آموزش و تربیت سرآمد و دقیق دانش آموزان، تضمین کننده آینده نظام خواهد بود
به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، حسن بروشکی در ابتدای نشست با اصحاب رسانه، ضمن تسلیت شهادت دبیرکل فقید حزب الله لبنان و گرامیداشت یاد و خاطره سید حسن نصرالله و شهدای مقاومت، برای همه رزمندگان سلحشور حزب الله و جبهه مقاومت آرزوی پیروزی و سرافرازی نمود.
وی ضمن قدردانی از مشایعت و همراهی بی دریغ خبرنگاران و اصحاب رسانه، از آنان به عنوان شرکای فرهنگی و یار دیرینه آموزش و پرورش استان یاد کرد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان ادامه داد: آموزش و تربیت صحیح و دقیق دانش آموزان تضمین کننده آینده نظام خواهد بود و اگر به دنبال جامعهای مترقی و رو به پیشرفت هستیم؛ همه نگاهها باید به آموزش و پرورش و حوزه تعلیم و تربیت فرزندان جامعه معطوف شود.
وی معلم، دانش آموز و خانوادهها را سه ضلع مثلث آموزشی و تربیتی عنوان نمود و بیان داشت: موفقیت معلم در کلاس درس و مدیر در فضای مدرسه در گرو مشارکت، همفکری و همراهی اولیا و خانوادههاست؛ پدران و مادران باید به فرایند تعلیم و تربیت فرزندان خود حساس بوده و با حضور و ارتباط نزدیک با عوامل مدرسه در مسیر پرورش صحیح و اصولی فرزند خود حرکت نمایند.
بروشکی گفت: تقویت مدارس دولتی، توجه ویژه به شاخصهای آموزشی و تربیتی و رضایتمندی ذینفعان عرصه تعلیم و تربیت از اولویتهای آموزش و پرورش است.
شعار سال تحصیلی جدید از سوی وزارت آموزش و پرورش تحت عنوان "برای ایران، برای مدرسه" تعریف شده است و این مهم نشان از ضرورت همراهی، همکاری و خردورزی آحاد جامعه برای رشد و تعالی جایگاه مدرسه و کلاس درس و تربیت دانش آموزانی توانمند، فکور، بصیر و در تراز نظام اسلامی دارد؛ از همین روی ضرورت دارد همه آحاد جامعه اعم از مردم و مسئولین پای کار آموزش و پرورش و پیشبرد اهداف والای نظام تعلیم و تربیت باشند.
بروشکی گفت: در سال تحصیلی جدید بیش از ۹۰۸ هزار دانش آموز در کلاسهای درس حاضر شدهاند و رسالت سنگین تعلیم و تربیت این دانش آموزان را بیش از ۶۲ هزار معلم در ۸ هزار مدرسه سیستان و بلوچستان برعهده دارند.
وی افزود: در سایه تلاش شبانه روزی و تدابیر اتخاذ شده، خوشبختانه برای اولین بار در تاریخ آموزش و پرورش استان تراز نیروی انسانی در مقطع ابتدایی مثبت شده و در حوزه متوسطه نیز کمبود نیرو در برخی دروس به واسطه تخصیص ساعات حق التدریس مانند سنوات گذشته مدیریت شده و اکنون و با آغاز سال تحصیلی جدید میتوان گفت در سیستان و بلوچستان کلاسی بدون معلم وجود ندارد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ در حوزه جذب و پذیرش نیروی انسانی اتفاق گسترده و بزرگی در استان رقم خورد؛ به طوری که در آزمون استخدامی ماده ۲۸ رشتههای آموزگاران ابتدایی، استثنایی، دبیری، هنرآموزی و کیفیت بخشی تعداد ۵۰۳۷ نفر و در دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه تربیت شهید رجایی و استعدادهای برتر ۲۰۰۰ نفر ردیف به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای یش رو و چالشهای بزرگ هر ساله در آموزش و پرورش استان، رشد فزاینده جمعیت دانش آموزی است؛ بع گونهای که امسال بیش از ۶۲ هزار دانش آموز جدید به چرخه تعلیم و تربیت اضافه شدهاند و این مقوله معادل ۱۲ برابر میانگین کشوری است و نیاز به نیروی انسانی، فضا و تجهیزات را افزایش میدهد.
بروشکی بیان داشت: در شش ماهه نخست امسال ۱۷۷ پروژه آموزشی و پرورشی در قالب ۷۱۰ کلاس درس به همت اداره کل نوسازی مدارس استان و مشارکت چشمگیر خیرین نیک اندیش احداث به بهرهبرداری رسیده و نرخ سرانه فضای آموزشی از ۳/۳ به ۳/۸ متر مربع ارتقا یافته است.
بروشکی گفت: در حوزه نقل و انتقالات فرهنگیان از مجموع ۷۰۹۷ متقاضی درون و برون استانی، با درخواست ۳۸۸۲ نفر موافقت گردید که معادل ۵۴/۷ درصد میباشد.وی ادامه داد: با هدف احصاء وضعیت موجود و ترسیم نقشه راه برای دستیابی به اهداف مورد نظر، موضوع تهیه برنامه ۵ ساله توسعه شاخصهای آموزشی و پرورشی استان در دستور کار قرار گرفت و پس از تدوین و تصویب در شورای معاونین وزارت متبوع، برای انجام به استان ابلاغ و هم اکنون در حال اجراست.
مدیر کل آموزش و پرورش استان افزود: از دیگر برنامههای سال تحصیلی جاری موضوع توانمندسازی معلمان و کیفیت بخشی آموزشی خواهد بود و در این راستا از همه ظرفیتها و بسترها بهرهگیری خواهیم کرد؛ همچنان که با کمک کمیسیون مدرسه یاری جامعه خیرین مدرسه ساز کشور، دورههای آموزشی مختلفی برای معلمان، آموزگاران و دبیران در سال گذشته برگزار و با تربیت مدرسان میانی در سال تحصیلی جدید نیز این مهم استمرار خواهد داشت.
بروشکی افزود: در سال تحصیلی گذشته دانش آموزان سیستان و بلوچستان افتخارات بزرگی را در سطح ملی و بینالمللی رقم زدند که از آن جمله میتوان به کسب ۱۴ مدال طلا و نقره در المپیادهای علمی و پژوهشی، کسب دو مدال طلا و برنز جهانی در مسابقات آسیایی سنگاپور و مسابقات جهانی توسعه نرمافزارهای موبایل در فرانسه و کسب بیش از ۱۰۰ رتبه اول تا سوم کشوری در المپیاد ورزشی، کنگره قرآنی سمپاد، جشنوارههای جوان و نوجوان خوارزمی و کارسوقهای علمی و پژوهشی یاد کرد
وی بیان داشت: در شاخص میانگین معدل امتحانات نهایی دانش آموزان در خرداد ماه ۱۴۰۳ سیستان و بلوچستان رشد ۰/۳۶ درصدی را به خود اختصاص داده است که با توجه به آمار بالای ۹۰ هزار دانش آموز و شرایط خاص برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم، این رقم در میانگین کشوری (۰/۷۲ درصد) رشد قابل توجهی می باشد