به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان مجتبی یوسفی با اشاره به دیدار انجام شده با مدیرعامل بانک ملی ایران اظهارکرد: بانک ها باید بر اساس بند (ث) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نسبت به تکالیف خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، تعداد زیادی از شهروندان خوزستانی که مشمول تسهیلات مذکور می شوند؛ چنین ماه است که در صف پرداخت اینگونه وام ها هستند.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی همچنین به بخشنامه امروز بانک مرکزی مبنی بر اینکه ۲۰ درصد از سهمیه سالانه وام ازدواج و فرزند بانک بصورت الکترونیکی و غیرحضوری پرداخت شود گفت: مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۳ با توجه به سن متقاضیان بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان است و به زوجین کمک میکند که بتوانند برخی از هزینههای ابتدایی برای تشکیل زندگی مشترک خود را تأمین کنند.
یوسفی تصریح کرد: وام فرزندآوری نیز براساس قانون به پدر اطفالی که تاریخ تولد آنان از ابتدای سال ۱۴۰۰ به بعد است و در داخل ایران متولد شدهاند، تعلق میگیرد.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مبلغ وام برای فرزند اول ۴۰۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت سه سال (۳۶ ماه)، فرزند دوم مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت چهار سال (۴۸ ماه)، فرزند سوم مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت پنج سال (۶۰ ماه)، فرزند چهارم مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت ۶ سال (۷۲ ماه) و فرزند پنجم به بعد مبلغ ۲ میلیارد ریال با دوره بازپرداخت هفت سال (۸۴ ماه) است.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی با اختصاص منابع جدید به هفت بانک منتخب صادرات ایران، رفاه کارگران، ملی ایران، تجارت، سپه، پست بانک ایران و ملت قصد دارد طی سه ماه آینده شرایط پرداخت حداقل ۱۵۰ هزار فقره تسهیلات ازدواج و ۱۰۰ هزار فقره تسهیلات فرزندآوری را فراهم کند.
صف های طولانی وام ازدواج و فرزند و عدم امکان ثبت نام برای دریافت این تسهیلات از مهمترین مشکلات متقاضیان دریافت وام فرزند و ازدواج در ماه های قبل بوده است.