به گزارش خبرنگارخبرگزاری بسیج از کردستان، توجه به صنایعدستی در کشور در ابتدا تحتتأثیر عوامل اجتماعی، باهدف بالا بردن سطح اشتغال در جامعه و ایجاد درآمد برای مردم بود، ولی آثار مستقیم آن بهسرعت در جهت احیای سنتها و فرهنگ بومی و کمک به شکلگرفتن هویت ملی پدیدار گشت، بهادادن به این هنر بعدها و در عصر جدید تا جایی پیش رفت که به دلیل اهمیت صنایعدستی، به طور آکادمیک و دانشگاهی نیز تدریس شد.
صنایعدستی رشتهای که شامل تلفیق کاربرد و هنر در کنار یکدیگر است، درواقع با یادگیری صنایعدستی میتوان بدون نیاز به فناوریهای پیچیده، باتکیهبر توانمندیهای فردی و خلاقیت، آثاری خلق کرد که بر خلاف برخی آثار هنری محض، جنبه کاربردی نیز داشته باشند، صنایعدستی گستردگی بسیاری داشته و شامل آموزش حوزههای مختلفی همچون خوشنویسی، طراحی، نگارگری و تذهیب، بافت فرش و گلیم، رنگرزی، شیشهگری، سفالگری، چوب (معرق و منبت)، فلز، عکاسی، مرمت و نگهداری آثار هنری میباشد.
زهرا فیضی، مسئول دوره آموزشی مهارتی صنایعدستی شهرستان دهگلان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در طول دوره کوردی دوزی آموزش داده میشود، بانوانی که در این کلاسها شرکت کنند، ۲ الی ۲ ماه و نیم در طول دوره حضور خواهند داشت.
مسئول دوره آموزشی مهارتی صنایعدستی ابراز داشت: در طول ششماهه نخست ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۰۰ نفر زنانه خانهدار در کلاسهای مهارتی صنایعدستی به صورت رایگان بهرهمند شدهاند.
فیضی در ادامه اضافه کرد: حدود ۶۰ نفر در طول دوره و کلاسها حضور دارند و در پایان دوره آموزشی، متقاضیان دوره میتوانند برای فعالسازی و تولید اشتغال و هم چنین معرفی به بازار کار اقدام کنند.
فیضی در ادامه گفت: شرکتکنندگان در دوره مهارتهایی نظیر کوردی دوزی، محلی دوزی، کلاش بافی و سجاده بافی را بهصورت رایگان آموزش میبینند.
بیان عزیزی، یکی از کارآموزان دوره آموزشی عنوان کرد: حدود دوماه است که در دوره حضور دارم، در طول دوره به صورت کامل کوردی دوزی، شامل سقزی دوزی، سخمه و سه لته دوزی را یاد گرفتم، در صورت فراهمشدن وسایل و تجهیزات خیاطی میتوانم تولید اشتغال کرده و وارد بازار کار شوم و مغازهای را راهاندازی کنم.
روناک سیفی، کارآموز دوره بیان داشت: در حال حاضر یک مهارت را یاد گرفتهام و میتوانم از طریق این مهارتی که میدانم برای خودم اشتغالزایی کرده و در جامعه نقشی را ایفا کنم.
احمد شاهمرادی، کارشناس میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دهگلان، تشریح کرد: در شهرستان دهگلان زمینه ۴ دوره کلاسهای صنایعدستی فراهم شده است، شرکت در این کلاس و دورهها برای تمامی اقشار مردم به صورت رایگان میتوانند در این کلاسها حضور یابند.
شاهمرادی در ادامه یادآور شد: دورهها شامل کلاسهای خیاطی، کلاش بافی، گلیمبافی و چرمدوزی است و هدف از تشکیل دورهها در جهت توانمندی متقاضیان و شرکتکنندگان دوره برگزار میشود.
بهزاد غفوری، رئیس میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دهگلان در پایان خاطرنشان کرد: میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان در طول شش ماهه اول سال جاری توانسته بالغ بر ۷۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبارات در قالب اشتغال پایدار روستایی، تسهیلات تبصره ۱۶ و مشاغل خانگی دریافت کند و حدود ۱۰۱ نفر نیز اشتغالزایی در شهرستان صورتگرفته است.
انتهای خبر/