به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد؛ زهیر حاجیحسینی در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه از برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه زندگی در یزد خبر داد و اظهار کرد: جشنواره ملی فیلم کوتاه زندگی به میزبانی یزد برای اولین بار در کشور و با محوریت ازدواج، خانواده، جوانی جمعیت و سبک زندگی اسلامی-ایرانی در ماه جاری برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه مسئله ازدواج موضوعی فرهنگی است که از مسائل مختلف تاثیر میپذیرد، گفت: موضوع ترویج ازدواج یک مسئله فرهنگی و بینشی است که مسائل فرهنگی و اجتماعی در این زمینه بسیار موثر است و برای ترویج ازدواج هنر و رسانه مهمترین ابزار در حوزه فرهنگ هستند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با اشاره به زمان برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه زندگی تصریح کرد: این جشنواره از تاریخ ۲۵ تا ۲۷ خرداد ماه در دو بخش مستند و داستانی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: تاکنون ۷۱۲ اثر از ۲۹ استان کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد و پس از بررسی هیئت بازبینی، ۴۲اثر شامل ۲۶ اثر داستانی و ۱۶ اثر مستند برای اکران انتخاب شدند.
حاجیحسینی با بیان اینکه ۹ اثر در ۴۲ اثر انتخاب شده مربوط به استان یزد است، ادامه داد: در اختتامیه این جشنواره سه اثر در بخش داستانی و سه اثر در بخش مستند تجلیل خواهند شد.
وی با بیان اینکه جشنواره ملی فیلم کوتاه زندگی با پیگیریهای انجام شده در تقویم سینمایی کشور قرار گرفته است، گفت: جشنواره ملی فیلم کوتاه زندگی اولین رویداد سینمایی در کشور است که به صورت تخصصی در حوزه مرتبط با ترویج فرهنگ ازدواج و سایر محورهای آن برگزار میشود.
مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آغاز هفته ازدواج از تاریخ ۱۹ تا ۲۶ خرداد ماه بیان کرد: با توجه به اهمیت نقش فرهنگ در حوزه ازدواج، تلاش شد تا در این هفته برنامههای فرهنگی و ترویجی طراحی و اجرایی شود.
وی ادامه داد: ۵ هزار و ۶۵۳ واقعه ازدواج و ۲ هزار و ۳۹۷ واقعه طلاق در سال ۱۴۰۲ در استان یزد انجام شد که بالاترین میزان عمومی ازدواج در شهرستان خاتم و ابرکوه و کمترین آن مربوط به شهرستان اشکذر، بالاترین میزان عمومی طلاق در شهرستان های تفت و یزد و کمترین آن مربوط به بهاباد و اردکان است.
حاجیحسینی با بیان اینکه در سال گذشته استان یزد در حوزه تسهیلات ازدواج رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: علیرغم تمام فعالیتهای صورت گرفته در این حوزه با توجه به آمار موجود در زمینه ازدواج و طلاق لزوم انجام اقدامات فرهنگی موثرتر دیده میشود.
وی ادامه داد: میانگین سن ازدواج در زنان ۲۲ سال و در مردان ۲۶ سال و میانگین سن طلاق نیز در زنان ۳۳ سال و در مردان ۳۸ سال عنوان شده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱، ۵.۶ درصد کاهش ازدواج و ۶ درصد افزایش طلاق را شاهد بودیم.
*«ازدواج آسان و آسمانی» شعار هفته ازدواج
علیرضا محمدی، معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان یزد نیز در ادامه این نشست با اشاره به شعار هفته ازدواج تصریح کرد: «ازدواج آسان و آسمانی» شعار هفته ازدواج انتخاب شده است و در همین راستا تلاش شد برنامههای مختلفی همچون تجلیل از خادمین و خیرین و فعالان حوزه ازدواج، برگزاری نمایشگاه جهیزیه و ازدواج و برنامههای فرهنگی جنب نمایشگاه و برپایی گذر ازدواج با همکاری سامان فرهنگی شهرداری در این ایام برگزار شود.
وی ادامه داد: هم اکنون ۱۷ مرکز مشاوره ازدواج از ورزش و جوانان استان مجوز فعالیت دارند، که دو مرکز در مهریز، یک مرکز در میبد و مابقی در مرکز استان فعالیت دارند و تلاش داریم تا ایجاد مراکز در سایر شهرستانها نیز تا پایان سال جاری دنبال شود.
*لزوم تبیین مسئله ازدواج و جوانی جمعیت به دور از نگاه سیاسی/ ترویج ازدواج آسان در جامعه مشکل اصلی حوزه سامان خانواده است
مصطفی زارع زاده، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد نیز در ادامه این نشست با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به بحث جوانی جمعیت و خانواده اظهار کرد: جشنواره ملی فیلم کوتاه زندگی یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی در زمینه ازدواج است و تغییر سبک و نگاه به مقوله ازدواج را با خود به همراه خواهد داشت.
وی افزود: تبیین مسئله ازدواج و جوانی جمعیت نیازمند تلاش تمام دستگاهها به دور از هرگونه دیدگاه سیاسی است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد ترویج ازدواج آسان و فرهنگسازی این امر در جامعه را مشکل اصلی حوزه سامان خانواده دانست.