مدیرمسئول بنیاد دایره المعارف و مرکز اسناد اردبیل:

یک هزار نسخه سند و کتاب تاریخی در اردبیل جمع‌آوری شد

مردم با ارائه اوراق تاریخی یا اجازه عکسبرداری دادن از آنها در غنای بنیاد دایره المعارف و مرکز اسناد استان همکاری کنند.
کد خبر: ۹۶۳۷۳۰۱
|
۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۲

یک هزار نسخه سند و کتاب تاریخی در اردبیل جمع‌آوری شد

اصغر تقی زاده شکیبا روز دوشنبه در خبرگزاری جمهوری اسلامی (بسیج) مرکز اردبیل اظهار کرد: کتابخانه جامع و اختصاصی " گنجینه فرهنگی اردبیل " که آثار موجود در آن متعلق به نویسندگان و اهالی قلم استان است، در بنیاد دایره المعارف اردبیل واقع در مجتمع فرهنگی هنری فدک پایه‌گذاری شده است.

وی از خالقان آثار، صاحبان انتشارات، علما، اساتید حوزه و دانشگاه، نویسندگان و مولفان بومی، مقیم استان و خارج از استان خواست برای ارج نهادن به تلاش‌ علمی اهل قلم و اندیشه در حوزه‌های مختلف علوم و فنون ، فرهنگی، هنری، ادبی و مذهبی، تقویت محتویات کتابخانه جامع و اختصاصی، الگوسازی برای نسل‌ حاضر و آینده، مستندسازی و ارائه خدمات به مراجعان حداقل یک نسخه از آثار خود را به کتابخانه جامع و اختصاصی تحویل دهند.

این فعال فرهنگی ادامه داد: با توجه به احتمال تخریب و از بین رفتن اسناد، عکس‌ها و مدارک تاریخی در طول سالیان در منازل، به مردم این اطمینان را می‌دهیم که از اسناد و اوراق تاریخی آنها عسکبرداری و نسخه برداری دیجیتال خواهیم کرد و نسخ اصلی را به خود آنها بازخواهیم گرداند و نسخه عکسبرداری شده را در کتابخانه جامع و اختصاصی به نمایش خواهیم گذاشت.

شکیبا گفت: آمادگی داریم تا شیوه‌های نگهداری صحیح و جلوگیری از تخریب و از بین رفتن اسناد و اوراق تاریخی را به دارندگان انگونه مدارک هویتی استان آموزش دهیم تا میراثی ارزشمند پاسداری شود.

وی اضافه کرد: با کاخ موزه گلستان و کتابخانه و موزه ملی ملک تهران برای نسخه برداری دیجیتال از اوراق و اسناد متعلق به استان اردبیل که در نزد آنهاست، تفاهم نامه همکاری منعقد کرده ایم و برای انتقال نسخه‌هایی از اسناد و اوراق تاریخی اردبیل به استان اقدام خواهیم کرد.

شکیبا افزود: ۹۰۰ سند تاریخی استان شامل مکاتبات، فرمان نامه و عکس‌های دوره قاجار و سلطنت ناصرالدین شاه در وزارت امور خارجه کشورمان موجود است که به نسخه برداری از آنها برای به نمایش گذاشتن در اردبیل اقدام خواهیم کرد.

مدیرمسئول بنیاد دایره المعارف و مرکز اسناد اردبیل گفت: احد پیشگر شاعر و محقق نمینی نیز ۳۰۰ قطعه سند تاریخی را برای ارائه به بنیاد دایره المعارف و مرکز اسناد اردبیل آماده کرده است که بعد از تامین محل و فضای مناسب و راه اندازی کتابخانه جامع و اختصاصی نسبت به جمع آوری و نمایش اسناد و مدارک اقدام خواهیم کرد.

شکیبا تاکید کرد: باید در ورودی‌های استان، مجموعه ای از داشته‌ها و سرمایه‌های تاریخی، تولیدات علمی، ادبی، هنری و فرهنگی مولفان و نویسندگان و شعرا به همراه اسناد و مدارک معرف هویت و پیشینه ارزشمند استان در معرض دید گردشگران و مسافران اردبیل قرار گیرد.

وی گفت: تجهیز بنیاد دایره المعارف اردبیل و کتابخانه جامع و اختصاصی دغدغه مهمی است که با حمایت مجدانه استانداری و برخی دستگاه های فرهنگی به دنبال آن هستیم تا در آینده ای نزدیک، بستر نمایش اسناد، اوراق و تصاویری تاریخی و هویتی استان در معرض دید مردم و گردشگران قرار گیرد اما تحقق این امر مانع جمع آوری اسناد تاریخی نیست و از مردم آگاه و فرهنگ دوست استان انتظار داریم در غنای گنجینه فرهنگی استان با ما مجدانه همکاری کنند.

استان اردبیل با پیشینه تاریخی غنی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار