پایگاه های تاریخی و باستانی به خوبی به مردم دنیا معرفی و شناسانده شود
قزوین_به گزارش بسیج، آیت الله مظفری به همراه بخشدار الموت شرقی از پایگاه میراث فرهنگی و تاریخی قلعه حسن صباح واقع در روستای گازرخان بازدید کردند؛ نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری در این بازدید قلعه تاریخی حسن صباح و روستای گردشگری گازرخان را یکی از ظرفیت های بزرگ جذب توریست و گردشگری استان قزوین برشمرد و خاطر نشان کرد: منطقه الموت از یک سابقه کهن تمدنی بسیار ارزشمندی برخوردار است و هر ملتی قطعا با گذشته خود قطع رابطه کند آینده خوبی نخواهد داشت ما از گذشته تابناک باستانی، فرهنگی، مذهبی و تاریخی برخوردارهستیم و لازم است که هرچه بیشتر نوجوانان، جوانان و نسل جدید را با این گذشته پر افتخار آشنا کرده تا بتوانیم اعتماد ملی را بالا ببریم.
وی یادآور شد: این نوع موزه ها علاوه بر معرفی تاریخ و تمدن ایران بزرگ و کهن به جهانیان قطعا در جذب گردشگر و توریست نقش بسزایی نیز دارند و این پایگاه های تاریخی و باستانی باید به خوبی به مردم دنیا معرفی و شناسانده شود.
اسماعیل سمیعی بخشدار الموت غربی نیز در این بازدید گفت: از ۱۰ هدف روستای گردشگری استان قزوین ۸ روستا در الموت شرقی واقع شده است که این امر بیانگر ظرفیت بالای گردشگری این منطقه است.
وی عنوان کرد: در بحث فرهنگی و مذهبی روستای زرآباد را با آن پیشنه فرهنگی، مذهبی و معنوی داریم که علمای بزرگی را در دل خودش پرورش داده است در بحث تاریخی روستاهای گازرخان، آتان و کلایه که روستاهای پلکانی بخش هستند و یا گرمارود، دریاچه معروفش بنام (اوان) داریم که باید برای توسعه و رشد منطقه از آن بخوبی بهره برد.
وی خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه در سال های گذشته کاوش هایی از قلعه حسن صباح در خصوص تاریخچه وجودی قلعه و اشیای کشف شده، صورت گرفته خوشبختانه اشیا کهن و تاریخی این قلعه و مناطق دیگر الموت نگهداری و در معرض دید علاقمندان قرار داده شده که امیدواریم با توجهی که میراث فرهنگی دارد بر موقعیت جهانی مناطق گردشگری و بناهای تاریخی و فرهنگی افزوده شود.
وی در ادامه به بازدید جمعی از سفرای کشورهای اروپایی از روستای گازرخان و قلعه حسن صباح اشاره کرد و افزود: در فرایند بازدید تنی چند از سفرای کشورهای اروپایی از این منطقه بخصوص آثار تاریخی و کهن قلعه حسن صباح از تکنیک ها و متدهای تکنیکی بکار رفته در بحث آبرسانی و استحکامات این قلعه متحیر مانده بودند.
بخشدار الموت شرقی صادرات داروهایی گیاهی را سرآمد اقدامات و شاخصه های این مکان دانست و گفت: خوشبختانه براساس مطالعات و تحقیقات بدست آمده در این قلعه، وجود پایگاه های درمانی با استفاده از داروهای گیاهی یکی از کارهای بزرگ و ارزشمندی است که توانسته با بکارگیری علم داروهای گیاهی منطقه نسبت به درمان بیماران و همچنین نسبت به صادرات آن به کشور های اروپایی اقدام کنند.
اسماعیل سمیعی به سکونت شخصیت های گوناگون از جمله خواجه نصیر طوسی در قلعه حسن صباح اشاره کرد و افزود: طی کاوش هایی که انجام شده به موضوعاتی مهمی در این قلعه دست یافته شده که می توان به سکونت افراد شاخص و مهم بویژه خواجه نصیرالدین طوسی در این قلعه اشاره کرد که نزدیک به ۲۲الی ۲۹ سال در قلعه حضور داشت که موید این موضوع است که اینجا می تواند پایگاه علمی در بحث ریاضیات و نجوم باشد.
بخشدار الموت شرقی در پایان از تلاش مسئولان در جهت ثبت جهانی قلعه حسن صباح تشکر و اظهار کرد: با پیگیری هایی که در گذشته توسط مسئولین وقت و حال انجام شده است این بنای کهن و تاریخی در آستانه ثبت جهانی قرار گرفته است.
انتهای پیام/۱۰۰۴