خبرهای داغ:

حصر آبادان، نقطه عطفی بزرگ در راهبرد جنگ

شاهرود_ مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: عملیات ثامن الائمه نشان داد که راه خروج از بن‌بست در جنگ تنها با اجرای اندیشه‌های انقلابی میسر نبوده و ایجاد همبستگی و اتحاد بین سپاه و ارتش از نکات حائزاهمیت این عملیات است.
کد خبر: ۹۶۳۱۱۰۱
|
۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۴

به گزارش خبرنگار بسیج، در گرامیداشت هفته دفاع مقدس و مقاومت با حضور مقامات استانی و جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و خانواده‌های شهدا و جانبازان استان سمنان در سالن آمفی تئاتر شرکت ملی پخش فرآورد‌های نفتی منطقه شاهرود همراه با استماع سخنرانی رهبر معظم انقلاب به صورت ویدیویی همزمان با سراسر کشور، مراسم بزرگداشتی برگزار شد.
در این برنامه که با محوریت پایگاه بسیج لیلة القدر حوزه بسیج ادارات و کارمندان الحدید شهرستان شاهرود برگزار شد، سرتیپ خلبان؛ حسین چیت فروش مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سخنانی اظهار کرد: پس از حمله عراق در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ و اشغال سریع بخش‌هایی از خاک ایران، خرمشهر پس از ۳۴ روز مقاومت، سرانجام با عقب‌نشینیِ معدود نیرو‌های ایرانی مدافع شهر، به دست ارتش بعث عراق افتاد. وی افزود: پس از سقوط خرمشهر، ارتش بعث عراق تلاش کرد تا از طریق شرق رودخانه کارون و شمال بهمن شیر، جزیره آبادان را نیز اشغال نماید، که با این وضعیت، شهر آبادان نیز در یک محاصره ۳۳۰ درجه‌ای توسط نیرو‌های مهاجم عراقی، قرار می‌گرفت.
مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش تصریح کرد: حصر آبادان از هشتم آبان سال ۱۳۵۹ تا ۵ مهرماه سال ۱۳۶۰ به طول انجامید که این امر از اهمیت ویژه‌ ای در استراتژی نظامی دو طرف برخوردار بود و باید این کار را می‌کردیم. 
وی ادامه داد: عملیات اچ ۳ بعد از عملیات کمان ۹۹ انجام شد. تا جایی که بعضی از هواپیما‌های ما چهار بار در هوا سوخت گیری می‌کردند و نه تنها در زمان جنگ بلکه گاهی مواقع چهار بار در آسمان سوختگیری می‌کردیم تا به مرز اردن برسیم و این باعث شد اچ ۳ را خلق کنیم و این شاهکار نیروی هوایی ارتش بود.
چیت فروش بیان کرد: چند عملیات مهم بعد‌ها توسط نیروی هوایی ارتش با موفقیت انجام شد از جمله مهمترین عملیات‌ها که بعد از نه ماه انجام شد ثامن‌الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس بود که منجر به آزادسازی خرمشهر شد و این برگ پیروزی انقلاب اسلامی بود که تمام اراده جهانی بود تا خرمشهر آزاد نشود در حالی که خرمشهر با اراده‌ی رزمندگان و خواست خداوند آزاد شد.
وی در ادامه گفت: هنگامی که آبادان در محاصره دشمن قرار گرفت؛ حضرت امام خمینی (ره) خطاب به نیرو‌های مسلح فرمودند که «حصر آبادان باید شکسته شود» در پی دستور بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران؛ یکی از ۴ عملیات بزرگ و برجسته تاریخ دفاع مقدس به نام عملیات «ثامن الائمه» رقم خورد که از آن به‌عنوان یک نقطه عطف در راهبرد جنگ یاد می‌شود.
وی هدف از این عملیات را خنثی ساختن تهدید احتمالی دشمن برای تصرف آبادان و بندر امام خمینی، خارج ساختن اهرم فشار محاصره آبادان از دست دشمن و پاک سازی شرق رود کارون و آزادسازی نیرو‌های خودی از خطوط پدافندی در منطقه آبادان و دارخوین برشمرد.
مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش در پایان گفت: با اجرای این عملیات هم فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر شکستن حصر آبادان و آزاد سازی دو جاده مهم اهواز - آبادان و ماهشهر تحقق یافت و هم این عملیات نشان داد که راه خروج از بن‌بست در جنگ تنها با اجرای اندیشه‌های انقلابی میسر نبوده که ایجاد همبستگی و اتحاد بین سپاه و ارتش از نکات حائزاهمیت و راهبردی این عملیات را می‌توان بر شمرد که در ادامه اولین گام برای آزادسازی مناطق اشغالی ایران اسلامی برداشته شد.
در پایان این مراسم طی آیینی از همسر سرلشگر خلبان شهید؛ غلامعباس رضایی خسروی تجلیل و تکریم بعمل آمد.
شهید رضایی خسروی در مانوری که ۲۲ بهمن ۱۳۶۰ به مناسبت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی جهت نمایش گذاشتن توان رزمی نیروی هوایی انجام گرفت، هواپیمای او دچار نقص فنی شد و برای حفظ جان مردم هواپیما را به سمت دریا هدایت کرد و با انفجار هواپیما به شهادت رسید و در آغوش خلیج فارس آرام گرفت.
پیکر پاک و مطهرش در گلزار شهدا شاهرود به خاک سپرده شده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار