مشاور روانشناسی عنوان کرد:

اعتیاد و آوار آسیب‌های آن بر قامت جامعه

یک مشاور روانشناسی گفت: اعتیاد و گرایش به مواد مخدر در بین افراد به‌ویژه جوانان آغازی برای پیمودن راهی به‌سوی نابودی است راهی که هزاران آرزو را به یغما و پایان راه چیزی جز حسرت به بار نخواهد داشت.
کد خبر: ۹۶۱۶۲۳۸
|
۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، بنا به اقتضای جامعه سال‌هاست که از یک شخص معتاد به‌عنوان یک بیمار یاد می‌شود بیماری که باید برای بهبودی آن تلاش و در جامعه جای برای پذیرفته‌شدن پیدا کند، افرادی که در اجتماع درگیر این معضل هستند بسته به شرایط خاصی که دارند اطراف خود از همان خانواده تا جامعه را درگیر یک سری مشکلات می‌کنند و در این گردباد نه‌تن‌ها برای خود بلکه برای دنیای اطراف هم معضل ایجاد می‌کنند.

در اجتماع افرادی هستند کسانی که به هر طریقی می‌خواهند به این بیماران کمک کنند؛ اما در بعضی مواقع کمک فایده‌ای ندارد و بار‌ها شاهد آن بوده‌ایم که شخص معتاد بعد از ترک بازهم به سراغ مواد می‌رود.

مهناز شفیعی مشاور روان‌شناسی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: آسیب‌های اعتیاد هم بر خانواده وهم بر جامعه موضوعی است که به‌راحتی نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

وی افزود: متأسفانه در جامعه امروز مصرف انواع مواد مخدر در بیا افراد زیادی رواج پیدا کرده است و این معضل مشکلات زیادی را برای خانواده‌های درگیر به وجود آورده است.

شفیعی بیان داشت: در این حوزه علاوه بر خانواده فرد مبتلا به اعتیاد گاه جامعه نیز با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند و همین موضوع خطرآفرین و مشکل سازخواهد شد.

وی گفت: روی‌آوردن به رفتار‌های پر خطر و ارتکاب جرم یکی از عوارض تأثیرگذار اعتیاد بر جامعه است که همین آسیب‌ها ممکن است بر زندگی خانوادگی و اجتماعی یک فرد تأثیرگذار باشد چرا که مشکلات از خانواده شروع شده و کم‌کم به جامعه کشیده می‌شود.

شفیعی خاطرنشان کرد: اعتیاد باعث بروز ناهنجاری‌های رفتاری در شخص بیمار می‌شود به‌طوری‌که فرد دیگر نمی‌تواند؛ مانند سابق زندگی عادی داشته باشد و همین امر موجب می‌شود که شخص معتاد کم‌کم در ارتباط با خانواده و جامعه دچار تغییر شود چرا که اولویت داترین کار برای آن شخص فقط تهیه مواد است و در نتیجه برای رسیدن به هرانچه که در ذهن دارد در مقابل خانواده و جامعه یک سری رفتار‌های نابهنجار و غیرارادی از خود نشان می‌دهد که در بیشتر مواقع هم برای خانواده و هم برای جامعه مشکل‌ساز می‌شود.

وی افزود: تزلزل و نابسامانی در خانواده، کم‌رنگ‌شدن روابط عاطفی، خشونت و دعوا‌های خانوادگی، و گا‌ها قتل‌های که هرازگاه مصرف مواد مخدر باعث‌وبانی آن است از عمده مواردی است که به‌واسطه مصرف مواد در یک فر اتفاق می‌افتد.

این روان‌شناس گفت: فرار از مشکلات در جامعه امروزی، نبود تفریحات سالم، نبود آموزش کافی، بیکاری و نبود اشتغال از عوامل گرایش جوانان به اعتیاد محسوب می‌شود.

در پایان باید گفت: معضل اعتیاد باعث به‌وجودآمدن بسیاری از نابسامانی‌ها در زندگی شخصی و اجتماعی است. برای پیشگیری از به‌وجودآمدن چنین مشکلاتی می‌بایست از طریق فرهنگ‌سازی و آموزش‌های مناسب اقدامات لازم را اتخاذ نمود.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار