به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، طلافروشان بازار شهر سنندج مغازههای خود را بازنکرده و نسبت به ثبت اموال خود در سامانه جامع تجارت که مقدمه اجرای مالیات بر عایدی سرمایه است واکنش نشان دادند.
ماجرا ازاینقرار بود که پارسال دولت اعلام کرد بر اساس تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در مردادماه ۱۴۰۱ ابلاغ شده، اصناف مختلف باید موجودی سرمایهای خودشان را در سامانه تجارت ثبت کنند تا معلوم شود هرکس چقدر از چه چیزی دارد و دولت بداند که کالاهای غیر از این کالاهای ثبت شده در زمره قاچاق است.
اولین صنفهایی که همان ابتدا ملزم به ثبت داراییهای انبارهایشان شدند لوازمخانگیها و لوازمیدکیها بودند؛ اما پارسال نوبت به طلا و جواهرفروشها هم رسید.
همزمان اعلام شد که طلافروشها هم باید معاملاتشان را در سامانه مالیاتی ثبت کنند و صورتحساب الکترونیک صادر کنند. اینجا بود که طلافروشها به هم ریختند و گفتند که اولاً ما اصلاً کاسب شدهایم که اینهمه کار اداری نکنیم، اینهمه دفترودستک و سامانه برای چیست؟
اگر اشتباهی از ما سر بزند چوب مالیات بالای سرمان است و نمیتوانیم در چند سامانه مختلف همه چیز را ثبت کنیم ثانیاً چرا ما باید داراییهای سرمایهای خودمان را که طی چند نسل به ما رسیده ثبت کنیم؟
ثبت موجودی طلا به افزایش شفافیت در معاملات کمک میکند
دراینخصوص طاها سمیعی معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان در جلسهای که روز گذشته برگزار شد، گفت: ثبت موجودی طلا در سامانه جامع تجارت میتواند به افزایش شفافیت در معاملات طلا و کاهش قاچاق آن کمک کند.
وی گفت: تمام واحدهای تولیدی و معدنی که در خصوص تولید، واردات و صادرات طلا فعالیت دارند باید برنامه تولید خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند.
این در حالی است که عمده خریداران طلا همواره نسبت به نحوه واریز وجه برای خرید طلا گلایه دارند؛ چراکه معمولاً این گونه است که خریدار برای واریز وجه یا باید مبلغ را به دو یا سه حساب معرفی شده از سوی طلافروش واریز کند یا کارت به کارت کند. این مسئله موضوع پنهانی هم نیست و درصورتیکه سری به بازار طلا بزنید با این شیوه فروش طلا مواجه خواهید شد؛ بنابراین به نظر میرسد برخی از طلافروشان در برابر شفافیت مقاومت میکنند.
انتهای خبر/