کیومرث اکبری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در کرمانشاه، اظهار کرد: باتوجهبه شرایط آبوهوایی سال گذشته و بهار و تابستان سال جاری، جمعیت بالایی از جوندگان به فصل پاییز منتقل شدهاند لذا لازم است کشاورزان با حساسیت و دقت فراوان نسبت به مبارزه با آفت با همکاری جهاد کشاورزی اقدام کنند.
وی افزود: نواحی آلوده در اراضی آیش و نکات یا منتظر کشت انتظاری و کشت بهاره شخم عمیق زده شود و در کشتهای سبز مانند یونجه و کلزا و... حتماً لانه کوبی با ادوات مناسب انجام و سپس روشهای شیمیایی و غیرشیمیایی واپایش جوندگان بکار گیری شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه روش شیمایی را شامل طعمه مسموم و سموم کارخانهای ضد موش برشمرد و تأکید کرد: روش غیرشیمیایی شامل رهاسازي گاز استوانک، دود اگزوز، رهاسازي آب داخل لانهها و تفاله چغندرقند و سایر طعمه مسمومهای غیرشیمیایی بازار هستند.
اکبری گفت:درصورتیکهه مبارزهبهخوبی انجام نگیرد جمعیت جوندگان به حالت طغیانی درآمده و بهکشتهای سبز خسارت وارد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: طعمه مسموم دولتی بهاندازه کافی وجود دارد لیکن کشاورزان عزیز و کارشناسان دولتی و بخش خصوصی در خصوص تلفیق روشهای مبارزه شیمیایی و غیرشیمیایی اهتمام داشته و مبارزه اصولی و علمی با آفت انجام گیرد.