به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بسیج از البرز، چهارپایه خوانی هنر اصیل و بی ریایی است که سالیان سال است فقط در بازارهای تهران و برخی شهرستانها به چشم میخورد و در کنار لوازم عزاداری سنتی نظیر کتل و علامت و کتیبههای محتشم در میان ما ایرانیان جایگاه خاصی دارد.
عده ای معتقدند چهارپایه خوانی مطابق با سبک روضه خوانی حضرت زینب سلام الله علیها بعد از واقعه عاشوراست زیرا خطبه حضرت زینب (س) در کوفه و روضه خوانی برای امام حسین(ع) دقیقاً به همین سبک و سیاق بوده اما جلوتر که بیاییم برخی رگ و ریشه و تاریخچه چهارپایه خوانی را به دوران آل بویه نسبت می دهند، سلسله آلبویه تقریبا ۱۶۰ سال بعد از حادثه عاشورا و شهادت امامحسین علیه السلام بر سر کار آمده بودند.
فلسفه اصلی چهارپایه خوانی هم این بوده که در آن زمان که بلندگو، میکروفن و باند وجود نداشته مداح برای اینکه صدایش به اکثر مردم و عزاداران برسد روی چهارپایهای میرفته و روضهخوانی و مداحی میکرده تا هم صدایش به گوش شنونده برسد و هم تمرکز و نظر مردم را بیشتر به خود جلب کند.
گزارش ویدئویی از مراسم چهارپایهخوانی در هیئت ابناءالزهراء کرج، با نوای کربلایی سلمان روشنی در محرمالحرام ۱۴۴۶ را در ادامه میبینید.