به گزارش روز دوشنبه بسیج، استان اردبیل تولید کننده ۱۰۰ درصد از بذر ذرت کاشته شده در ایران به شمار میرود و تولید بذر ذرت در این استان، ایران را از نیاز به واردات بذر این محصول پایهای تولید بی نیاز کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: در سال زراعی جاری ۶ هزار و ۱۷ هکتار از اراضی شمال استان در منطقه مغان به زیر کشت ذرت بذری رفته و پیشبینی میشود که از این اراضی بالغ بر ۱۷ هزار تن ذرت بذری کیسه شده و آماده کشت برداشت شود.
غفور آقایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به کشت ۱۰۰ درصد ذرت بذری مورد نیاز کشور در استان اردبیل افزود: امسال ارقام ۷۰۳، ۷۰۴، ۷۰۵، ۷۰۶، ۷۱۵، ارقام خارجی از جمله امریکن ژنتیک و رقم زودرس ۶۴۷ ذرت بذری در استان اردبیل کشت و برداشت آن در سطح مزارع استان آغاز شده است.
وی با اشاره به خرید هر کیلوگرم از ذرت بذری به قیمت یک میلیون ۶۰۰ هزار ریال در سال گذشته و تعیین قیمت خرید تضمینی این محصول از کشاورزان منطقه در آینده نزدیک بیان کرد: امسال رقم ۷۰۴ بیشترین سطح زیر کشت این محصول پایهای را در استان اردبیل به خود اختصاص داده که پس از برداشت و خرید همه محصول توسط شرکتهای معتبر و مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی، بذر مرغوب پس از فرآوری در اختیار ذرتکاران کشور قرار میگیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بذر تولید شده ذرت در این استان را مرغوب و قابل رقابت با بذور خارجی عنوان کرد و ادامه داد: این بذور در کشت محصول ذرت علوفهای مورد استفاده کشاورزان همه استانهای کشور قرار میگیرد و به طور میانگین ۹۰ تا ۱۲۰ تن در هر هکتار محصول ذرت علوفهای از بذور تولیدی استان اردبیل به دست می آید.
وی اضافه کرد: برداشت ذرت بذری در استان اردبیل برای جلوگیری از شکستن و آسیب دیدن بذر، به صورت دستی انجام میشود.
به گزارش بسیج، ذرت جزو گیاهان یکساله و با ارزش اقتصادی بالایی بوده و در عین حال در زمینهای کشاورزی با خاک فقیر نیز به خوبی رشد میکند.
ذرت بذری کشت شده در منطقه مغان، پس از برداشت در فصل پاییز و با طی مراحل فرآوری و بستهبندی زیر نظر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، در اختیار کشاورزان ذرتکار کشور قرار میگیرد.
بذر ذرت کاشته شده در ایران پیش از این، از کشورهای خارجی تامین می شد ولی کشت ذرت بذری در استان اردبیل طی چند سال گذشته و در راستای خودکفایی تولید محصولات کشاورزی، رونق یافته است.
تولید ذرت بذری در مغان، علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از کشور، زمینه را برای جهش تولید این محصول فراهم کرده است.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۱۲۷ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.