استاندار مرکزی

اجرای اَبَرپروژه انتقال آب به تفرش در دولت سیزدهم سرعت گرفت

استاندار مرکزی گفت: برای نخستین بار در تاریخ انقلاب اسلامی در استان مرکزی در دولت مردمی سیزدهم برخی پروژه‌ها از جمله ابر پروژه انتقال آب به تفرش و روستاهای در مسیر به شکل شبانه‌روزی عملیات اجرای آن انجام شد.
کد خبر: ۹۶۰۹۷۳۹
|
۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
 

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ محرومیت‌زدایی از چهره مناطق محروم و روستایی یکی از اولویت‌های اصلی در دولت سیزدهم بود که در این راستا تنگناهای آبی این مناطق به‌عنوان شاخص اصلی مورد توجه وزارت نیرو قرار گرفت.

با تلاش آبفا و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و با استفاده از ظرفیت‌های بسیج سازندگی، عملیات آبرسانی به روستاهای فاقد آب آشامیدنی و یا دچار تنش آبی کلید خورد تا تحول مثبتی در آبرسانی به روستاها در کشور ایجاد شود.

یکی از این طرح‌ها پروژه هفتیان تفرش بود؛ پروژه‌ای که قرار بود به شهر تفرش و ۴۰ روستای مسیر از چشمه هفتیان آبرسانی داشته باشد. این طرح اول خرداد ۱۳۹۳ به طول حدود ۱۶۴ کیلومتر اصلی و فرعی و دبی چشمه ۴۵۰ لیتر در ثانیه با وضعیت تقسیم آب ۱۵۰ لیتر با لوله‌هایی از جنس فولادی و پلی اتیلن آغاز شد. پروژه بزرگ ملی که از همان ابتدای راه گره در کارش افتاد و دولت وقت نتوانست به تعهدات خود درخصوص این پروژه عمل کند و مردم تفرش هر سال منتظر خبر تکمیل این پروژه بودند.

ابر پروژه‌ای که در دولت سیزدهم به طور جد مورد توجه مسئولین قرار گرفت و با تخصیص اعتبارات به مراحل پایانی و بهره‌برداری نزدیک شد و قرار بود در سال جاری با حضور شهید جمهور افتتاح شود.

صبح امروز آئین بهره‌برداری از پروژه آبرسانی به شهر تفرش و ۲۰ روستای در مسیر، از چشمه هفتیان با حضور مسئولین استانی و کشوری برگزار شد.

فرزاد مخلص‌الائمه استاندار مرکزی در این آیین با بیان اینکه با افتتاح این طرح آبرسانی، تنش آبی در شهرستان رفع خواهد شد، گفت: در این طرح چهار ایستگاه اصلی و چهار ایستگاه پمپاژ فرعی و نیز ۲۸ مخزن با ظرفیت ۲۶ هزار مترمکعب پیش بینی شده است.

وی افزود: این طرح آبرسانی به لحاظ توپوگرافی خاص منطقه از پیچیده‌ترین طرح‌های آبرسانی است که هدف از اجرای آن، انتقال ۱۵۰ لیتر بر ثانیه شامل ۱۰۰ لیتر برای شهر تفرش و ۵۰ لیتر برای روستاهای این شهرستان است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: طول خطوط اصلی این طرح آبرسانی ۶۸ کیلومتر و طول خطوط فرعی ۱۰۰ کیلومتر است و آب سرچشمه هفتیان توسط چهار ایستگاه‌ اصلی جفتان، نقوسان، طریزآباد و قزلجه پمپاژ و در خطوط جاری می‌شود.

مخلص‌الائمه ارزش روز این طرح را بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: طراحی و اجرای این پروژه عظیم به دست متخصصان داخلی رقم خورده است همچنین تجهیزات این پروژه تولید داخل بوده است. یک‌هزار و ۳۰۰ تیر چراغ برق برای ۶۳ کیلومتر انتقال در این پروژه در مناطق صعب‌العبور نصب شده است.

وی ارزش این طرح را ۲۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: برای نخستین بار در تاریخ انقلاب اسلامی در استان مرکزی در دولت مردمی سیزدهم برخی پروژه‌ها از جمله این پروژه به شکل شبانه‌روزی عملیات اجرای آن انجام شد. اگر این سرعت در اجرای پروژه‌ها محقق نمی‌شد نسل آینده می‌بایست از آن بهره‌برداری کند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: بزرگترین طرح‎‌های بازچرخانی پساب، طرح تصویه آب شرب به روش نانو و افتتاح فاز دوم بزرگترین کارخانه تولید تجهیزات نیروگاه خورشیدی از جمله اقداماتی بوده که با همکاری وزارت نیرو در استان مرکزی انجام شده است.

مخلص‌الائمه خاطرنشان کرد: همزمان با این طرح، پنج پست برق۶۳ کیلو ولت در اراک، ساوه، زرندیه و محلات، ۲ تصفیه خانه فاضلاب، فاز دوم تصفیه خانه خمین، بهسازی شبکه توزیع برق شهری و روستایی در ۱۶۰ روستا و ۳۴ شهر استان افتتاح شد که اعتبار مجموع این طرح‌ها ۳۷ هزار و ۲۰ میلیارد ریال بوده است.

انتهای پیام/ ع.م

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار