ کیلومتر مدار خط انتقال و فوق توزیع، ۱۳۰ پست انتقال فوق توزیع به ظرفیت ۱۲ هزار و ۷۰۳ مگاولت آمپر، گفت: ظرفیت نصب شده نیروگاههای سه استان ۳ هزار و ۹۵۷ مگاوات است که ۲ هزار ۲۲۱ مگاوات از آن مربوط به استان کرمانشاه است.
وی یادآور شد: ۳۴ درصد صرف مصارف خانگی، ۱۵ درصد مصارف عمومی، ۱۷ درصد کشاورزی، ۲۵ درصد صنعتی، ۷ درصد سایر مصارف ۲ درصد هم بابت روشنایی معابر تفکیک انرژی مصرفی در سطح برق منطقهای است.
*تحول صنعت برق در ۴۵ سالگی انقلاب
وی در ادمه اشارهای به دستاوردهای نظام در ۴۵ سالگی انقلاب و مقایسه آن با قبل از انقلاب داشت و تصریح کرد: در ابتدای انقلاب ظرفیت نصب شده در کرمانشاه ۶۴ مگاوات بوده که امروزه به ۲ هزار و ۲۲۱ مگاوات طرفیت رسیده بهطوریکه ۳۵ برابر رشد داشته است.
الفتینیا تعداد ترانسفورماتورهای انتقال و فوق توزیع در ابتدای انقلاب را ۷ دستگاه عنوان کرد و افزود: امروز این تعداد با ۱۶ برابر رشد به ۱۱۳ عدد ترانسفورماتور انتقال و فوق توزیع رسیده است.
وی با بیان اینکه طول خطوط انتقال و فوق توزیع استان کرمانشاه از ۳۳۵ کیلومتر ابتدای انقلاب با ۱۰ برابر رشد به ۳ هزار و ۲۳۷ کیلومتر رسیده است، افزود: امروز شاهد آن هستیم ۹۷۰ مگاوات پیک مصرف استان کرمانشاه است در حالی که ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات برق در استان تولید میشود.