اهدای مدال طلای علمی مخترع البرزی به موزه حرم مطهر رضوی
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد، مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی آستان قدس رضوی در این مراسم که صبح امروز 13 آبانماه در سالن همایشها و نمایشگاههای آستان قدس رضوی برگزار شد، ضمن تبریک این موفقیت جهانی به مخترع کشورمان، گفت: بخش اهدای مدال با نیت مرحوم جهان پهلوان تختی در دهه 60 در حرم مطهر رضوی تشکیل شد و شاید روزی که مرحوم تختی نیت کرد مدالهای خود را به حرم مطهر رضوی اهدا کند، تصور نمیکرد موزهای با گنجینههای نفیس از مدالها و جوایز متعدد شکل گیرد.
امیر خالقی، ادامه داد: از آن تاریخ تا کنون مدالها و کاپهای قهرمانی، ورزشی و علمی متعددی به موزه حرم مطهر رضوی اهدا شده است که در موزه و خزانه حرم مطهر نگهداری میشود که نشان از ارادت ورزشکاران، قهرمانان و دانشمندان خوب کشورمان به حضرت رضا(ع) دارد.
وی گفت: یکی از القاب امام رضا(ع) عالم آل محمد(ع) است و مباحث فرهنگی جایگاه ویژهای برای ما دارد، باتوجهبه اینکه مدالهای علمی کمتری به موزه حرم مطهر اهدا میشود بسیار خرسندیم که امروز شاهد اهدای این مدال علمی هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) نیز در ادامه این مراسم، خاطرنشان کرد: باتوجهبه اینکه دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) میز علمی و مرکز تحقیقات کاربردی آستان قدس رضوی به شمار میرود، فرایند اصالتبخشی این مدال و مالکیت مادی و معنوی آن در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع)، انجام شد.
قاسم صادقی بجستانی، تصریح کرد: امیدواریم این مدال ارزشمند علمی مقدمهای برای اهدا سایر مدالهای علمی به موزه حرم مطهر رضوی باشد.
نگاه ویژه حضرت رضا(ع) به اهداکنندگان مدال
معاون اداره کل نذورات آستان قدس رضوی نیز در ادامه این مراسم، گفت: قهرمانان ولایی برای کسب مدالهای خود زحمات فراوانی را متحمل میشوند و اهدای کاپها و مدالهای ارزشمند به موزه آستان قدس رضوی، نشان از نگاه ویژه حضرت رضا(ع) به آنان است.
سید محمدحسینی، با بیان اینکه تعداد 700 مدال و کاپ، در رشتههای مختلف ورزشی به آستان قدس رضوی اهدا شده است، تصریح کرد: مدالها پس از اهدا در دفاتر نذورات آستان قدس رضوی ثبت و به نوبت در موزه حرم مطهر رضوی به نمایش گذاشته میشود.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز بهعنوان دیگر سخنران این مراسم ضمن تقدیر از دانشمندان و ورزشکارانی که فروتنانه حاصل سعی و تلاش علمی خود را به بارگاه حضرت ثامنالحجج(ع) اهدا میکنند، گفت: امیدواریم شاهد پیشرفتهای علمی بیشتری در کشورمان باشیم.
دکتر عبدالحمید طالبی خاطرنشان کرد: این بارگاه منور از قدیمالایام محور ایجاد تفکرات علمی بوده از همین رو گرداگرد این بارگاه منور، مراکز علمی و پژوهشی متعددی شکلگرفته است که نشان از توجه ویژه این آستان مقدس به مباحث علمی دارد.
وی ادامه داد: این مکان مقدس و مراکز علمی وابسته به آن در اختیار دانشآموزان، محققان، دانشمندان و ... است و زمینههای علمی حضور دانشمندان سراسر کشور برای نقشآفرینی در مراکز علمی و فرهنگی و تحقق زیارت متعالی در حرم مطهر، پدیدآمده است.
مدال ارادت به اهلبیت(ع) ماندگار است
رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نیز در بخش دیگر از این مراسم از این افتخار علمی و سرمایه اجتماعی قدردانی کرد و گفت: هر چه در دنیاست رفتنی است؛ آنچه ماندنی است مدال ارادت به اهلبیت(ع) است.
دکتر احد فرامرز قراملکی خطاب به این اهداکننده مدال اظهار کرد: باید به خود افتخار کنید؛ چراکه مدال تجدید ارادت اهلبیت(ع) را به گردن انداختید.
رئیس اداره گنجینههای آستان قدس رضوی نیز در ادامه این مراسم به سرنوشت مدالهای اهدا شده به موزه حرم مطهر رضوی اشاره کرد و گفت: در خزانه حرم مطهر رضوی بیش از ۱۵۰۰ مدال، جام، کاپ و ... موجود است که برخی در موزه و مابقی در شرایط مناسب در خزانه نگهداری میشوند تا بهتناوب در موزه به نمایش گذاشته شود.
عبدالحسین ملک جعفریان، ادامه داد: مدالها شاید بهظاهر نماد سادهای به نظر برسند، اما نقطه پایانی مسیر پر هیچان و پر ماجرایی هستند و به فردی تعلق میگیرد که برگزیده شده است، در این میان مدالهای که موزهنشین شدهاند به ابدیت پیوند خوردهاند.
مدالها علاوه بر ویژگیهای ارزشمندی که دارند، حاصل تلاش، تمرین و ممارست هستند و مدالی که به موزه حرم مطهر رضوی میرسد، جاودانه میماند.
خادمی امام رضا(ع) آرزوی دیرینه من است
دانشمند و مخترع البرزی نیز که ۱۲ اختراع را در کارنامه علمی و پژوهشی خود دارد، بهعنوان سخنران پایانی این مراسم گفت: در سال 2023 در حوزه فناوری پزشکی با اختراع «کپسول پایدار پیشگیری و درمان سرطان برای سلولهای مورد هدف» موفق به کسب مدال طلای فناوری پزشکی و داروسازی مسابقات بینالمللی فدراسیون مخترعان جهان (IFIA) در ژنو سوئیس شدم و مقام نخست این مسابقات را، کسب کردم.
دکتر سید حامد مرتضوی، مخترع ایرانی و عضو فدراسیون مخترعان جهان در ادامه گفت: این مدال مربوط به اختراع داروی ضد سرطانی هدفمند است که تمام مواد اصلی آن ساخت ایران است از همین رو تمام دنیا شگفتزده شدند که کشور ایران باوجود تحریمها توانسته چنین اختراعی را انجام دهد.
وی ادامه داد: آرزوی دیرینه و قلبی من این بود که در بارگاه توفیق خادمی داشته باشم و امروز این توفیق نصیبم شد تا حاصل تلاش و کوشش شبانهروزی خودم را به ولی خدا حضرت علی بن موسیالرضا(ع)، اهدا کنم.