مثبت سوژه |

کارآفرینی که کارش را از یک اتاق ۱۲ متری آغاز کرد

یکی از بسیجیان کارآفرین موفق کردستانی که در حوزه تولید بلدرچین فعالیت می‌کند توانسته اولین مرکز پرورش بلدرچین را در این استان راه اندازی کند.
کد خبر: ۹۶۱۳۲۷۲
|
۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸

کمال مرصادی یکی از کارآفرینان موفق استان کردستان است که در حوزه‌ی تولید بلدرچین فعالیت می‌کند، او با پشتکار و تلاش شبانه روزی مجوز صدور اولین واحد تولید بلدرچین در کردستان را دریافت کرده است.

وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج اظهار داشت: از سال ۹۰ کارم را از اتاق ۱۲ متری خانه شروع کردم، در ابتدا هزار قطعه مولد را در ورامین خریداری کردیم و در یک خانه باغ از آن نگهداری کردیم، بعد از مدتی که به تولید رسید، روزانه ۵۰ تا ۶۰ بسته تخم بلدرچین داشتیم و برای فروش و عرضه به داخل بازار می‌بردیم، اما، چون مردم آشنایی نداشتند خریداری نداشتیم، خیلی سخت بود، تخم بلدرچین‌ها را به مغازه‌داران می‌دادیم و می‌گفتیم اگر محصولمان فروش رفت پول ما را بدهید اگر هم فروش نرفت، محصول را پس می‌گیریم.


پس از یک سال یکهزار قطعه را به ۱۰ هزار قطعه افزایش دادیم. آن موقع شرایط اخذ پروانه بهره‌برداری و خرید مزرعه نداشتیم تا اینکه به همت بسیج سازندگی سپاه استان کردستان تسهیلات به ما پرداخت شد و واحد را تغییر کابری دادیم و کارمان رونق گرفت.


این کار آفرین بسیجی کردستانی در ادامه افزود: اگرچه قبلا در زمینه تخم خوراکی کار می‌کردم، اما امروز با توسعه و ارتقا واحد تولیدم در زمینه جوجه یک روزه، تخم نطفه دار و موالید فعالیت می‌کنم.


مرصادی گفت: دوره پرورش بلدرچین یک دوره ۴۵ روزه است که بعد از آن به سن بلوغ می‌رسد و شروع به تخم گذاری می‌کند و وقتی ۶۰ روزه شد، به پیک تولید می‌رسد.


وی با اشاره به مقاومت بالای این پرنده در مقابل بیماری‌ها گفت: تا به الان با بیماری خاصی مواجه نشده و به دامپزشک نیازی نداشتیم.


این کارآفرین کردستانی تمرکز بر مشاغل بومی و همچنین تکیه بر پتانسیل‌های محلی را یکی از زمینه‌های کارآفرینی در استان کردستان می‌داند و می‌گوید: به نظر من اگر جوانان ما در رشته‌ای که تخصص دارند آستین‌ها را بالا بزنند و با همت و تلاش وارد عرصه عمل شوند هیچ موقع تن به کار کارمندی نمیدهند و هیچ موقع حاضر نمیشوند که برای کسی کار کنند بلکه خودشان کارفرمای خودشان می‌شوند.


مرصادی از نیاز بیشتر استان به این محصول اشاره می‌کند و می‌گوید: نیاز داخلی استان بیش از ظرفیت اسمی این واحد است و به همین دلیل در حال حاضر این محصول به کشور‌های دیگر صادر نمی‌شود.


وی به چالش‌ها و موانع پیش روی یک کارآفرین در شرایط اقتصادی و اجتماعی کنونی اشاره کرد و گفت: چالش‌های بسیاری در این زمینه با کار ما در ارتباط است، اما یکی از مهم‌ترین آنها بروکراسی پیچیده اداری است که واقعا باعث دردسر و دل سردی جوانان و اهل فن می‌گردد.


مرصادی یکی دیگر از مشکلات این حرفه را قطعی برق در زمان‌های مختلف عنوان کرد و گفت: پرورش بلدچین وابستگی شدید به برق دارد و مولد‌ها بدون برق از بین خواهد رفت به صورتی که در تابستان سال گذشته به دلیل قطعی‌های مکرر شبکه توزیع برق ۵۰۰ میلیون ضرر به این واحد تولیدی وارد شد، اما با تلاش و پشتکار مانع از توقف چرخه تولید شدیم و سعی کردیم همان میزان تولید و پرورش بلدرچین را حفظ کنیم.


وی خاطر نشان کرد: تامین مواد اولیه در تهیه نهاده‌های دامی ذرت و سویا از جمله‌ی چالش‌های دیگر در این حوزه به شمار می‌رود.


این کار آفرین کردستانی به میزان تولید بلدرچین‌ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سالانه بیش از ۳۰ هزار قطعه بلدرچین و بیش از ۳۰ تن گوشت بلدرچین و ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار عدد تخم در این واحد تولید می‌شود.


وی با اشاره به اشتغالزایی این واحد تولیدی افزود: در حال حاضر در این کارگاه برای ۲۷ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال زایی کرده که موجب شده افرادی که جویای کار و فعال در این زمینه به اشتان‌های همجوار نروند و در همین استان برای خود شغل داشته باشند.


مرصادی ادامه داد: درخواست ما از مسئولین استان، حذف بروکراسی اداری و رفع موانع تولید، حذف و یا کنترل دلالان از بازار، حمایت تسهیلات بانکی با درصد کم و تنفس دار، ایجاد کارگروه و جلسات متعدد با کارافرین استان و حمایت از صادرکنندگان محصولات به خارج از کشور می‌باشد که نیاز است تا حدی به آنها رسیدگی شود.
پرورش بلدرچین علاوه بر صرفه اقتصادی برای تولید کننده منبع غنی انرژی برای مصرف کننده نیز می‌باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات