سرمایه‌گذاری صنعتی در گناباد ۲۶۳ درصد افزایش یافت

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: میزان سرمایه‌گذاری صنعتی در این شهرستان در سه سال فعالیت دولت سیزدهم در مقایسه با مدت مشابه قبل از آن ۲۶۳ درصد افزایش یافته است.
کد خبر: ۹۶۰۷۹۴۸
|
۰۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷

به گزارش خبرگزاری بسیج خرسان رضوی از گناباد؛ هادی ایزدی در دیدار با خبرنگاران افزود: ۴۲ پروانه بهره‌برداری صنعتی با حجم سرمایه‌گذاری پنج هزار و ۴۷۹ میلیارد ریال و اشتغال مستقیم برای ۵۰۵ نفر در دولت سیزدهم در گناباد صادر شد که نسبت به دوره مشابه پیش از آن، از نظر تعداد ۱۰ درصد و از لحاظ حجم سرمایه ۲۶۳ درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: پروانه های فوق در زمینه تولید پودر ریخته گری، سیلیس فرآوری شده، سنگ نمای ساختمانی، پوشاک، تجهیزات پزشکی، محصولات دارویی، فرآورده های لبنی، مواد شوینده، ظروف مقوایی، کودشیمیایی، بازیافت و قطعات سفالی صادر شد.

رییس اداره صنعت،‌ معدن و تجارت گناباد ادامه داد: ۱۱۹ مجوز جدید سرمایه گذاری در زمینه ماشین سازی و تجهیزات، تولید الیاف نساجی، تجهیزات پزشکی، محصولات بهداشتی، صنایع فلزی، مواد غذایی، قطعات پلاستیکی، فرآوری مواد معدنی، کود شیمیایی و محصولات بتونی با حجم سرمایه گذاری ۲۴ هزار و ۱۶۷ میلیارد ریال و اشتغال مستقیم برای ۲ هزار و ۶۸ نفر در این شهرستان در دولت سیزدهم صادر شد که از نظر میزان سرمایه گذاری نسبت به مدت مشابه قبل از آن ۵۸ درصد افزایش نشان می دهد.

ایزدی گفت: در مجموع در مدت خدمت دولت سیزدهم یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات صنعتی در شهرستان گناباد تولید شده و در همین بازه ۵۰۵ شغل در بخش صنعت و معدن،‌ یک هزار و ۴۸۷ شغل در بخش تجارت و ۸۰ شغل در حوزه مشاغل خانگی مرتبط ایجاد شده است.

وی افزود: ۶ هزار و ۴۳ میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع داخلی، تبصره ای، مشاغل خانگی، بنیاد علوی و منابع داخلی در دولت شهید رئیسی به هزار و ۱۷۰ طرح و واحد کوچک و متوسط صنعتی و صنفی این شهرستان در همین مدت پرداخت شد و بیشتر تسهیلات فوق به صورت سرمایه در گردش بود.

وی مهم‌ترین مشکلات بخش صنعت و معدن و تجارت گناباد را کمبود منابع مالی مناسب از جمله تسهیلات بانکی به‌خصوص با نرخ منطقی برای بخش تولید و محدودیت های جدید مالی توسط شبکه بانکی، کمبود زیرساخت ها در شهرک و نواحی صنعتی و افزایش زیاد نرخ خدمات و حمل ونقل و هزینه های تولید، کاهش مشوق های لازم برای سرمایه گذاری، ادامه تحریم ها، وجود موانع در عرصه صادرات، رکود بازار، کمبود مهارت و آموزش فنی، کاهش سطح فناوری در فرآیند تولید، فرسودگی ماشین آلات معدن، کاهش بهره وری نیروی انسانی، کمبود نیروی انسانی و تجهیزات عنوان کرد.

رییس اداره صمت گناباد از صادرات ۲۲ هزار و ۴۱۶ تن کالا شامل ظروف مقوایی، ظروف چینی، فرآورده های نسوز، سنگ نما، فرآورده های لبنی، نشاسته، گلوتن، مواد شوینده، زعفران و پسته بسته بندی شده، نوشیدنی آلوئه ورا، پودر موسیر، نمک، پودرهای معدنی و آجر فشاری به ارزش ۱۸ میلیون و ۲۴۷ هزار دلار در سه سال اخیر از این شهرستان به ۱۷ کشور هدف صادراتی خبر داد و گفت:‌ با وجود محدودیت ها و تشدید تحریم های اقتصادی، این میزان صادرات از نظر وزنی ۵۷ درصد و لحاظ ارزش ۸۵ درصد رشد نشان می دهد.

ایزدی، همچنین از افزایش ذخیره مواد معدنی گناباد از ۳۷ به ۴۳ میلیون تن، صدور پنج پروانه بهره برداری معدن، صدور سه گواهینامه کشف، صدور و تمدید ۱۵ پروانه اکتشاف معدن، تهیه ۱۶۲ مورد گزارش نظارتی بخش معدن، تعیین تکلیف وضعیت ۱۳ معدن که به دلایل مختلف تعطیل بوده اند، تشکیل کارگروه ایمنی معادن، پیگیری آسفالت پنج کیلومتر راه دسترسی به معادن و برگزاری مزایده برای ۳۷ محدوده معدنی طی همین مدت در این شهرستان خبر داد.

وی ادامه داد:‌ با تعیین تکلیف ۱۴ نقطه امیدبخش معدنی با اولویت کانی های فلزی در گناباد برای چهار نقطه پروانه اکتشاف صادر و تمدید شده است و در سال۱۴۰۲ پنج هزار و ۱۹۶ متر عملیات اکتشافی معدن در چهار نقطه با صرف هزینه ۱۵۰ میلیارد ریالی انجام شد که عمدتا مربوط به مواد معدنی سرب، روی و مس در این منطقه بوده است.

۱۸۸ واحد صنعتی در زیربخشهای صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در بخش صنعت گناباد فعالیت دارند که برای راه‌اندازی آنها چهار هزار و ۷۰۸ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده و برای سه هزار و ۶۹۵ نفر به طور مستقیم و ۲ برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده‌اند.

سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در این شهرستان فعال است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار