به گزارش فاطمه شعبانی خبرنگار خبرگزاری بسیج فارس از فراشبند، این روزها زائران و دلباختگان سید الشهدا (ع) در حال اعزام به سفر معنوی اربعین و زیارت حرم شش گوشه آن حضرت هستند و کاروان عظیم پیاده روی عاشقان حسین(ع) مهیا ی حضور در بزرگترین پیاده روی جهان یعنی اربعین میشوند.
با توجه به گرم بودن هوا و مسیر طولانی پیاده روی اربعین، دانستن برخی نکات پزشکی میتواند این مسیر سخت را هموار تر کند و زائران با سلامتی بیشتری این سفر معنوی را به پایان رسانند.
زینت آریان پور کارشناس دارو در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج گفت: فراموش نکنید که عدم رعایت بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و بهداشت محیط میتواند خدای نکرده باعث ایجاد بیماری در طول سفر شده و آرامش شما و همراهان تان را بر هم بزند.
وی افزود: قبل از شروع سفر و ترک خانه، در خصوص بیماریهای مختلفی که ممکن است در سفر تان در معرض آن قرار بگیرید و همچنین در مورد اقدامات پیشگیرانه مورد نیاز، با پزشک خود مشورت کنید.
او به این نکته مهم اشاره کرد و گفت: مطمئن شوید داروهای مورد نیاز خود را برای تمام روزهای سفر به همراه داشته باشید؛ به خصوص اگر به دیابت، بیماری قلبی، تنفسی یا کلیوی یا سایر بیماریهای زمینهای مزمن مبتلا هستید.
دکتر آریان پور می گوید: رعایت نکات بهداشتی در طول این سفر، ضرورت بیشتری مییابد و باید با حساسیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد تا بتوانید از برکات این سفر معنوی بیشترین بهره را ببرید.
این کارشناس دارو در همین خصوص خاطرنشان کرد: مقوله بسته بندی و انتقال دارو باید براساس زنجیره استاندارد از سوی موکب ها صورت پذیرد. همچنین دریافت درست آنتی بیوتیک برای درمان بیماری بسیار اهمیت دارد، بنابراین باید مقدار دارو به درستی برای مراسم اربعین منتقل شود.
او همچنین گفت: زائرین باید دقت کنند به دلیل فراوانی توزیع دارو و رایگان بودن دارو در مسیر پیاده روی نباید از هر مکانی دارو دریافت کنند، زیرا مصرف این مقدار دارو باعث تداخل دارویی میشود.
وی به مسئله نتیجه نگرفتن برخی بیماران از روند تجویز دارو در مسیر پیاده روی گریزی زد و گفت: این مسئله نیز باید دقت شود به دلیل ازدحام جمعیت و سرعت در تجویز داروها به دلیل تعداد بیماران امکان نتیجه نگرفتن بیماران از تجویز داروها نیز وجود دارد که باید دانشگاه های علوم پزشکی در اعزام نیروهای باتجربه دقت بیشتری کنند.
دکتر آریان پور اظهار داشت: افراد بیش از مقدار مصرف، داروهای خود را همراه داشته باشند و این داروها را نیز در محلی قرار دهند که به هیچ وجه آنها را فراموش نکنند. همچنین نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی برای داروها افتاد پزشکان بتوانند داروها را تهیه کنند.
این فعال حوزه دارویی خاطرنشان کرد: همراه داشتن داروهایی که جنبه درمان روانپزشکی، کنترل صرع، فشار خون، بیماری قلبی و قند، دارند؛ بسیار ضروری است و به هیچ وجه نباید مصرف این داروها قطع یا خودسرانه کم یا زیاد شود.
بیماریهای شایع مراسم پیاده روی اربعین
وی گفت: از شایع ترین بیماری های در سفر اربعین می توان به، اسهال، آسم، آنفلوانزا، انسداد راه هوایی، تاول پا، درد قفسه سینه، وبا دیابت، خونریزی و سکته مغزی اشاره کرد. این کارشناس دارو عنوان کرد: یبوست یکی از مهمترین بیماری های شایع و علت مراجعه به بیمارستان ها است، دفع مایعات بدن به صورت تعریق و خشک شدن بدن دلیل اصلی یبوست است.
او در همین خصوص اظهار داشت: برای پیشگیری از بروز این عارضه، زائران باید از پرخوری، مصرف زیاد فراوردههای گوشتی و برنج خودداری و سعی کنند بیشتر از آش، سوپ، غذاهای خورشتی و آلو بخارا استفاده کنند.
وی در خصوص رفع یبوست در سفر اربعین نیز می گوید: خود پیاده روی یک درمان مناسب برای یبوست است و لذا خیلی از کسانی که در حالت عادی دچار یبوست هستند در این سفر ممکن است مشکلی نداشته باشند. با این حال این توصیه ها را به یاد داشته باشید. از جمله، برای جلوگیری از یبوست در سفر اربعین غذا را خوب بجوید.