نقش آفرینی بانوان در جامعه با توجه به مبانی دینی و بدون افراط و تفریط
به گزارش خبرنگار بسیج از سراوان، آیتالله مصطفی محامی در دیدار جمعی از بانوان فرهیخته و نخبه شهرستان سراوان ضمن عرض تسلیت شهادت مردم مظلوم فلسطین و لبنان و همچنین شهادت فرماندهان حزبالله و سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان کرد: شهید سیدحسننصرالله مزد یک عمر تلاش و مجاهدت خود را با شهادت دریافت کرد شهیدی که بیش از ۳۰ سال رهبری حزبالله را بر عهده داشت و با عقلانیت، شجاعت و بصیرت این گروه را راهبری و گسترش داد و تأثیرگذاری خود را نه تنها در لبنان بلکه در منطقه نشان داد و به قدری بزرگ و خار چشم دشمنان اسلام بود که سالها در صدد از بین بردن او بودند و در نهایت بیش از هشتاد تن بمب ریختند تا او را شهید کنند و این نشان از تاثیرگذاری این شهید بزرگوار بود.
امام جمعه زاهدان به بیان ویژگیهای شاخص شهید سیدحسننصرالله پرداخت و افزود: شهید سید حسن نصرالله شخصیتی عالم، مدیر و ولایتمدار بود و ایشان در جلسهای عنوان میکردند:"ولایتمداری و اعتقاد ما به ولیفقیه همچون شما ایرانیان نیست که وقتی ولی فرمان میدهد شما تازه نشسته و به تحلیل میپردازید اما ما دستور حضرت آقا را صددرصد و بدون هیچ شک و شبههای تبعیت میکنیم و بالاتر از آن در جلسات خود که صحبت میکنیم اگر گزینههای مختلفی هست و احتمال بدهیم نظر مقام معظم رهبری به یک طرف است به دلیل این احتمال همان گزینه را انتخاب میکنیم و پیش میرویم" و این شهید بزرگوار نگاه فرا قومی و فرا مذهبی داشت و با طیفهای مختلف کار میکرد و شخصیت او به گونهای محبوب بود که همه طیفها را پای کار مقاومت آورد.
وی ادامه داد: در دوران جنگ ۳۳ روزه اسرائیلی که طی ۶ روز در جنگ با برخی کشورهای عربی پیروز شده بود نتوانست در مقابل حزبالله پیشروی داشته باشد و مجبور به عقب نشینی شد و ما سال بعد پیروزی حزبالله به نمایندگی از جامعه المصطفی جهت عرض تبریک سالگرد این پیروزی به کشور لبنان رفتیم و قسمت نشد با سید دیدار کنیم اما با آقای سیدهاشم صفی الدین دیدار کردیم و ایشان عنوان میکردند:" نقشه دشمن این بود که جنگ بین شیعه و سنی درست کند و برای همین جنوب لبنان را بمباران میکرد تا مردم خانه ها را رها و به مناطق شمالی که اکثرا اهل سنت و مسیجی بودند بروند و درگیری ایجاد شود اما این مردم بر خلاف خواسته و نقشه دشمن چه سنی و چه مسیحی از شیعیان آواره به خوبی پذیرایی کردند و شیعیان هم با وجود اینکه خانههایشان خراب شده بود اما با وجود جمع زیادی از خبرنگاران حتی یک نفر هم راضی نشد با رسانههای خارجی مصاحبه و از حزبالله گلایه کند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: حال ما هستیم و ادامه راه شهید مقاومت و با شهادت این شهید گرانقدر مسئولیت ما برای ادامه این راه بیشتر شده است.
وی اظهار داشت: بانوان در طول دوران انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف نقش آفرین بودند چه در دوران ابتدای انقلاب که با حضور در راهپیماییها و شهادت سبب شور گرفتن بیشتر انقلاب شدند و چه در دوران دفاع مقدس که همسران و فرزندان خود را به جبهه میفرستادند و با وجود شهادت عزیزان خود قهرمانانه ایستادند، خم به ابرو نیاوردند و پای انقلاب ایستادند و اگر چنین پشتیبانیهایی نبود کار به این گونه پیش نمیرفت.
آیتالله محامی گفت: نسبت به دوران گذشته و در مقایسه با اوایل انقلاب سطح فکر، فرهنگ و حضور خانمها در عرصههای مختلف جامعه گسترش پیدا کرده و نشان دهنده این است که کارهای زیادی صورت گرفته چرا که در گذشته در این منطقه دانشگاه و مراکز آموزش عالی وجود نداشت و تعداد دبیرستانهای دخترانه هم کم بود اما در شرایط فعلی رشد و پیشرفت خوبی صورت گرفته و البته نباید مغرور شویم و به همین اکتفا کنیم چرا که هنوز راه نرفته و کار نکرده بسیار است و باید همچنان تلاش کنیم.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان بیان داشت: سراوان از گذشته تاکنون به عنوان شهر علم و فرهنگ شناخته میشود و باید تلاش کنید این مسئله را تقویت کنید و جمعی تاثیرگذاری که میتوانند خانواده و فرزندان خود را به این جهت سوق دهند همین بانوان هستند.
وی افزود: این جمع فرهیخته باید برای تقویت و توسعه فرهیختگی کار و تلاش کنند و این فرهیختگی در فکر و عقل افراد است و ویژگی اصلی شهرستان علم و فرهنگ است اما در حال حاضر کمتر به این جهت پرداخته شده و مردم و مسئولان باید در این جهت سرمایهگذاری گذاری و سایر دستگاهها را به این حوزه سوق بدهند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد:یکی از آسیبها این است که جلسات متعدد برگزار میشود اما خروجی لازم را ندارد و اگر در شهرستان سراوان و در حوزه بانوان کمیتههایی تشکیل شده باید خروجی کار و میزان اثرگذاری آن در جامعه مشخص شود.
آیتالله محامی گفت: محور دیگر میزان کار صورت گرفته نسبت به نیازهاست برای مثال شما میفرمایید برای ۱۰ نفر از بانوان سرپرست خانوار شهرستان آموزشهای ایجاد اشتغال برگزار کردید اما باید مشخص کنید که کل جامعه زنان سرپرست خانوار چه تعداد هستند و حال شما چه درصد را توانستهاید تحت پوشش قرار دهید و در این صورت میتوانید سطح کار خود را بسنجید و طی سالهای آینده ارزیابی داشته و میزان پیشرفت را مشخص کنید.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان در پاسخ به اظهارات برخی از حاضران در این نشست مبنی بر بازماندگان از تحصیل، کمبود مدارس، نگاه جامعه به زنان، آسیبهای خانواده و جنگ روایتها عنوان کرد: موضوع بازماندگان از تحصیل و کمبود تعداد مدارس حرفهای مهمی است و باید به تدریج دنبال کنیم و مأیوس نشویم و بنده هم در دیدار مسئولان حوزه آموزش و پرورش هنواره بر ساخت خوابگاه تاکید داشتم و البته یکی از معضلات استان پهناور سیستان و بلوچستان این است که افراد در مناطق مختلف آبادیهایی ایجاد میکنند و بعد انتظار دارند همه خدمات به آنها ارائه شود که این کار درست نیست و باید جمعیت مدیریت و در نقاط مشخص تجمیع شود و به درستی مورد رسیدگی و ارائه خدمات مختلف قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: نگاهها به جایگاه زنان در جامعه نسبت به گذشته خیلی بهتر شده و نشانه آن حضور شما در همین جلسات است و البته بستگی به عملکرد درست شما هم دارد و اگر جامعه حضور مفید شما را مشاهده کند طبیعتا یک تبلیغ عملی برای شما خواهد بود و قطعا خانواده.ها پشتیبانی و حمایت بهتری از بانوان خواهند داشت.
وی گفت: بانوان جهت حضور و نقش آفرینی در جامعه باید مسائل و مبانی دینی را مد نظر قرار داده و بدون افراط و تفریط عمل کنند چرا که اسلام بهترین نگاه را به زنان دارد و زن ابزار نیست بلکه انسان است و در رسیدن به کمال جنسیت تاثیری ندارد و برای همین است که خداوند متعال در قرآن کریم به عنوان الگوی همه بشریت جناب آسیه همسر فرعون و جناب مریم را معرفی میکند.
وی اذعان داشت: همین خدایی که بندگان را خلق کرده به تناسب بین مرد و زن تقسیم کار و حدودی را تعیین کرده که برای رشد و تعالی مرد و زن است و باید بر آن ملتزم باشیم که متأسفانه گاهی در این جهت افراط و تفریط وجود دارد و مردسالاری بوده و برای زن حق حیات و تصمیم قائل نیستند و یا در مقابل ولنگاری غربی است که به زنان نگاه ابزاری دارد و آنها را ابزاری برای اقتصاد و رفع نیازها میداند.
امام جمعه زاهدان بیان داشت: نیازمندیها وجود دارد اما حمایت از بانوان در بخشهای مختلف مورد نیاز است اما مهمترین محور همان فرهنگ است و باید بیشترین کار در همین حوزه صورت بگیرد.
وی گفت: کار و فعالیتهای زیادی در جامعه انجام میگیرد اما به میزان نیاز نیست و متأسفانه در استان ما با پراکندگیهایی روبروست و البته در سیستان و بلوچستان هم فرهنگ کار و هم فرهنگ همکاری آسیب دیده است و باید با فرهنگسازی این مشکل را حل کنیم.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: باید نیمه خالی و پر لیوان را در کنار هم ببینیم چرا که توجه به نیمه خالی لیوان ما را مأیوس میکند و البته تنها توجه به نیمه پر لیوان ما را مغرور میگرداند.
وی گفت: متاسفانه یکی از مشکلات عمده در کشور و استان ما جنگ روایتها و روایت اول است و متأسفانه وقتی در کشور ما اتفاقی رخ میدهد مسئولان پاسخگو نبوده و موضوع را تبیین نکرده و یا با تاخیر این کار را انجام میدهند در حالی که مسئولان باید از حضور خبرنگاران نهایت استفاده را داشته و به تبیین نکات بپردازند.
این مسئول خاطرنشان کرد: باید مشکلات مهم حوزه بانوان را فهرست و چند مشکل اولیتدار را به بنده ارائه کنید تا بتوانیم در جلسات مختلف در داخل و خارج استان پیگیریهای لازم را داشته باشیم.