افسردگی چيست ؟ 

افسردگی در افراد مختلف متفاوت بوده و باعلائم متفاوتی همراه است و در همه افراد با علائم یکسان ظاهر نمی‌شود اما با این حال یک سری از این علائم که از آن‌ها به عنوان علائم شایع افسردگی یاد می‌شود، در بین اکثر گروه‌ها وجود دارد.
کد خبر: ۹۶۱۴۴۳۶
|
۲۸ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۵

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ افسردگی حالتی خلقی شامل بی‌حوصلگی و گریز از فعالیت یا بی‌علاقگی و بی‌میلی است و می‌تواند بر افکار، رفتار، احساسات، خوشی و تندرستی یک فرد تاثیر بگذارد.

افسردگی در افراد مختلف متفاوت بوده و باعلائم متفاوتی همراه است. عوامل مختلفی مانند سن و جنسیت می‌توانند مستقیما بر روی علائم افسردگی تاثیرگذار باشند. بدیهی است که افسردگی در همه افراد با علائم یکسان ظاهر نمی‌شود اما با این حال یک سری از این علائم که از آن‌ها به عنوان علائم شایع افسردگی یاد می‌شود، در بین اکثر گروه‌ها وجود دارد.
مهمترین علائم افسردگی عبارتند از
*خلق وخوی افسرده 
*بی‌علاقگی حتی نسبت به فعالیت‌هایی که در گذشته برای فرد لذت بخش بوده
*حس خود کم بینی و گناه
*مشکلات خواب 
*عدم تمرکز
*احساس خستگی و فقدان انرژی

تفاوت افسردگی واختلال دوقطبی
مردمان گرفتار اختلال‌های هیجانی به شدت افسرده هستند یا دچار شیدایی‌اند یا ممکن است مدتی افسرده و مدتی شیدا باشند. دسته‌های اختلال هیجان و خلق به این شرح است:
 اختلال‌های افسردگی یعنی شخص یک یا چند دوره افسردگی بدون دوره‌های شیدایی دارد. اختلال‌های دوقطبی به این معنا که شخص بین دوره‌های شیدایی وافسردگی نوسان کند؛ اینکه شخص فقط دوره‌های شیدایی بدون سابقه و پیشینه افسردگی داشته باشد بسیار کمیاب است.

اکثر کسانی که دچار افسردگی می‌شوند دوره‌های شیدایی پیدا نمی‌کنند اما از هر 100 بیمار افسرده یک یا دو بیمار گرفتار هر دو دوره افسردگی و شیدایی می‌شوند و عنوان تشخیصی اختلال دوقطبی یا شیدا-افسرده می‌گیرند. در این نوع اختلال شخص بین دو دوره شیدایی وافسردگی فقط یک دوره کوتاه بهنجاری دیده می‌شود.
اختلال شخصیت افسرده 
نوعی اختلال شخصیت است که تشخیص و تفکیک آن با افسردگی مورد اختلاف است. اختلالات شخصیت عبارتند از مجموعه اختلال‌های روان شناختی که ویژگی اصلی آن‌ها رفتارهای خشک و غیرقایل انعطاف است؛ افراد مبتلا به این نوع اختلال شخصیت این ویژگی‌ها را ممکن است داشته باشند:
غمگین، دلسرد، بدبین، بی‌اراده، شناختن خود به عنوان فرد آسیب‌پذیر، رها و ناتوان، احساس بی‌ارزشی، گناه و قضاوت ...

افسردگی در سنین مختلف
*افسردگی در کودکان و نوحوانان
تمامی انسان‌ها در مقطعی از دوران کودکی و جوانی خود به طور طبیعی با بحران‌های احساسی مواجه می‌شوند اما گاهی این مقاطع بحرانی در برخی کودکان منجر به افسردگی می‌گردد. کودکانی که مبتلا به بیش فعالی، اختلال یادگیری، اختلال اضطراب، اضطراب نافرمانی مقابله جو هستند احتمال اینکه دچار افسردگی شوند بیشتر است.
*افسردگی در سالمندان
افسردگی در سالمندان معمولا درمان نشده باقی می‌ماند چراکه بسیاری از این افراد افسردگی را یکی از پیامدهای طبیعی افزایش سن و واکنش طبیعی در مقابل مسائل جسمی، روحی و اجتماعی مرتبط با سالخوردگان می‌دانند. سالخوردگان معمولا برای درمان افسردگی خود اقدام نمی‌کنند.
*افسردگی در مردان
مردان با توحه به ویژگی‌ها و صفاتی که دارند از افسردگی خود بیشتر شرمنده و خجالت زده می‌شوند و به همین دلیل سعی می‌کنند که بیماری و شرایط سخت زندگی خود را از همه پنهان کنند و در برابر این بیماری و شرایط بد تاب بیاورند.
*افسردگی در زنان
عوامل مختلفی از جمله بیولوژیک، باروری، ژنتیک، تغییرات هورمونی و روابط بین فردی در ابتلای زنان به افسردگی نقش زیادی دارد. بسیاری از زنان در دوران قاعدگی از لحاظ احساسی بسیار ضعیف می‌شوند. تغییرات رفتاری مثل احساس افسردگی و تحریک پذیری را تجربه می‌کنند. عده زیادی از زنان افسرده علائم و نشانه‌های شدیدتری در دوران قاعدگی تجربه می‌کنند. بسیاری از آن‌ها در زمان پس از زایمان به افسردگی پس از زایمان دچار می‌شوند. علائم افسردگی شدید در زنان در فاصله زمانی کمی پس از وضع حمل بروز می‌کند که موجب اضطراب، بی خوابی، گریه  یا افکاری مانند آسیب رساندن به خود یا نوزاد می‌شود.
_درمان با دارو: چندین کلاس ضد افسردگی موجود است از این‌رو فرد فقط باید طبق تشخیص پزشک از دارو استفاده کند. بعضی از داروها ممکن است مدتی طول بکشد تا تاثیر خود را بگذارد با قطع دارو فرد ممکن است مزایایی را که ممکن است به همراه داشته باشد را تحربه نکند. برخی از افراد پس از بهبود علائم مصرف دارو را متوقف می‌کنند که می‌تواند منجر به عود شود پس مصرف دارو و مدت زمان آن بایستی با تشخیص پزشک صورت بگیرد.

مهتاب چگنی كارشناس ارشد مشاوره   
 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار