چرا سن ازدواج بالا رفت؟

میانگین سن ازدواج در کردستان بالاتر از کشور

مهم‌ترین سرمایه هر جامعه‌ای خانواده است و باید برای قوام و استحکام بنیان آن سرمایه‌گذاری کرد؛ اما متأسفانه میانگین سن ازدواج در استان کردستان بالاتر از میانگین کشوری است.
کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۰
|
۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴

به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، سالروز پر خیروبرکت ازدواج دو فرشته آسمان نبوت، حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) با نام ازدواج آسان چراغ هدایتگر راه زوجین است و ۱۹ خرداد امسال نخستین روز از ماه ذی‌الحجه مقارن با سالروز پیوند آسمانی و ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است.

لذا از ۱۹ تا ۲۵ خرداد امسال نیز به هفته ازدواج نام‌گذاری شده است.

ازدواجی ساده و سرشار از سادگی و محبت که الگوی ناب زوج‌ها در تمام دوران شد، ناب‌ترین الگوی بدون تجمل‌گرایی و افراط که زندگی را گره‌گشایی بس بی‌عیب‌ونقص است.

طی دو دهه اخیر، با افزایش نرخ تورم در جامعه و مشکلات تأمین مسکن و پیداکردن شغل، یکی از مواردی که با سرعت بیشتر از این مشکلات در نمودار با سمت بالا حرکت می‌کند، سن ازدواج افرادی است که نمی‌توان به آنها لقب جوان داد و باید در میان‌سالی فکر ازدواج کنند.

البته این آمار در استان‌های مختلف متفاوت است و هرچه شهر بزرگ‌تر باشد، سن میانگین سن ازدواج جوانان بیشتر می‌شود.



میانگین سن ازدواج عروس و دامادهای کُردستانی چقدر است؟

در آماری که سازمان ثبت‌احوال استان کردستان در سال ۱۴۰۲ منتشر کرد، تا پایان بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲، ۱۱ هزار و ۴۸۰ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴٫۲ درصد کاهش داشته است.

علی جوکار مدیرکل ثبت‌احوال استان کردستان اظهار داشت: ۱۱ هزار و ۴۸۰ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴٫۲ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ازدواج شهری و روستایی در مدت یاد شده را به ترتیب ۹ هزار و ۵۸۴ و یک هزار و ۸۹۶ واقعه خواند و گفت: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ ساله بوده است.

مدیرکل ثبت‌احوال کردستان با اشاره به اینکه بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ ساله ثبت شده است، خاطرنشان کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان ۲۸٫۲۱ سال و میانگین سن ازدواج بار اول زنان ۲۴٫۱۵ سال است.

میانگین سن ازدواج در استان کردستان بالاتر از میانگین کشوری است

معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کردستان با بیان این مطلب گفت: بر اساس آمار موجود این میانگین در آقایان حدود ۲۸ سال و در خانم‌ها حدود ۲۴ سال است

مجید اوج افزود: سه رکن حاکمیت و تسهیلگری برای ازدواج، خانواده‌ها و پایین آوردن سطح توقعات و خود جوانان و مسئولیت‌پذیرشان برای آغاز زندگی مشترک در وقوع امر ازدواج دخیل است.

وی با بیان اینکه جوانان بیکاری را عامل ازدواج‌نکردنشان می‌دانند افزود: افراد شاغل زیادی را هم داریم که ازدواج‌نکرده‌اند و باید دلیل آن بررسی شود.

معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کردستان درباره اقدامات این معاونت برای تسهیلگری امر ازدواج در استان گفت: ارائه مشاوره رایگان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی پیش از ازدواج و راه‌اندازی مراکز همسرگزینی در مریوان از جمله این اقدامات در سال گذشته است.


رئیس شورای هماهنگی بانک‌های کردستان گفت: در سال گذشته ۲۱ هزار ۴۸ نفر در سامانه بانک مرکزی برای اخذ تسهیلات وام ازدواج در استان کردستان ثبت نام کردند.

حیدری با بیان اینکه ۱۷ هزار و ۱۷۵ نفر به میزان ۸۱ درصد تسهیلات دریافت کردند افزود: چهار هزار زوج در انتظار گرفتن تسهیلات ازدواج هستند.

وی گفت: از ابتدای سال تا کنون دو هزار و ۱۰۰ نفر، ۶ میلیارد تسهیلات وام ازدواج گرفتند و نزدیک هفت هزار نفر هم در صف گرفتن این تسهیلات هستند.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های کردستان گفت: انتظار داریم بانک‌ها تا پایان تیر ماه مشکل گرفتن تسهیلات و در صف انتظار را کم کنند.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار