به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، نامش مانند خودش نیست؛ فضای مجازی را میگویم؛ فضای که تقریباً واقعی است و همه را از کوچک کودک چندماهه گرفته تا پیرزن و پیرمرد ۸۰ساله را سرگرم خودکرده است.
بعد از ویروس کرونا و کشاندن فضای آموزشی به داخل گوشیها و وسایل هوشمند فضای مجازی بیشتر از گذشته جای خود را در زندگی مردم باز کرد.
این همهگیری اگر چه محاسنی دارد؛ اما موجب افزایش تشدید و ایجاد یک سری آسیبهایی نیز شده است.
منکر فواید فضای مجازی و استفاده صحیح در راه افزایش بهرمندی از علم و دانش موجود در جامعه و جهان نیستیم؛ اما آنچه موجب بروز مشکل در بین آحاد جامعه شده است نداشتن سواد فضای مجازی به طور خاص است.
با مشاهدات عینی کاملاً مشخص است که اینترنت و فضای مجازی شکاف میان نسلها را عیانتر میکند بهگونهای که ارتباط بین اعضای خانواده به یک سلام و احوالپرسی ساده خلاصه میشود و زندگی در داخل گوشیها جریان دارد.
این روزها با فضای مجازی و اینترنت که در دسترس است الحق جهان به یک دهکده کوچک تبدیل شده و با تمام خوبیهای که دارد موجب بروز نگرانیهایی هم شده است که تبعات آن در جامعه قابلمشاهده است.
تغییر سبک زندگی جوانان پیامد شبکههای اجتماعی
لیلا احمدی مدرس سواد رسانهای در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی کردتودی اظهار داشت: استفاده بیرویه و حتی عدم امکان کنترل و نظارت صحیح برای استفاده از اینترنت توسط فرزندان نگرانیهای را برای والدین ایجاد کرده که بهتبع آن شکاف میان نسلها را عیانتر میسازد.
وی افزود: استفاده از شبکههای اجتماعی توسط جوانان، سبک زندگی آنان را تغییر داده است و موجب برخی نگرانیها برای خانوادهها شده است.
مدرس سواد رسانهای با تأکید بر اینکه خودنمایی و زندگی ویترینی از نتایج منفی شبکههای اجتماعی است، بیان داشت: در واقع فضای مجازی و شبکههای اجتماعی گسلی میان نسلها به وجود آورده است بهگونهای که اعضای خانواده ساعتها کنار هم هستند بدون اینکه لحظاتی با هم کلامی ردوبدل کنند در فضای مجازی غوطهور شدهاند.
احمدی تصریح کرد: پدیده فضای مجازی مانند تیغه دو لبه هم سازنده است هم تخریبکننده، هم فرصت است و هم تهدید و بهطورکلی استفاده صحیح از آن چه برای کودکان چه افراد بزرگسال نیازمند سواد رسانهای است.
مدرس سواد رسانهای ادامه داد: فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در یادگیری یادگیرندگان نقش مثبتی دارند موجب تعامل و پویایی افکار میشود.
اعتیاد به اینترنت مهمترین آسیبی که نوجوانان را تهدید میکند
وی با تأکید بر اینکه اعتیاد به اینترنت به دلیل جدید بودن فضای مجازی از جمله مهمترین آسیبهای فضای مجازی است که کودکان و نوجوانان را تهدید میکند، اظهار داشت: افت تحصیلی، خشم، اضطراب و افسردگی از دیگر آسیبهای استفاده بیرویه در بین دانشآموزان و دانشجویان است.
احمدی گفت: تغییر ارزشها و هنجارهای اجتماعی از دیگر مضرات استفاده ناصحیح از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است که بنیان خانوادهها را نشانه گرفته است.
مدرس سواد رسانهای تأکید کرد: ناگفته نماند که مزیت استفاده از فضای مجازی زیاد است به شرطی که استفاده درست از آن به عمل آید.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که مشاهده میکنیم برخی کسبوکارها بعد از کرونا در همین فضای مجازی و با استفاده از شبکههای اجتماعی رونق گرفت و منبع درآمد برای بسیاری از خانوادهها شد و بهطورکلی فضای یکتیغ دو لبه بوده که هم مضر است و هم خوب.
انتهای خبر/