رئیس جهادکشاورزی اردبیل: آبیاری سنتی، راهکار مناسب افزایش تولید محصول نیست

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: آبیاری سنتی در شرایطی که کشور ما درگیر شرایط خشکسالی و کم بارشی شده، به هیچ وجه راهکار مناسبی برای افزایش تولید در بخش کشاورزی نیست.
کد خبر: ۹۶۳۳۰۴۵
|
۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۳

رئیس جهادکشاورزی اردبیل: آبیاری سنتی، راهکار مناسب افزایش تولید محصول نیست

به گزارش بسیج، نوبخت اژدری روز چهارشنبه در جلسه کمیته بهره‌وری جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اهمیت تداوم تولید در وضعیت کم آبی افزود: همه باید تلاش کنند که تا با استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری تحت فشار، انتقال آب از طریق لوله و نیز تولید در فضای بسته، مصرف و هدر رفت آب به حداقل برسد.

وی آب را عنصر کلیدی در تولید کشاورزی ذکر کرده و با تاکید بر استفاده اصولی از منابع آب بیان کرد: در شرایط کم آبی که همه استان‌های کشور با آن دست به گریبان است، باید ظرفیت تولید محصولات کشاورزی را با توسعه گلخانه‌ای افزایش دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، توسعه کشت گلخانه‌ای را موجب صرفه جویی ۴۰ درصد در مصرف آب ذکر کرد و ادامه داد: این نوع کشت، به سطح اراضی کمی نیاز دارد و با این روش، قیمت تمام شده محصولات تولیدی نیز اندک بوده و امکان تولید محصول در تمامی فصول سال وجود دارد و به علت پایین بودن قیمت تمام شده، محصول تولیدی صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

وی اظهار کرد: ایران قادر به تولید بیش از ۱۱۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی است و به راحتی می‌توان با مدیریت مصرف آب کشاورزی‌، افزایش بهره‌وری در تولید، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و به کارگیری دانش نوین در کاشت، داشت و برداشت به این هدف دست یافت.

اژدری با تاکید بر ضرورت ارتقای ارزش افزوده تولید محصولات کشاورزی در استان اردبیل از طریق گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی گفت: با گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی، هم از هدررفت محصولات کشاورزی جلوگیری می‌شود و هم میزان درآمد تولید کنندگان این بخش بهبود پیدا می کند و اشتغال پایداری برای جوانان فعال فراهم می شود.

وی در ادامه گسترش مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی و تکمیلی را از جمله الزامات افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: در راستای همین سیاست نوسازی و به روز رسانی ماشین آلات کشاورزی آغاز شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: با توجه به اهمیت نیروی انسانی به عنوان محور توسعه و تولید در حوزه کشاورزی، توجه به نیروی متخصص و توانمند برخوردار از دانش روز جهانی می تواند بستر لازم را برای توسعه و افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی فراهم آورد.

به گزارش بسیج، هم اکنون ۲۸۰ واحد صنایع تبدیلی و غذایی با ظرفیت فرآوری بیش از سه میلیون تن در استان اردبیل فعال است.

۱۸۰ واحد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی با مجوز سازمان جهاد کشاورزی و ۱۰۰ واحد نیز با مجوز اداره کل صنعت، معدن و تجارت فعال است.

ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان اردبیل ۱.۸۸ درصد و بالاتر از میانگین کشوری اعلام شده و این استان در جذب تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی ۲ سال پیاپی رتبه نخست کشور را کسب کرده است.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۴۵ هزار هکتار آن باغ، ۲۲۵ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

اردبیل در تولید بسیاری از ارقام و محصولات کشاورزی از جمله رتبه اول تولید عدس، رتبه اول تولید کلزا، رتبه دوم تولید سیب زمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر قند، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.

این استان همچنین قطب تولید بذور محسوب می شود به طوری که در تولید بذر چغندر قند، سیب زمینی، گندم، ذرت، سورگوم و عدس در جایگاه اول تا سوم قرار دارد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار