به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمان، حجت الاسلام عسگری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج ، با اشاره به حقیقت مقام مسجد در دفاع مقدس، گفت: هنگامی که پیامبر رحمت از جانب خداوند مهربان به منظور ابلاغ شریعت اسلام، به رسالت برگزیده شدند، یکی از نخستین مأموریتهای ایشان، بنا نهادن پایگاهی برای اجتماع مسلمانان بود. میعادگاهی امن و مقدس که شایستۀ تشکیل گردهمایی مردم برای دریافت کلام وحی از سوی رسول خدا و یاران نزدیک ایشان باشد، مکانی آشنا برای طرح برنامه های مهم دینی، فرهنگی، اجتماعی و هرآنچه به روح انسان و جوهر انسانیت او مربوط است.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه بیان کرد: در همۀ ادیان و فرقه های دینی، مکانی برای عبادت وجود دارد که پیروان آیین ها پاکیزه و با احترام به آن وارد می شوند، شأن و مقامش را حفظ می کنند، در آنجا با کلام نیکو یکدیگر را خطاب کرده و بی حرمتی نمی کنند، به بهترین شکل معبود خویش را عبادت می کنند.
حجت الاسلام عسگری ابراز کرد: مسجد نیز میعادگاه پیروان آخرین و کاملترین دین آسمانی با زیبایی، سادگی، پاکی و نورانیتی شایسته، عبادتگاهی برای آرامش روح و تسکین قلبی مؤمنان است.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت اظهار کرد: چنانکه وقتی برای نخستین بار صدای مؤذن از مسجد پیامبر (ص) به گوش مردم رسید، همه به سوی محلی که این ندای دلنشین از آن بر جان می نشست، متمایل شدند آن روز مسلمانان مکان امن و سزاواری برای تبادل اطلاعات و آرای شان یافتند.
وی خاطرنشان کرد: «مسجد مسلمین و خانه پیامبر در یک مکان است و آنجا مبدأ رسالت و تبلیغ، مرکز فرماندهی، محل قضاوت، سیاست و میعادگاه تجمع و تصمیمات می باشد» بر این اساس در صدر اسلام، مهمترین و اساسی ترین تصمیم گیری های مسلمانان در این خانۀ روحانی اتفاق می افتاد و مسجد به عنوان یکی از قویترین وسایل ارتباط جمعی بود.
حجت الاسلام عسگری با اشاره به جهاد در صدر اسلام، اظهار کرد: پیامبر اسلام (ص) به عنوان آخرین فرستادۀ خداوند و والاترین انسان، به امر پروردگارش با نژادپرستی و استثمار ظالمانۀ انسان ها مبارزه و دیگران را نیز به آزادگی سفارش می فرمودند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت ادامه داد: ایشان، از خانۀ خدا مردم را به ستم ستیزی و مبارزه با ظلم دعوت کرده و در همان مکان نیز به سازماندهی و هماهنگی نیروها و طراحی نقشه ها می پرداختند.
وی تصریح کرد: با نگاهی به تاریخ بنای نخستین مسجد توسط رسول خدا (ص) درخواهیم یافت که بنای این مسجد در برهه ای از زمان رسالت آن حضرت اتفاق افتاد که ایشان در حال مبارزه بر علیه مشرکان بودند بنابراین پایه و اساس مسجد در دوران مبارزاتی پیامبر (ص) صورت پذیرفته و به مرکزی برای قیام و جهاد علیه کفار تبدیل شده بود.
حجت الاسلام عسگری عنوان کرد: رسول گرامی اسلام (ص) و پیروان ایشان، فعالیت های متعددی را در مسجد انجام داده و تنها به بُعد عبادی آن بسنده نمی کردند، ایشان به طور مرتب در مسجد گردهم آمده و پیرامون مسائل دینی با یکدیگر گفتگو می کردند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت ابراز کرد: همچنین در هنگام جنگ ها این مسجد بود که به پایگاهی برای حضور سپاهیان، مشورت با آنان و برنامه ریزی برای جنگ ها تبدیل شده بود، مسجد در زمان صلح یا جنگ در خدمت جامعه بود و نتیجه جنگ ها و برخوردهای نظامی توسط مشاوران جنگی در مسجد به اطلاع مردم می رسید.
وی با اشاره به نقش مساجد در جنگ، خاطرنشان کرد: مساجد از مراکز مهم تبلیغ جهانی انقلاب اسلامی و ارزشهای دفاع مقدس به شمار میآیند و نگاهی گذرا به دوران انقلاب اسلامی نشان میدهد که مردم حقایق انقلاب اسلامی و حوادث جهانی را از طریق مساجد دنبال میکردند.
حجت الاسلام عسگری افزود: مسؤولان و شخصیتهای سیاسی و مذهبی انقلاب، از طریق مساجد با مردم ارتباط داشتند و مطالب گفتنی را به مردم منتقل می کردند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت بیان کرد: در دوران دفاع مقدس هم حوادث جبههها و پیامدهای سیاسی و اجتماعی عملیات رزمندگان، بیشتر از تریبونهای مساجد برای مردم تبیین میشد.
وی اظهار کرد: فرماندهان مؤثر دفاع مقدس پس از انجام عملیاتهای مهم، در مساجد حضور پیدا میکردند، و درباره چگونگی عملیاتها و دستاوردهای آن به ویژه تأثیر آن در تحولات منطقهای و جهانی سخن میگفتند و مردم هم سخنان پرشور آنان را بهعنوان سفیران صادق دفاع مقدس، به جان و دل میسپردند و برای دیگران نقل میکردند.
حجت الاسلام عسگری با اشاره به جمع آوری کمکهای مردمی توسط مساجد، عنوان کرد: مساجد در دوران دفاع مقدس از جمله مراکز مهم اعلام اقلام مورد نیاز جبههها و نیز محل جمعآوری کمکهای مردمی بودند صرف نظر از ارزش مادی کمکهای مردمی که در خور توجه است، حضور معنوی آحاد مختلف مردم در امر کمکرسانی به جبههها شگفتآور بود.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت اضافه کرد: پیرمردی را میبینی که انگشتر یادگاری پدرش را به عنوان با ارزشترین متاع زندگانی خود تقدیم رزمندگان می کند و از این که به دلیل کهولت سن توان حضور در جبههها را ندارد، گریه میکند و یا پیرزنی را میبینی که با اهدای چند تخم مرغ محلی، خود را در دفاع مقدس سهیم می داند.
وی بیان کرد: کودکی خردسال که قلک خود را به همراه نامهای برای رزمندگان به مسجد میآورد یا مادرانی که هنر دستی و خیاطی خود را تقدیم می کنند و یا نوعروسانی که جهیزیه خود را در شب اول عروسی به ستاد کمکهای مردمی تحویل میدهند و دهها مورد دیگر، که شگفتانگیزترین جلوههای ایثار و حماسه این ملت در تاریخ دفاع مقدس است.
حجت الاسلام عسگری با اشاره به نقش مساجد پس از دوران دفاع مقدس، تصریح کرد: مساجد پس از دوران دفاع مقدس نقش مهمی در نشر ارزشهای دفاع مقدس و انتقال پیام شهیدان داشتند، برگزاری مراسم سالگرد شهدا، برپایی نمایشگاهها، تهیه روزنامههای دیواری و تبلیغات عمومی، از جمله فعالیتهای مساجد پس از دفاع مقدس محسوب میشود.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت با بیان اینکه شهیدان درباره مسجد سفارشهای فراوان کرده اند، افزود: شهیدان می خواهند ما راه آنها را با حضور در مساجد ادامه دهیم،.شهیدان، شب و روز رو به روی گلدستههای مساجد نشسته و هنگام اذان به درب مسجد مینگرند که کدام یک از دوستانشان در نماز جماعت حاضر میشوند.
وی اظهار کرد: شهیدان، نام بچههای مسجد را نوشته و نزد امام حسین (ع) میبرند تا آنها را به عنوان شیعه واقعی خود انتخاب و اعمالشان را تأیید کند.
حجت الاسلام عسگری عنوان کرد: شهیدی دیگر در وصیتنامه خود مینویسد؛ نام و خاطره ما را در مساجد زنده نگه دارید زیرا ما در مساجد با حقایق دین و عاشورا آشنا شدیم در مسجد جزء یاد خدا همه چیز فراموش میشود و راز این آیه در مسجد میفهمیم: «وَ اَنَّ الْمَساجِدَ لِلِّه فَلا تَدْعُوا مَعَ اللهِ اَحَداً» ؛ و همانا مساجد از آن خداست، پس هیچ کس را با خدا نخوانید.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت تاکید کرد: با توجه به سفارشهای شهدا، متولیان امور باید مساجد را همان گونه که در دوران دفاع مقدس محور اصلی فعالیتهای فرهنگی مربوط به جنگ بود، اینک نیز مرکز اصلی نشر ارزشهای دفاع مقدس بدانند و با برنامه ریزی درست و بلند مدت، نقش مساجد را در تداوم راه شهیدان نهادینه کنند.
وی خاطرنشان کرد: همان گونه که مساجد و روحانیت در پیدایش ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس نقش قابل توجهی داشتند، اینک در حفظ و نشر ارزشها و حماسههای دوران دفاع مقدس هم نقش کلیدی و حساسی به عهده دارند.
حجت الاسلام عسگری با بیان اینکه مساجد برای به رسیدن به کارآمدی خود باید راهکارهایی را دنبال کند، ابراز کرد: اول تحقق مردم سالاری دینی در مساجد است، یکی از بسترهای عینی پیوند دین با مردم، مسجد است از این رو، هنگامی مردم سالاری دینی در کشور تحقق عینی پیدا میکند که مسئولان و کارگزاران کشور، مساجد را مظهر پیوند علایق و آموزههای دینی با مردم بدانند و ائمه جماعات را به عنوان زبان گویای مطالبات مردم بشناسند، و ارتباط خود را با مردم از طریق مساجد نهادینه کنند و حضور در مساجد را به عنوان استماع مطالبات مردم و رفع نیازهای آنان مغتنم بشمارند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت ادامه داد: دوم مسجد باید مرکز فعالیتهای فرهنگی باشد، لازم است کارهای فرهنگی و تبلیغات دینی با محوریت مساجد انجام شود، بودجه و سرمایههای فرهنگی در اختیار مساجد قرار گیرد و بر اساس روز شمار انقلاب و دفاع مقدس، مجالس تبلیغی و علمی، با شکوه هر چه تمامتر در مساجد برگزا شود.
وی سومین راهکار کارآمدی مسجد را مرکزی برای مطالبات مردم شدن دانست و افزود: وقتی مسجد به عنوان بنیادیترین نهاد دینی و مدنی تحکیم یابد، آحاد مردم به مساجد هجوم میآورند زیرا در کنار نیازهای معنوی و عبادی، مطالبات مادی و روزمره خود را نیز از طریق مساجد تأمین شده میدانند.
حجت الاسلام عسگری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از راهکارهای کارآمدی مسجد، پیوند دین با سیاست است البته این مهم با شعار تحقق پیدا نمیکند، مساجد در طول تاریخ فعالیت خود نشان دادهاند که برای راهبردی کردن اتحاد دین و سیاست، نقش اول را بهعهده دارند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه جیرفت عنوان کرد: بسیاری از شاهان برای مشروع جلوه دادن حکومت خود در ظاهر به مساجد و روحانیت نزدیک میشدند در حالیکه انقلاب اسلامی ما ماهیتی دینی دارد و باید پیوند باطنی خود را با مساجد حفظ کند.