به گزارش خبرنگار بسیج، محمد میرزایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، با اشاره به انتقال بیماری تب دِنگی از طریق گزش پشهای به نام آئدس، گفت: این پشه که به دلیل وجود لکههای سفید به «ببر آسیایی» مشهور است، زیستگاهش کشورهایی مانند امارات، عربستان و قطر میباشد.
وی افزود: این پشه ناقل چهار بیماری تب دنگی، تب زرد، زیکا و چیکونگونیا است و باتوجهبه اینکه زیستگاه بومی آن ایران نیست، از طریق حملونقل و ترانزیت کالاها از کشورهای مذکور به ایران منتقل میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: مهمترین اقدام برای جلوگیری از استقرار پشه ناقل بیماری تب دانگ (پشه مهاجم آئدس) بهسازی محیط و ازبینبردن آبهای راکد که زیستگاه مناسب این پشه است، در محل زندگی است.
میرزایی عنوان کرد: ظروفی که آب در آنها جمع میشود. سینی یا سطل زیر کولر، بشکهها و یا منابعی که برای ساختمانسازی تعبیه شدهاند، ظرف آب پرندگان، زیر گلدانیها، لاستیکهای بلااستفادهای که در محیط رها شدهاند و هر ظرفی که حتی بهاندازه یک قاشقچایخوری آب در آن جمع شود میتواند مکان مناسبی برای رشد پشه باشد.
وی ادامه داد: فعالیت این پشه در طی روز میباشد معمولاً خونخواری توسط پشه صبح زود و هنگام غروب آفتاب و قبل از تاریکی هوا میباشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مهمترین راهکار پیشگیری از ابتلا به این بیماری را رعایت بهداشت محیط عنوان کرد و افزود: پوشیدن لباسهای آستینبلند، شلوار بلند و جوراب در زمان مسافرت به مناطق آلوده، استفاده از قلم و پمادهای دافع حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمیشود و استفاده از پشهبند درصورتیکه در طی روز در فضای باز استراحت میکنند از راهراهی پیشگیری میباشد.
وی ادامه داد: نصب توری روی درب و پنجرهها و اطمینان از سالمبودن آنها در مناطق همهگیری بیماری از بازکردن پنجرههای بدون توری اتاقهای هتل خودداری شود و پرهیز از بیرون رفتن در ساعات پرگزش روز قبل از طلوع آفتاب و هنگام غروب از دیگر راههای پیشگیری از این بیماری است.