خبرهای داغ:
سهرابی بیدار خبر داد

شناسایی ۹ نقطه از اراضی ملی در استان همدان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: در حال حاضر ۹ نقطه از اراضی ملی در استان، به ظرفیت ۳۳۵ مگاوات جهت احداث نیروگاه‌هایی با ظرفیت بالاتر از ۱۰ مگاوات شناسایی و پیش طراحی شده است.
کد خبر: ۹۶۱۶۲۴۷
|
۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
شناسایی ۹ نقطه از اراضی ملی در استان همدان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، علی سهرابی بیدار ضمن تسلیت ایام شهادت امام حسین(ع) و شهدای کربلا و دهه دوم ماه محرم در جلسه اتاق بازرگانی صنایع معاون و کشاورزی استان همدان که با حضور نمایندگان شرکت ساتبا برگزار شد، اظهار کرد: استان همدان جزو نقط بسیار مستعد برای تولید انرژی خورشیدی است که ارتفاع از سطح دریا و شدت تابش، اختلاف دمای شب و روز و پایداری خنکی در روز که ساعت تولید برق است و همچنین شفافیت هوا و عدم آلودگی سه مشخصه اثرگذار در این موضوع است.

وی افزود: این شرکت تکلیف می‌داند که در کنار سرمایه گذاران این موضوع که در راستای تولید انرژی پاک و حفظ محیط زیست و منافع مردم است، قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه ظرفیت دیگر در کنار این امر مشارکت و یاری‌گری مدیران حوزه انرژی تجدیدپذیر است، گفت: از مزایای نیروگاه‌های خورشیدی تجدیدپذیر و پایدار بودن، کاهش هزینه‌های تولید، سازگاری با محیط زیست و توسعه فناوری و استقلال این انرژی است.

وی با بیان اینکه اولین نیروگاه ۷ مگاواتی کشور در سال ۹۵ با مساحتی در حدود ۱۰ هکتار در همدان به بهره‌برداری رسید، عنوان کرد: تاکنون ۶ نیروگاه با سرمایه‌گذاری خارجی به مجموع ظرفیت ۴۶.۹ مگاوات و ۲ نیروگاه با سرمایه‌گذاری داخلی به ظرفیت ۲ مگاوات در استان احداث شده است.

سهرابی بیدار مجموع ظرفیت کل بهره‌برداری شده در استان را برابر ۴۸.۹ مگاوات دانست و گفت: علاوه بر این نیروگاه‌ها؛ تعداد ۶۳ نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب با مجموع ظرفیت یک هزار و ۴۵۰ کیلووات دراستان به بهره برداری رسیده است.

وی با بیان اینکه از این تعداد، ۷۶۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی در مراکز صنعتی است، گفت: همچنین ۳۱۰ کیلووات در ۶ مرکز خدماتی و رفاهی و ۳۸۰ کیلووات نیز در منازل مسکونی در قالب ۶ قرارداد است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان علاوه بر این موارد در ساختمان ستادی شرکت توزیع نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۲۵ کیلو وات در حال بهره‌برداری است، عنوان کرد: همچنین برای رفاه حال خانواده‌های عشایری استان ۵۳۰ سامانه قابل حمل خورشیدی به این خانواده‌ها تحویل شده است.

وی افزود: در حال حاضر ۳ هزار نیروگاه کمک معیشتی در حال برنامه‌ریزی است که پیشرفت‌های خوبی داشته و قراردادها منعقد شده و کارها در حال پیگیری است.

سهرابی بیدار با بیان اینکه در حال حاضر ۹ نقطه از اراضی ملی در استان، به ظرفیت ۳۳۵ مگاوات جهت احداث نیروگاه‌هایی با ظرفیت بالاتر از ۱۰ مگاوات شناسایی و پیش طراحی شده است، افزود: اگر سرمایه‌گذاران بخواهند ورود کنند با همکاری شرکت ساتبا می‌توانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.

وی ادامه داد: در ۴ نقطه با مجموع ظرفیت ۱۷۰ مگاوات فراخوان سرمایه‌گذار انجام شده و اقدامات اولیه صورت گرفته است که در حال حاضر ۱۳۵ مگاوات قراردادها و پیمانکاران آن مشخص است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به پروژه‌هایی که با همکاری این شرکت و شرکت شهرک‌ها در حال انجام است، اظهار کرد: در صورت اجرای این پروژه‌ها می‌توان گفت استان همدان قطب نیروگاه‌های تجدیدپذیر خواهد بود.

وی افزود: بر اساس مصوبه وزارت نیرو، احداث و بهره‌برداری از نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت نامی برابر ۸۰ درصد دیماند مصرفی چاه‌های کشاورزی است، که مصرف برق این چاه‌ها در ساعات اعمال مدیریت بار در ایام گرم سال از برنامه مدیریت بار معاف می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار