به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، استان کرمانشاه به دلیل وجود سرابهای بسیاری که در آن وجود دارد به سرزمین آب و سنگ معروف است، یکی از زیباترین آنها که فاصله کمی در حدود ۲۰ کیلومتر از شهر کرمانشاه دارد سراب نیلوفر نام دارد که با مساحت ۱۳۳۱ متر مربع در دامنه کوه کماجار در منطقهای کوهپایهای قرار گرفته است.
عمق سراب نیلوفر در بخشهای مختلف تا ۳۳ متر متفاوت است و این سراب از قدیم الایام به دلیل جذابیت بالایی که به واسطه نیلوفرهای آبی و فضای بکری که داشته همیشه مورد استقبال گردشگرانی بوده که این استان را به عنوان مقصد تفریحی و گردشگری خود انتخاب میکنند.
استان کرمانشاه در حال حاضر ٢ هزار و ٢٣٠ اثر استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسانده که سراب نیلوفر پنجاه و پنجمین اثر طبیعی ملی به ثبت رسیده در این استان است و همین امر سبب شد تا نسبت به حفظ و نگهداری این جاذبه گردشگری توجه بیشتری انجام گیرد.
سراب نیلوفر از گذشته جزو سرابهای پر آب استان کرمانشاه بوده و به دلیل زیست بوم و موقعیت خوبی که داشته علاوه بر جریان حیات و زندگی ماهیان و جانوران آبزی در اعماق این سراب شاهد مهاجرت انواع پرندگان مهاجر بسیاری در اطراف خود هستیم و همین موضوع این منطقه را به یکی از نواحی مهم پرندهنگری کشور تبدیل کرده است.
تفاوت این دریاچه با دریاچههای دیگر در گلهای نیلوفر آن است که در دهه هشتاد و در فصلهای گرم سال سطح سراب نیلوفر پوشیده از گلهای نیلوفر سپید بود که فضایی منحربهفرد و رویایی برای گردشگران به ارمغان میآورد.
اینکه از عبارات و فعلهایی با زمان گذشته استفاده میشود تنها به این دلیل است که طی سالهای اخیر به دلیل خشکسالی و بحران کم آبی تقریباً نه تنها از نیلوفرهای آبی خبری نبوده بلکه سطح آب این سراب یا دریاچه کمتر و کمتر هم میشود و در ایام گرم سال و تابستان مثل سابق اثری از دریاچه زیبای نیلوفر نیست.
خشکسالیهای سالهای گذشته اگرچه برای سراب نیلوفر تبعات بسیار زیادی داشته و باعث از دست دادن موقعیتهای خوب خود برای زیست گیاهی و جانوری شده بود اما این روزها خبرهای خوبی از این سراب به گوش میرسد.
بارندگیهای اخیر بیش از هر زمان دیگری به داد حیات سرابها، تالابها و رودخانههای خشکیده و یا در آستانه خشکی رسیده و درست در زمانی که نگرانیها از خشکسالی و خشکی سرابها روز به روز قوت مییافت اکنون شاهد پر شدن رودخانهها و سرابهای این استان هستیم.