علیاصغر دهواری در گفتگو با خبرنگار بسیج در زاهدان اظهار داشت: فارغالتحصیل مقطع کارشناسیارشد از دانشگاه سیستان و بلوچستان هستم و افتخار دارم لباس سرباز اقتصادی را بر تن داشته باشم و در این جبهه مبارزه کنم در زمینه فعالیتهای که داشتم مقالات و کتابهای مختلفی را نگارش کردم.
وی ادامه داد: افتخار کسب عنوان کارآفرین نمونه شهرستانی و استانی در حوزه ساختمان(انبوهسازی مسکن)، در صنعت شاخه تولید قطعات بتونی و کشاورزی صنعتی شامل مجتمع کشت و صنعت را داشته و دراینخصوص کاندید کسب مقام در سطح کشوری نیز هستم.
کارآفرین سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از ایرانیان مقیم خارج از کشور بودم که به دعوت دولتمردان در سطح ملی و استانی باانگیزه خدمت به مردم سرزمینم برگشتم تا رسالت سازندگی، رشد و آبادانی را به نوبه خویش به دوش بکشم که به لطف پروردگار و حمایت مسئولین و دعای خیر مردم شاهد رشد و شکوفایی در زمینههای فعالیت خویش هستیم.
وی افزود: ما همیشه با عنوان شعار «سیستان و بلوچستان به منزله تنگه احد است و ما پیمان داریم که بمانیم» بهترین شرایط و امکانات را در داخل و خارج از کشور رها کردیم و آستین همت بالا زدیم تا با تلاش مضاعف به رشد و تعالی همهجانبه در استان عزیزمان برسیم.
دهواری با اشاره به توانمندی مردم و جوانان سیستان و بلوچستان اذعان داشت: برای آبادانی استان علیرغم سختیها، کمبودها و فقر امکانات، عمق محرومیتها و بعضی بیمهریها از هیچ تلاشی نباید فروگذار کرد و به تلاشمان تا رسیدن به آبادانی ادامه میدهیم.
وی ادامه داد: قطعاً کسب علم و دانش و فنون مدیریت، از پیشنیازهای هر اقدام تحولزا است هم با طی تحصیلات در مقطع کارشناسیارشد مدیریت و کسب مدارک MBA و همچنین کسب موفقیتآمیز مدارک ایزو ۹۰۰۱ و ۱۰۰۰۶ از آکادمی ASYS تحت لیسانس اروپا کسب علم و تحصیل کردم.
کارآفرین سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در رشتهٔ کشاورزی صنعتی مجموعهای شامل مجتمع تولید محصولات گلخانهای در زمینی به مساحت پنج هکتار و سطح زیر کشت ۲٫۵ هکتار در دشت شمسآباد سراوان در حال فعالیت هستیم که امید داریم اگر از حمایت لازم برخوردار باشیم و در اخذ مجوزات آب و اراضی از سوی دولت همکاری و مساعدت به عمل آید، آمادگی داریم این طرح را بهعنوان یک مجموعه الگویی و تلفیقی گسترش دهیم.
وی افزود: اقداماتی از جمله احداث مرغداری - دامداری سنتی و صنعتی - احداث باغات سازگار با اقلیم منطقه از جمله نخیلات، انار و انگور - سالن پرورش قارچ و استخر پرورش ماهی توسعه دهیم این طرح بهعنوان اولین طرح پایلوت و الگویی در جنوب شرق کشور بشمار خواهد رفت.
دهواری مطرح کرد: در حوزه ساختمان و انبوهسازی مسکن نیز دارای سه پروژه ساختمانی در سطح استان اعم از زاهدان پروژه ۱۰۰ واحد مسکونی - سراوان ۱۷۴ واحد مسکونی و ۱۱۶ واحد در منطقه آزاد چابهار بوده که در غالب مجتمعهای ساختمانی و شهرکهای ویلایی مسکونی در حال اجرا و احداث هستند مجموع اشتغال در این پروژههای ساختمانی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم ۳۰۰ نفر است.
وی ادامه داد: در حوزه صنعت نیز دارای مجتمع تولیدی قطعات بتنی در شهرک صنعتی سراوان هستیم که غالباً تولیدات آن در پروژههای خودمان مصرف میشوند درخواست داشتهایم که این مجموعه را به مجتمع تولید انواع محصولات پر کاربرد ساختمانی تبدیل کنیم در همین راستا در حال پیگیری مجوزات هستیم.
کشاورزی یکی از مولفههای محرک توسعه و اشتغال است
کارآفرین سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: کشاورزی یکی از مولفههای محرک توسعه و اشتغال در هر منطقهای محسوب میشود که در سالهای اخیر رشد بسیار مطلوبی در حوزهٔ کشاورزی نوین و صنعتی در استان داشتهایم.
وی افزود: شرایط آبوهوایی، اقلیم منطقه، منابع آبی و خاکی و بهینهسازی منابع طبیعی در این بخش تماماً باعث رشد کیفی و کمی گلخانهها در سطح استان شده است که این امر باعث تولید محصولات باکیفیت، افزایش سطح اشتغال، ماندگاری ساکنین و اهالی روستاها و عدم مهاجرت این عزیزان به شهرها رو بهموجب شده است.
دهواری گفت: مجتمع کشت و صنعت گروه پیشگامان مهر در دشت شمسآباد سراوان کیلومتر ۲۵ جاده سراوان - گشت واقع شده مجموعه در زمینی به مساحت ۵ هکتار و سطح زیر کشت ۲٫۵ هکتار که سطح زیر کشت آن باتوجهبه بازار مصرف داخلی به صیفیجات و سبزیجات درآمده است.
وی ادامه داد: باتوجهبه رعایت اصول فنی و مهندسی و بهکارگیری منابع انسانی متخصص و رعایت سایر پارامترهای فنی و تخصصی شاهد تولید بسیار قابلقبولی هستیم.
کارآفرین سیستان و بلوچستان بیان کرد: مجموعه کشت و صنعت را در سال ۹۱ احداث کردیم با سرمایهگذاری آن زمان ۲۰ میلیارد ریال بابت احداث و راهاندازی کامل آن صرف شده است که قاعدتاً هماکنون ایجاد چنین سطحی مستلزم سرمایهگذاری بالایی است.
وی افزود: با وجود ارائه تسهیلات و مشوقهای مالی از سوی دولت از هیچگونه منابع دولتی و تسهیلات بانکی استفاده نکردهایم و باتکیهبر توان و ظرفیت مالی خویش مجموعه منحصربهفردی را با آخرین اصول و متد گلخانهای آن زمان احداث کردیم.
دهواری تصریح کرد: هماکنون ۳۵ نفر از جوانان محروم و مرزنشین آن شهرستان که قبلاً اکثریت مشغول سوخت کشی بودند بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در حال فعالیت و ارتزاق هستند و این افتخار بزرگی برای مجموعه ما است.
وی ادامه داد: باتوجهبه همت دولتمردان در راهاندازی پرواز سراوان - تهران میتوان مبحث لجستیک و ترابری رو به نحوی تسهیلیافته قلمداد کرد لذا کشت گلهای زینتی را میتوان بهعنوان گونههای کشت متنوع و متفاوت دنبال کرد.
مضافاً کشت میوههای استوایی بسیار قابلقبول هستند که با مشورت و رهنمود متخصصین این امر میتوان به سمت تنوع انواع کشت و صادرات محوری پیش برویم.
کارآفرین سیستان و بلوچستان تشریح کرد: اگر بر اساس رهنمودها و خطمشی ترسیمی توسط مقام معظم رهبری در سالی که مزین به نامگذاری حکیمانه ایشان به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» است، عمل کنیم و تمام دستگاههای دولتی هماهنگ با این شعار در سهیم کردن و مشارکتدادن مردم شرایط را تسهیل کنند.
وی افزود: قطعاً مردم ما با شاهد بودن و اطمینان داشتن از حمایت دولتمردان به میدان عمل خواهند آمد و برای رشد، تعالی و اشتغال سرمایهگذاری خواهند کرد و این بهترین فرصت برای توسعه فعالیتهای مولدزا است.
دهواری اذعان داشت: ما نیز به نوبه خود در حال فعالیت و برنامهریزی در راستای توسعه فعالیتهای خود در استان بوده و امید داریم با حمایت و رفع موانع شاهد سرعتبخشی به برنامهها و فعالیتهای این مجموعه خدمتگزار باشیم.
وی ادامه داد: پیشنهاد بنده بهعنوان یک سرمایهگذار به جوانان سرزمینم این است هیچچیز باارزشتر و بااهمیتتر از کسب رزق حلال و آرامش باطنی نیست عزیزانی که صاحب سرمایه هستند و جوانانی که صاحب ایده، فن، خلاقیت و انرژی هستند باید در کنار هم قرار گیرند.
کارآفرین سیستان و بلوچستان مطرح کرد: بایستی طوری برنامهریزی شود که نهایتاً منجر به همافزایی و اشتغال فراگیر و پایدار در جامعه باشیم وظیفه دولتها احداث زیرساختها است.
وی افزود: این باور غلط است که عموم مردم انتظار دارند دولتها باید کارخانه و کارگاه احداث کنند این وظیفه خود مردم است بنده از جمیع صاحبان سرمایه و نخبگان اقتصادی دعوت میکنم در زمینه تولید، بهرهوری از امکانات و ظرفیتهای بیبدیل این استان پا به عرصه بگذارند .
دهواری عنوان داشت: باید زنجیرههای تولید را تکمیل کرد و باتوجهبه ظرفیتهای بینظیر جغرافیایی استان از موهبت مرز خاکی و دریا بهصورت ویژه استفاده کنند ما بر این باوریم استان ما بهشت سرمایهگذاری و سرزمین فرصتها است پس هر کدام از ما در توسعه و آبادانی این سرزمین بهاندازه توانمان متعهدانه سهیم باشیم.