به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار بسیج، برنامه کشت امسال دانه روغنی کلزا در سطح استان اردبیل هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام شده بود و طبق این برنامه، بایستی کلزا در یک هزار هکتار از اراضی دیم و ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی آبی استان کشت میشد.
بنا به اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، با توجه به مساعد بودن شرایط جوی و اقلیمی و بارشهای مناسب، سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا در این استان ۵۰۰ هکتار فراتر از پیشبینی انجام شده و حدود هشت هزار هکتار از اراضی زراعی استان به کشت این محصول اختصاص یافت.
۲ برابر بودن قیمت خرید محصول و نیز خرید تضمینی کلزا از جمله علل استقبال کشاورزان به کشت محصول کلزا در استان اردبیل بوده است.
عمده ارقام کلزای کشت شده در استان اردبیل از نوع نپتون، ناتالی، الویس فرانسه، مارتن، روحان آلمان، گارو و هایولا بوده و پیشبینی میشود امسال بیش از ۱۵ هزار تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان استان خریداری شود.
قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم کلزا در سال زراعی جاری ۳۵۰ هزار ریال با ۱۰ درصد رطوبت و ۲ درصد افت غیرمفید تعیین شده است ، هماکنون روند خرید از طریق چهار مرکز خرید پیشبینی شده در شهرستان پارسآباد و بیلهسوار جریان دارد.
محصول کلزا تناوب خوبی برای کشت با محصول گندم محسوب میشود و دیمکارانی که اغلب گندم میکارند، رغبت بیشتری برای کاشت کلزا دارند چرا که کشت دانه روغنی کلزا با تقویت خاک زراعی، بستر زراعت را برای کاشت گندم در کشت سال بعد و نیز کشت سویا، بادام زمینی، پنبه و ذرت علوفهای به عنوان کشت دوم در منطقه آماده میکند.
بنا به اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، در سال زراعی گذشته حدود چهار هزار تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان این استان خریداری شده بود.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کلزاکاران استان خواست که با توجه به تداوم شرایط آب و هوایی بارشی و رطوبت بالای محصول، از برداشت زودهنگام، نارس و با رطوبت بالای محصول خودداری کنند.
این سازمان میزان رطوبت استاندارد برای برداشت و خرید دانه روغنی کلزا را حداقل هفت درصد و حداکثر ۲۰ درصد اعلام و تاکید کرده است که برداشت زودهنگام کلزا باعث افزایش درصد افت رطوبت و مشکلات ناشی از آن در فرایند خرید و احتمالا عودت محصول خواهد شد.
به گزارش بسیج، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.