خبرهای داغ:

دستگاه قضایی چه مشکلاتی را در استان گلستان حل کرد

حل و فصل موانع حقوقی پتروشیمی بعد از ۱۷ سال و جزیره آشوراده بعد از حدود ۳ دهه مناقشه، تعیین تکلیف پروژه‌های کثیرالشاکی مانند موج‌های آبی گنبد و حل مشکلات مالکیت اهالی ۳۰۰ روستای استان از جمله اقدامات ماندگار دستگاه قضایی در استان گلستان است.
کد خبر: ۹۶۰۹۲۳۱
|
۰۵ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۶

دستگاه قضایی چه مشکلاتی را در استان گلستان حل کرد

به گزارش خبرگزاری بسیج از گلستان؛ به نقل از تسنیم؛ با وجود اینکه اغلب مردم دستگاه قضایی را تنها محلی برای طرح دعوی و رسیدگی به شکایت‌هایشان می‌دانند اما دادگستری در کنار این وظیفه اصلی، در استان گلستان گره‌های زیادی را از کار توسعه این استان باز کرده است.

تجربه تلخ مردم این استان در برخی پروژه‌های جمع‌سپاری مانند پتروشیمی، تداوم دعوا بر سر اجرای طرح‌های گردشگری در تنها جزیره ایرانی دریای خزر یا همان آشوراده، مشکل مالکیت اهالی 300 روستای استان، وجود پرونده‌های کثیرالشاکی متعدد و غیره سبب شد تا دستگاه قضایی در استان گلستان در کتار همه وظایف و مسئولیت‌هایی که برعهده دارد، برای هموار کردن مسیر توسعه و رونق ظرفیت‌های این استان وارد میدان شود.

حیدر آسیابی، رئیس کل دادگستری گلستان درباره اقدامات مهم دستگاه قضایی در استان به حل و فصل موانع حقوقی پروژه پتروشیمی اشاره کرد و گفت: سال 1402 سال به ثمر رسیدن چالش‌های بزرگ استان بوده است. پتروشیمی پس از حدود 17 سال بلاتکلیف بود تا اینکه در سفر اول رئیس قوه قضائیه دستورات ویژه‌ای برای این پروژه صادر شد. بررسی‌های کارشناسی نشان داد که هیئت مدیره قبلی اهلیت و منابع لازم را برای تکمیل این پروژه نداشتند برای همین توسط دستگاه قضایی خلع ید شدند.

وی توضیح داد: پس از آن با دستور و پیگیری شهید رئیسی، هلدینگ خلیج فارس جایگزین هیئت مدیره قبلی شد و در سفر دوم دولت سیزدهم نیز رئیس جمهور شهید از دادگستری استان برای به سامان رساندن این پروژه قدردانی کرد. در پتروشیمی بیش از90 هزار نفر سهام دارند و قرار است بیش از 40 هزار میلیارد تومان سرمایه وارد این استان شود.

رئیس کل دادگستری گلستان به رفع موانع حقوقی جزیره آشوراده اشاره کرد و گفت:  چند دهه متولیان امر به دنبال اجرای طرح گردشگری در این جزیره بودند. پس از شروع کار مشخص شد که منابع طبیعی نسبت به کل جزیره و حتی روستایی که در آن وجود داشت، سند گرفته بود. دستگاه های اجرایی استان را برای طرح دعوای حقوقی هدایت کردیم و چون معتقدیم آشوراده فرصت اقتصادی برای استان است، فرآیند رسیدگی به این پرونده را فقط در مدت یک ماه به سرانجام رساندیم و حکم قطعی صادر و اجرای طرح در روستای آشوراده تسهیل شد.

وی با اشاره به حل مشکل مالکیت اهالی 300 روستای استان ادامه داد: بحث تعیین تکلیف مسکن روستایی در 300 روستا با 15 هزار خانوار یکی دیگر از اقدامات مهم دستگاه قضایی در سال گذشته بود. در قالب مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال اراضی تحت تصرف مسکن روستایی با تخفیف 90 درصدی به این خانوارها واگذار شد.

آسیابی ادامه داد: در طرح بهره برداری از النگدره که اختلافاتی بین شهرداری و منابع طبیعی وجود داشت و سبب ورود خودروها و آسیب فراوان به این پارک جنگلی شده بود؛ 17 اسفند پارسال به این موضوع ورود کردیم و در راستای صیانت از این جنگل ورود هر نوع خودرو به داخل پارک ممنوع شد.

وی یکی دیگر از اقدامات مهم دستگاه قضایی را توقف ساخت و ساز غیرمجاز در روستای زیارت عنوان کرد و گفت: این روستا در بیش از دو دهه جولانگاه ساخت و سازهای غیرمجاز بود. ما با برقراری ایست بازرسی در ورودی روستا و جلوگیری از ورود مصالح به روستا جلوی این ساخت و سازهای غیرمجاز را گرفتیم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار