جزئیات برگزاری جشنواره رهآورد سرزمین نور
به گزارش سرویس راهیان نور خبرگزاری بسیج؛ جشنواره فرهنگی رهآورد سرزمین نور برنامهای فرهنگی است برای حضور همه مردم و اقشار مختلف هنرمندان و ادیبانی که به نحوی دل در گرو هشت سال دفاع مقدس و دین به رزمندگان دارند. این جشنواره با هدف نشر و گسترش آثار فرهنگی، ادبی و هنری دفاع مقدس در میان آحاد مردم در استانها ترتیب یافته است. وصف کوی عارفان عاشق و شرح حکایت حماسه آفرینان هشت سال دفاع مقدس و تعریف و تمجید رزمندگان این مرز و بوم همه در جای جای نورانی مناطق عملیاتی است که رزمندگان ما آن را آفریدند و امروز ما مکلّفیم که با استفاده از ظرفیت و توانمندیهای جوانان هنرمند آن حماسه را منعکس کنیم. ایجاد فرصت برای همه مردم برای ادای دین به رزمندگان اسلام، تلاش برای ثبت و ضبط و ماندگار کردن احساسات، عواطف و برداشتهای مردمی از حضور در مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس و تلاش برای تشویق راهیان نور به دقت در دیدن، شنیدن، دریافت، توصیف کردن و انتقال دادن فضای معنوی و وقایع هشت سال دفاع مقدس از مهمترین اهداف این جشنواره است. نوزدهمین دوره جشنواره رهآورد سرزمین نور که افتتاحیه آن از ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۱ شروع شده بود، اختتامیهاش صبح روز ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۲ در اردوگاه شهید مهدی باکری اهواز برگزار خواهد شد، با موضوع راهیان نور، دفاع مقدس و جبهه مقاومت است. این دوره از جشنواره در دو بخش حرفهای شامل گزارش خبری، ایدههای نو، پوستر، شعر فیلمنامه، نمایشنامه، فیلم، مستند، فیلم داستانی کوتاه و بلند، نماهنگ، هنرهای تجسمی، نقاشی، کتاب، عکس، فضای مجازی و گروه سرود و بخش مردمی شامل متن ادبی، دلنوشته، خاطره، عکس تلفن همراه و نقاشی بود که آثار ارسال و داوری شده و در این اختتامیه جوایز برگزیدگان اهدا خواهد شد. افرادی هم که آثار خود را بعد اتمام داوری دوره نوزدهم ارسال میکنند برای دوره بیستم شرکت داده میشود.
گفتنی است بالغ بر ۲۰ هزار خادم، ۱۰ هزار راوی و ۵ هزار مبلغ برای اردوهای راهیان نور بکارگرفته شدند و بناست ارتباط با زائران بعد از اردوهای راهیان نور در طول سال نیز برقرار باشد که در این رابطه برنامههایی از جمله از مقتل تا مدفن، پنجشنبههای شهدایی و برنامههایی از این دست در نظر گرفته شده است، امسال یکی از برنامههای اصلی این اردو تلفیق راهیان نور و پیشرفت بود.
حفظ ارزشهای دفاع مقدس با برگزاری جشنواره رهآورد سرزمین نور
سردار سیدقاسم قریشی درباره برگزاری جشنواره «رهآورد سرزمین نور» گفت: یکی از کارهای ارزشمندی که برای برگزاری این جشنواره صورت گرفته است انعکاس آثار بسیار مثبت باهدف کشف استعدادهای جوانان و حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس و انتقال مفاهیم به نسل آینده در جوانان و نوجوانان ما با موضوع راهیان نور، دفاع مقدس و جبهه مقاومت است.
وی افزود: در گذشته اینطور بود که این اتفاقات را فقط افرادی که آنجا حضور داشتند شاهد و مطلع بودند خوشبختانه با برنامهریزی که صورت گرفت در حدود ۱۵ سالی که گذشت، تلاش شد از عزیزان علاقمند در زیرمجموعههای حوزه هنری در بخشهایی مانند پوستر، شعر، فیلمنامه، نمایشنامه، فیلم، مستند، فیلم داستانی کوتاه و بلند، نماهنگ، هنرهای تجسمی، نقاشی، کتاب، عکس، فضای مجازی و گروه سرود و بخش مردمی شامل متن ادبی، دلنوشته، خاطره، عکس تلفن همراه و نقاشی و... به شکلهای مختلف هنری آن رهآورد را برای جوان و نوجوانان و همه اقشار را به تصویر بکشد.
سردار قریشی ادامه داد: در سال جاری در ۱۸ استان جشنواره رهآورد سرزمین نور را اجرا کردیم و تا ۱۷ اسفند ماه هم این جشنواره به اتمام میرسد.
وی اظهار داشت: در ۱۷ اسفندماه جشنواره رهآورد سرزمین نور را در اردوگاه شهید باکری اهوازبا حضور صاحبنظران و جمعی از زائران سرزمین نور برگزار خواهیم کرد.
فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج در پایان گفت: انشاءالله با حضور مدعوین از برگزیدگان سرزمین رهآورد نور تجلیل و تقدیر میشود.
گفتنی است؛ جشنواره مردمی رهآورد سرزمین نور که از جشنوارههای فرهنگی-هنری راهیان نور است که همه ساله با موضوع راهیان نور و دفاع مقدس برگزار میشود و علاقمندان و زائران راهیان نور میتوانند دیدهها و شنیدههای خود را از سفر به مناطق عملیاتی دفاع مقدس در قالبهای ادبی و هنری مثل شعر، داستان، عکس، فیلم و... به دبیرخانه دائمی این جشنواره ارسال کنند.
جشنواره رهآورد سرزمین نور باید در سال چندین بار برگزار شود
محمدحسن جمشیدی با اشاره به اینکه به طور کلی تعدد سوژه و نگاه در جشنوارههای ادبی کشوری همیشه مورد توجه بوده است، گفت: چرایی برپایی جشنوارهها نیز به همین منظور است.
جمشیدی اظهارداشت: جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور نیز از این موضوع مستثنی نیست. همین انبوه سوژه و متفاوت بودن قالبهای داستان و خاطره در عین حال که همپوشانیهایی نیز دارند باعث میشود که داوری را برای هر کسی سخت کنند.
او یادآور شد: نزدیکی قالبها و در عین حال متفاوت بودن آنها، صاحب اثر را نیز به اشتباه میاندازد؛ چه بسا حتی به بیراهه بروند.
جمشیدی اعلام کرد: در این جشنواره شاهد بودیم که از سراسر کشور، به موضوع راهیان نور، مقاومت، هشت سال جنگ تحمیلی و... پرداخته شد و آثار بسیاری نیز مورد داوری قرار گرفت.
وی اضافه کرد: بعضی آثار در قسمت شعر بیش از اندازه حتی تعدد نگاه داشتند، اما در قسمت خاطره متاسفانه آنچنان که باید سوژهها بکر نبود.
داور بخش داستان و خاطره یادآور شد: در قسمت داستان نیز ماجرا به همین منوال دنبال شد و در آخر چند کار بهعنوان خیرالموجودین بهعنوان اثر برتر شناخته شد.
وی در ادامه سخنانش پیشنهادی برای بهتر شدن جشنواره داد و افزود: حتماً در اختتامیه؛ کارگاههایی با حضور اساتید و افراد برتر برپا شود، تا با شناسایی نقاط قوت و ضعف آثار، برای دورههای بعدی با اثر بهتری مواجه شویم.
جمشیدی یادآور شد: حتماً آثار برتر چاپ یا در سایتها بارگذاری شود تا افراد دیگر با مطالعه آنها بتوانند به کارهای خود قوام ببخشند.
او گفت: حتماً در طول سال کارگاههایی با حضور منتخبان و هنرجویان مستعد برگزار شود و نباید فقط سالی یک بار درباره جشنواره حرف زد و با برگزاری یک اختتامیه ماجرا را خلاصه کرد.
جشنواره رهآورد سرزمین نور یک انگیزه خوب برای زئران راهیان نور
عرفان کوچاری با اشاره به برگزاری جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور اظهارداشت: تا زمانی که راوی خوبی در اردوی راهیان نور نداشته باشیم نمیتوانیم روایتگری مناسبی از دوران دفاع مقدس برای جوانان و نوجوانان داشته باشیم و به همین دلیل، جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور یک انگیزه خوب برای مخاطبان و زائران راهیان نور برای خلق آثار ادبی و هنری با کیفیت و با محتواست.
داور بخش عکس جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور، بازدید از مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس در قالب راهیان نور را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این امر مستلزم این است که روایتگر خوبی در بازدیدها داشته باشیم.
او در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه هنر چه نقشی میتواند در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و جوانان داشته باشد، افزود: هنر زبان گویا است؛ نمیتوان نقش آن را نادیده گرفت. خیلیها دوست ندارند با حرف و منطق پیش بروند. هنر به راحتی میتواند احساس انسانها را درگیر کند.
جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور با بیان اینکه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور توانسته باعث ایجاد شوق و ذوق در میان هنرمندان برای خلق آثار ادبی و هنری با موضوع دفاع مقدس و راهیان نور شود، اظهارداشت: بنده بهعنوان عکاس؛ احساسم بر این است باید روایتگری خوبی از مناطق عملیاتی دفاع مقدس داشته باشیم و در این شرایط، می توانیم پیام دفاع مقدس و راهیان نور را به خوبی به نسل امروزی منتقل کنیم.
انتهای پیام/