تعهد اشتغال در سیستان و بلوچستان رشد ۱۰۶ درصدی داشت
خلیل احمد سلامی با اشاره به اینکه میزان اشتغال پیشبینیشده سیستان و بلوچستان در سال گذشته ۳۵ هزار و ۸۴۰ نفر بود، بیان کرد: تا پایان فروردین ۱۴۰۳ اطلاعات ۳۸ هزار و ۱۳۳ نفر بهعنوان شاغل جدید در سامانه رصد اشتغال به ثبت رسیده و رشد ۱۰۶ درصدی در تعهد اشتغال را نشان میدهد.
وی افزود: سال ۱۴۰۳ برش شهرستانی تعهد اشتغال بر اساس سه شاخص، نرخ بیکاری، GDP و جمعیت توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی انجام و از طریق دبیرخانه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان ابلاغ شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: موضوع حایز اهمیت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی است که سهم استان حدود هشت درصد بوده و تا ۲۵ درصد قابلافزایش خواهد بود.
وی از اختصاص سهم ویژه بخش تعاون در تصویب شیوهنامه و دستورالعمل تسهیلات تبصره ۱۸ و تبصره ۲ سال ۱۴۰۲ و سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: بانکها و دستگاههای اجرایی مکلفاند حداقل ۱۰ درصد و تا سقف ۲۵ درصد منابع تسهیلاتی را به بخش تعاون اختصاص دهند که تحقق این امر مساعدت و پیگیری فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی را میطلبد.
سلامی با بیان اینکه در دولت سیزدهم رئیسجمهور شهید نگاه ویژهای به بخش تعاون وجود داشت، ادامه داد: اعتبار تسهیلات مشاغل خانگی به استان ابلاغ شده که بر حسب آن باید ۷۰ درصد از آن به طرحهای پشتیبان و ۳۰ درصد به طرحهای مشاغل مستقل پرداخت شود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۳ جلسه کارگروه اشتغال و بیش از ۵۰ جلسه کمیته فنی در سیستان و بلوچستان برگزار شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان افزود: از نظر تعداد ثبتی در سامانه تعهد رصد اشتغال نیز زاهدان بیشترین آمار را با هشت هزار و ۶۴۴ مورد به خود اختصاص داد و پس از آن نیز زابل، چابهار، ایرانشهر و سراوان رتبههای دیگر را از آن خود کردند، همچنین زرآباد، گلشن و لاشار پایینترین آمار ثبت در سامانه را داشتند.
وی بیان کرد: به تفکیک مدرک تحصیلی نیز ۲۳ هزار و ۴۴۴ مورد از تعهد اشتغال سال گذشته را بیسوادان، پنج هزار و ۸۰۱ نفر در مقطع ابتدایی، هشت هزار و ۸۱۰ نفر مقطع سیکل، ۱۵ هزار و ۸۳۹ نفر مقطع دیپلم، ۶۱۱ نفر در مقطع فوقدیپلم، سه هزار و ۵۲ نفر در مقطع کارشناسی، ۴۱۳ نفر در مقطع دکتری و ۱۶ نفر هم در بخش حوزوی تشکیل دادند.
سلامی گفت: به تفکیک جنسیت نیز ۱۸ هزار و ۴۵۰ نفر را بانوان و ۱۹ هزار و ۶۸۳ نفر را آقایان در سامانه ثبت اشتغال به خود اختصاص دادند، همچنین در بخشهای اقتصادی نیز به ترتیب بخش خدمات، کشاورزی و صنعت بیشترین آمار را داشتند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۴۴ نفر در حوزه شهری و ۱۶ هزار و ۹۸۹ نفر در حوزه روستایی ثبت در سامانه رصد اشتغال شدند، افزود: درصد صحت پیشرفت با لحاظ صحت سنجی ۸۳/۴۲ درصد بوده که نشان از صحت اطلاعات ثبت شده شاغلین در سامانه رصد اشتغال دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: تعهد اشتغال استان امسال، ۴۱ هزار و ۶۵۱ نفر با اولویت فارغالتحصیلان دانشگاهی است که بهصورت یک اولویت مورد پیگیری قرار دارد. دراینرابطه تعهدات هر شهرستان و دستگاه توسط سازمان برنامهوبودجه مشخص و به فرمانداران ابلاغ شده است.