به گزارش خبرنگار بسیج، حسین افشاری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در اجلاسیه گروههای کشوری معماری و شهرسازی اظهار کرد: احیای الگوهای سنتی و بازگشت به الگوهای معماری سنتی و اسلامی و استفاده از آن در طراحیهای مدرن یکی از ضرورتهای است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با ابراز خرسندی از حضور مدیران گروههای معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی در دامغان عنوان کرد: دامغان یکی از کهنترین شهرهای ایران است و کاروانسراها، قلعهها و تپههای قدیمی و برج و بارو، حصار عظیم داخل و خارج شهر دامغان است.
افشاری متذکر شد: این شهرستان در حال حاضر دارای بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که ۱۳۰ اثر ملموس و ناملموس در فهرست آثار ملی است و از آثار شاخص این شهرستان میتوان به تپه تاریخی حصار با قدمت ۷ هزار سال و دارای سه دوره متعدد، مسجد تاریخانه که یکی از مهمترین مساجد بازمانده از قرون اولیه اسلامی در کشور و از نخستین نمونههای مساجد است، اشاره کرد که مناره آن یکی از عناصر تشکیلدهنده آن است.
وی افزود: وجود بناهای تاریخی بسیار در دامغان و لزوم احیای ارزشهای اسلامی در شهرهای مسلمان که امروزه هویت خاص گذشته را از دست دادهاند، بیش از قبل احساس میشود.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان تاکید کرد: تمرکز بر آموزش معماری اسلامی در دانشگاهها و مراکز علمی و تشویق پژوهش در این زمینه میتواند دستاوردهای شگرفی را ایجاد کند.
افشاری بیان کرد: توجه به فرهنگ و هنر ایرانی و ادغام فرهنگ و هنر ایرانی در طراحیهای معماری و شهرسازی با بهرهگیری از توان علمی اندیشمندان این دو حوزه با استفاده از مصالح بومی و سنتی و بهکارگیری مصالح ساختمانی سنتی و بومی در ساخت و سازها موجب ترویج معماری پایدار که هم با محیط زیست سازگار باشد خواهد شد و هم بازتابدهنده میراث فرهنگی ایرانی-اسلامی و توسعه گردشگری میشود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، توجه به معماری ایرانی ـ اسلامی در ساخت و سازهای شهری را از موضوعات حائز اهمیت برشمرد و تأکید کرد: استفاده از نمادها و عناصر معماری اسلامی در طراحیهای جدید با برگزاری اینگونه جلسات در دانشکده های هنر زمینه تحول در معماری را ایجاد کرده و با ارائه راهکار و برنامه به حاکمیت زمینه ایجاد قوانین و مقرراتی که حمایت از معماری ایرانی اسلامی را در برنامهریزیهای شهری و ملی تضمین کند را مهیا خواهد کرد.