حوادث ترافیکی از مهمترین معضلات تهدیدآمیز سلامت عمومی/فرهنگسازی رفتار صحیح رانندگی در جامعه
به گزارش خبرنگار بسیج، در این همایش که به همت واحد کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و با حضور فرمانده انتظامی شهرستان شاهرود، رئیس پلیس راهور شهرستان شاهرود، معاون بهداشت دانشگاه هلوم پزشکی شاهرود، رابطین سلامت دستگاههای اجرایی و آموزش و پرورش و کارکنان معاونت بهداشتی دانشگاه در سالن پورسینا این دانشگاه برگزار شد، سرهنگ علیرضا شاهینی فرمانده انتظامی شهرستان شاهرود ضمن تشریح اپیدمیولوژی حوادث ترافیکی، به آمار بالای این حوادث بعنوان مهمترین علت مرگ و ناتوانی و بستری شدن در بیمارستانها اشاره کرد که خود عوارض اقتصادی و اجتماعی چشمگیری به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: حوادث ترافیکی از مهمترین معضلات تهدیدآمیز سلامت عمومی است که نرخ بالایی در علت مرگ و میر هم میهنان رقم میزند و پرواضح است که دست یافتن به نرخ مطلوب، جز با مشارکت سایر بخش ها، اعم از دولتی و خصوصی و شهروندان و هربخشی که به نوعی داعیه سلامت و امنیت جامعه را عهده دار هستند، امکانپذیر نمیباشد.
سرهنگ ساغری رئیس پلیس راهور شهرستان شاهرود نیز به موضوع مهم «حوادث ترافیکی و جوانان» پرداخت و گفت: ترویج فرهنگسازی رفتار صحیح رانندگی به شیوه ایمن در بین جوانان، میتواند احتمال تبعیت سایر هم سالان آنان را افزایش دهد. تا رفتارهای اشتباهی، چون حرکات نمایشی، سرعت غیرمجاز، جلب توجه دیگران، رانندگی پرخاشگرانه تبدیل به ارزش اجتماعی در بین جوانان نشود.
وی تاکید نمود: با سرمایه گذاری برای ارتقای سلامت جوانان و آموزش موثر میتوان از بسیاری از هزینههای مستقیم و غیر مستقیم سلامت که به دنبال از دست رفتن سالهای مفید زندگی بدلیل مرگ و یا ناتوانی حاصل میشود، جلوگیری نمود و با تضمین سلامت ایشان، سلامت کل جامعه و نسلهای اتی را تضمین نمود.
وی به بیان آموزشهایی درخصوص رفتارهای صحیح و ناصحیح رانندگی و تبعات ایجاد شده برای حضار پرداخت.
تکتم کاظمینی پژوهشگر روانشناسی ترافیک و روان درمانگر استاد دانشگاه فرهنگیان مشهد، نیز در این همایش بُعد روان شناختی حوادث ترافیکی در نوجوانان و جوانان در دو بخش آسیب شناسی و راهبرد را تحلیل کرد و گفت: نوجوانان و جوانان به حجم وسیعی از اطلاعات اجتماعی نشات گرفته از رفتار سایر افراد پاسخ میدهند و تحت تاثیر آن قرار میگیرند؛ لذا رفتار انها بطور پیوسته تحت تاثیر رفتارهای اجتماعی سایر افراد به خصوص همسالان میباشد، زیرا رفتار این گروههای سنی بیشتر برحسب احساس رقم میخورد تا منطق، ولی بایستی بدانیم رفتارهای ایمن و یا ناایمن سهم زیادی در گرایش سایر افراد به تکرار همان رفتار دارد و پس با کنترل هیجانات میتوان هر فرد رفتار خود را اصلاح کند تا به اصلاح کل جامعه امیدوار بود.
وی در خصوص مهارت نه گفتن در موارد خطر، کنترل رفتار و هیجانات، مدیریت خشم، رقابت سالم، تئوری انتخاب، تصحیح رفتار سبک زندگی ایمن و. آموزشهایی برای حضار ارائه نمود.
در پایان میرزایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ضمن قدردانی از حضور مدعوین و ارج نهادن به این دغدغه مهم گفت: این همایش که با شعار «فقط با هم برای کاهش حوادث ترافیکی» و مقارن با هفته فراجا برگزار گردید، با هدف ایجاد آمادگی و ارائه راهکار در راستای کاهش وقوع سوانح و حوادث ترافیکی تشکیل گردیده است که امیدواریم با تشریک مساعی تمامی مدیران، رابطین و همشهریان بتوانیم سهم خود را بعنوان یکی از سازمانهای سلامت محور در کاهش نرخ حوادث ترافیکی ایفا نماییم.