همایش شیوه‌های نوین امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر حفاظت فیزیکی‌های مجتمع‌های تجاری در مشهد

همایش شیوه‌های نوین امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر حفاظت فیزیکی‌های مجتمع‌های تجاری با هدف آموزش صحیح و سازنده در سالن اجتماعات اتاق اصناف مشهد برگزار شد.
کد خبر: ۹۶۳۹۰۶۹
|
۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، مهدی سالاری، مدیر آموزش ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر استان در این همایش آموزش فریضتین و نحوه برخورد صحیح را مهم دانست و اظهار کرد: برای امرونهی‌کردن به معروف و منکر باید از فرمول اقناع با فاکتورهای اعتبار، احساس و منطق استفاده کرد.

 وی در ادامه توضیحش افزود: آمر به معروف باید بداند تذکرش را با چه لحنی و در چه شرایطی به منکر کننده بدهد. اگر برای ترویج یک کار معروف در حوزه بازار از افرادی که دارای اعتبار بیشتری هستند استفاده شود قطعاً اثرگذارتر است. در گام دوم تذکر با لحن احساسی و به‌دوراز تکبر و زورگویی به دل می‌نشیند و پاسخ مثبت خواهد داشت و در مرحله آخر تذکردهنده باید عقب و منطق را در نحوه بیانش دخیل کند تا حرمت منکر کننده حفظ شود.

 سالاری در ادامه این کارگاه آموزشی با استناد به حدیثی از امام صادق علیه‌السلام به ویژگی‌های آمر به معروف و ناهی از منکر اشاره کرد و توضیح داد: "و صاحب الامر بالمعروف، یحتاج ان یکون عالما بالحلال و الحرام، فارغا من خاصّة نفسه ممّا یامرهم به و ینهاهم عنه، ناصحا للخلق، رحیما بهم، رفیقا داعیا لهم باللّطف و حسن البیان، عارفا بتفاوت احلامهم لینزل کلاًّ منزلته، بصیرا بمکر النّفس و مکاید الشّیطان، صابرا علی ما یلحقه، لا یکافئهم بها و لا یشکو منهم، و لا یستعمل الحمیّة و لا یتغلّظ لنفسه، مجرّدا بنیّته للَّه تعالی، مستعینا به و مبتغیا لثوابه، فان خالفوه و جفوه صبر، و ان وافقوه و قبلوا منه شکر، مفوّضا امره إلی اللَّه تعالی، ناظرا إلی عیبه" امام در این حدیث می‌فرمایند که: هر که می‌خواهد امر معروف و نهی منکر کند، محتاج است به چند چیز شامل اینکه عالم باشد به حلال و حرام و سایر احکام خمسه، خود مرتکب گناهی و تارک اوامر نباشد و گر نه چنان که گذشت اثر نخواهد کرد، از روی اخلاص و اعتقاد درست باشد و نه از روی هواهای نفسانی، از روی رحم و شفقت و دلسوزی باشد، نه از روی صاحب‌کمالی و غرض، از روی حکمت باشد و هر کسی را موافق حال او و مناسب او و همچنین از مکر نفس و کید شیطان غافل نشود و از حوادث و سوانح روزگار هر چه رو دهد ملازم صبر و شکر باشد.

تذکر مستمر

 وی در بخشی دیگر از نکات آموزشی اعلام کرد: تذکر باید استمرار داشته باشد، مستمر بودن یک هشدار، بازدارندگی در بر دارد. همچنین امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دارای سه مرتبه زبانی و نوشتاری، اظهار ناراحتی قلبی و عملی است.

 مدیر آموزش ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر خراسان رضوی عنوان کرد: روش‌های امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر شامل کلامی مستقیم و غیرمستقیم، غیرکلامی مستقیم و غیرمستقیم است.

قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر

 سالاری در ادامه با اشاره به نکات قانونی حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر توضیح داد: طبق ماده ۳ امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر در این قانون ناظر به رفتاری است که علنی بوده و بدون تجسس مشخص باشد. در ماده ۵ همین قانون آمده که در اجرای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر نمی‌توان متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص گردید، مگر در مواردی که قانون تجویز کند. در ماده ۶ این قانون هیچ شخص یا گروهی حق ندارد به‌عنوان امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر به اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افترا، ضرب، جرح و قتل مبادرت نماید و مرتکب طبق قانون مجازات اسلامی، مجازات می‌شود.

 وی در ادامه گفت: در ماده ۷ مجازات اشخاصی که مبادرت به اعمال مجرمانه نسبت به آمر به معروف و ناهی از منکر نمایند، قابل‌تخفیف و یا تعلیق نیست و صدور حکم مجازات قابل تعویق نمی‌باشد. در ماده ۸ همین قانون آمده مردم از حق دعوت به خیر، نصیحت، ارشاد در مورد عملکرد دولت برخوردارند و در چارچوب شرع و قوانین می‌توانند نسبت به مقامات، مسئولان، مدیران و کارکنان تمامی اجزای حاکمیت و قوای سه‌گانه اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات، شرکت‌های دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح و کلیه دستگاه‌هایی که شمول قوانین و مقررات عمومی نسبت به آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر کنند.

 سالاری با تأکید بر ماده ۹ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر اعلام کرد: اشخاص حقیقی یا حقوقی حق ندارند در برابر اجرای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مانع ایجاد کنند. ایجاد هر نوع مانع و مزاحمت که به‌موجب قانون جرم شناخته شده است؛ علاوه بر مجازات مقرر، موجب محکومیت به حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه هفت می‌گردد. در مورد اشخاص حقوقی، افرادی که با سوءاستفاده از قدرت یا اختیارات قانونی و اداری از طریق تهدید، اخطار، توبیخ، کسر حقوق یا مزایا، انفصال موقت یا دائم، تغییر محل خدمت، تنزل مقام، لغو مجوز فعالیت، محرومیت از سایر حقوق و امتیازات، مانع اقامه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر شوند؛ علاوه بر محکومیت اداری به‌موجب قانون رسیدگی به تخلفات اداری، حسب مورد به مجازات بند (پ) ماده (۲۰) قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شوند.

نحوه حمایت قانونی

 وی تصریح کرد: آمران به معروف و ناهیان از منکر چنانچه در حین تذکردادن دچار مشکلی از سمت منکر کننده شدن بدون درگیری برای بهره‌وری از حمایت قانونی ابتدا با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته و مسئله امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را عنوان کنند. سپس در صورت نیاز به پزشکی قانونی از کلانتری نامه گرفته و در ستاد امربه‌معروف جهت حمایت وکیل تشکیل پرونده داده و به شعبه تخصصی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر معرفی خواهند شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار