خبرهای داغ:

تأثیر فعالیت معدنی در منابع آبی شاهوار/تنش آبی جدی شاهرود

شاهرود_مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: تأثیر حداقلی فعالیت معدنی در منابع آبی وجود دارد که اظهارنظر قطعی مستلزم آزمایش و تحقیقات مستند است.
کد خبر: ۹۶۳۴۷۴۸
|
۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۵

احتمال تأثیر حداقلی فعالیت معدنی در منابع آبی شاهوار/تنش آبی جدی شاهرودبه گزارش خبرنگار بسیج، حمید احسانی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای سمنان، ظهر امروز در نشست خبری با رسانه‌های شهرستان شاهرود در سالن جلسات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر، با بیان اینکه میانگین بارش باران در کشور ۲۵۰ میلی‌متر کشور و استان سمنان نصف میانگین کشوری است، اظهار کرد: ۹۰ درصد آب شهرستان شاهرود از آب سطحی تأمین می‌شود و افت آب زیرزمینی در استان سمنان ۷۰ سانتی‌متر و در بخش بسطام ۸۵ سانتی‌متر است.
وی با بیان اینکه سالی ۲۴ میلیون مترمکعب کسری مخزن داریم، افزود: نصب کنتور هوشمند روی چاه‌های کشاورزی مورد تأکید است و ۸۵ درصد چاه‌های کشاورزی شهرستان شاهرود مجهز به کنتور هستند که ۶۴۰ کنتور هوشمند را شامل می‌شود.
احسانی با بیان اینکه مصرف آب در صنعت استان ۴ درصد است، اما نیاز واقعی آنها بیش از این عدد است، گفت: عدد دیده شده برای انتقال آب خزر به استان سمنان ۲۰۰ میلیون مترمکعب است که ۵۰ میلیون مترمکعب برای شرب و مابقی برای صنعت استان است که باتوجه‌به نیاز‌های واقعی دیده شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با تأکید بر تنش آبی در استان، تصریح کرد: شاهرود و سمنان در فهرست شهر‌های دارای تنش از سه سال گذشته هستند و در شاهرود، چون تمام اتکا به آب زیرزمینی است تنش بیشتر داریم، چون ترسالی هم اثری در آب زیرزمینی ندارد.
وی با اشاره به ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها، اظهار کرد: برخی از این ساخت‌وساز با مجوز از مراجع رسمی انجام می‌پذیرد، اما در سال گذشته ۱۴ مورد رفع تصرف به متراژ ۱۸ هزار ۵۲۰ مترمربع در سطح شهرستان داشتیم و امسال نیز تاکنون ۱۱ هزار و نهصد مترمربع در رودخانه‌ها و مسیر‌های شهرستان رفع تصرف شده است.
احسانی با اشاره به شاهوار و معدن مربوطه آن، اظهار کرد: این منطقه جزو عرصه‌های منابع ملی است و متولی آن ما نیستیم و باید دستگاه متولی پاسخگو باشد، اما در چند سال پیش باتوجه‌به اینکه مسیر‌های مرتبط با سیل مسدود شده بود تصمیم گرفته شد مطالعاتی انجام شود و بر مبنای آن مسیر‌ها بازگشایی شد.
وی با بیان اینکه بررسی ما تأثیر فعالیت معدنی بر کمیت و کیفیت آب شرب شاهرود بوده است، گفت: سال گذشته باتوجه‌به درخواست‌ها، نظر دادیم که پژوهش‌های علمی دقیق می‌خواهد و چون نظرات متنوع و متناقض است تا زمانی که تحقیق جامع و کاملی انجام نشود و عدم تأثیر اثبات نشود ما مخالفت داریم و از طرف معاون وزیر نیرو ابلاغ شده که احتمال تأثیر دارد و چون معدن فعال نیست تحقیقات جامع با متد‌های علمی انجام شود تا مشخص شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با تأکید بر تعیین تأثیر بر کمیت و کیفیت آب شرب شاهرود وظیفه ما است که مورد بررسی قرار دهیم، افزود: تأثیر فعالیت معدنی در منابع آبی وجود دارد که اظهارنظر قطعی مستلزم آزمایش و تحقیقات مستند است که منتشر شود که وزارت نیرو انجام دهد.
وی تأکید کرد: در ابتدای ایجاد معدن استعلامی از ما گرفته نشده و راه‌اندازی شده است.
احسانی به انتقال آب از چشمه‌سار‌های قطری نیز اشاره کرد و افزود: متولی اجرا آن پروژه ما نیستیم و نبودیم هر چند الان هم ۱۵ لیتر بر ثانیه آب تأمین می‌شود، اما اگر کامل اجرا شود بسیار مهم و اثرگذار در تأمین آب شرب شاهرود خواهد داشت.
وی با تأکید مجدد بر بحران آب که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آن بخش آب کشاورزی است، گفت: در سیاست‌های ابلاغی دولت در بخش کشاورزی تعهدی در تأمین آب در بخش کشاورزی نیست و مکلف به تأمین آب شرب هستیم و در بخش کشاورزی روش‌های مدرن بهره‌وری است و نگاه دولت کنترل و مدیریت آب کشاورزی است که ۸۵ درصد آب را استفاده می‌کند.
وی تصریح کرد: در شهرستان شاهرود بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب اضافه برداشت در سال در بخش کشاورزی وجود دارد که باید کنترل و کاهش یابد. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان از آمادگی برای انتقال آب سد کالپوش به شاهرود نیز خبر داد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار