خبرهای داغ:

سلوک توحیدی به بیان مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین(ع) همدان /بخش اول

همدان-مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین(ع) همدان در سخنرانی با موضوع سلوک توحیدی به بحث خداشناسی پرداخت.
کد خبر: ۹۶۴۱۵۰۵
|
۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۰
سلوک توحیدی به بیان مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین(ع) همدان /بخش اول

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجت‌الاسلام الیاس نجاری مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین(ع) همدان در سخنرانی با موضوع سلوک توحیدی به بحث خداشناسی پرداخت که گزیده‌ای از آن به شرح ذیل است:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللهُ‌ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ.                              آیه ۱۰۵ - سوره توبه

سلوک توحیدی

* بالاترین منزلی که انسان باید به آن برسد و همه چیز، آنجا حل می شود و بهشت هم، از همانجا شروع می شود عبارت است از، منزل توحید.

* مشکل اصلی ما، در خداشناسی ماست:

علامه ذوالفنون حسن زاده آمُلی:

ملکوتست که در منظر من، جلوه گر است                  تو بر آن باش که بحر و بر و شمس و قمر است

آن خدایی تو پرستی، نه خدای حسن است که حسن را به خداوند، خدای دگر است

* و باید، صدها منزل، طی کنی تا ادراکاتت، افزایش پیدا کند و نادیدنی ها را ببینی.

امیر مومنان فرمود: لقد قبض رسول الله صلی الله علیه و آله و ... فَضَجَّتِ الدّارُ وَ الاَفنِیَه مَلَاٌ یَهبُطُ وَ مَلَاٌ یَعرُج و ما فارقت سمعی هینمه منهم یصلون علیه حتی واریناه فی ضریحه. رسول خدا صلی الله علیه و آله وقتی قبض روح گردید در و دیوار خانه‌اش، به ضجه در آمده بودند. گروهی (از فرشتگان)، به زمین می‌آمدند و گروهی، به آسمان می‌رفتند، گوش من، از صدای آهسته‌ی آنان، که بر آن حضرت، نماز می‌خواندند خالی نمی‌شد، تا آنگاه که او را، در ضریح خود، به خاک سپردیم.

این سفره، آمادگی می خواهد و آن توحید است.

* علامه حسن زاده آملی نقل می کنند: استادم حضرت آیت الله حاج شیخ محمد تقی آملی را در خواب دیدم، رساله کوچکی را به من داد و فرمود: اَلتُّوحیدُ اَن تُنسِیَ غَیرُ الله. توحید این است که، غیرخدا را فراموش کنی. وقتی نزد ایشان رفتم و آنچه را در خواب دیده بودم بیان نمودم، فرمود:  نشانی داده‌اندت از خرابات که التوحید، اسقاط الاضافات

ما سوی الله را، باید کنار بگذاریم.

* جناب قشیری می فرماید: التوحید اسقاط الیائات، فلا یقول بی و لا یقول لی و لا یقول منی.

* مولانا در مثنوی، تعریفی از توحید ارائه داده و می فرماید:

چیست توحیدِ خدا، آموختن؟ خویشتن را پیشِ واحد، سوختن

* کسی که می گوید: من؛ این شخص، مُوَحِّد نیست. اگر موحد بود، من را ساقط می کرد.

* شهید آیت الله آل هاشم نقل می کردند: دوران دفاع مقدس، وقتی در بیمارستان اصفهان بالین حسین خادم آذریان رفتیم از شدت زخم صورتش، برادرش حاج مهدی، حسین را نشاخت. چون نمی‌توانست حرف بزند در کاغذی نوشت:

در بلا هم می چِشم لذّات او                مات اویم مات اویم مات او

حضرت امام فرمودند: هر کس گفت: من. منِ شیطان است.

توحید است که همه مشکلات را از ریشه حل می کند. سبک زندگی ما اصلاح می کند.

اگر انسان می خواهد در این عالم، آرامش پیدا کند راهش توحید است. و صد البته باید کار کرد.

اینجور نیست که بگوییم خدا یکی است و دو تا نیست کار تمام شود.

* توحید این است که خدا نگاه کند خدا تصمیم بگیرد خدا بشنود خدا حرف بزند خدا در همه زندگیت حضور پیدا کند. اراده تو بشود اراده خدا.

* سَهل تُستَری می گوید: سه ساله بودم که شب زنده می داشتم و در نماز کردنِ دایی خود، محمد بن سوار می نگریستم. روزی مرا گفت: هیچ یاد نمی کنی آفریدگار خود را؟ گفتم: چگونه یاد کنم؟ گفت: هر شب در جامه خواب خود، سه بار در دل خود بی آنکه زبان تو بجنبد بگو: الله معی الله ناظری الله شاهدی. چند شب آن را گفتم و وی را از آن آگاه کردم، گفت: هر شب هفت بار بگوی! چند شب آن را گفتم و وی را آگاه گردانیدم، گفت: هر شب یازده بار بگوی، چندگاه گفتم و در دل، حلاوتی یافتم. بعد از چندگاهِ دیگر، مرا گفت: من کان اللهُ معه و هو ناظره و شاهده یُعصیه؟! ایاک والمعصیه؛ آن کس که خدا با اوست و او را می نگرد و شاهد اعمال اوست آیا معصیت می کند؟ پس از گناه بپرهیز.

هر آن کو، غافل از حق، یک زمان است

در آن دم، کافِر است، اما نهان است

* علامه طباطبایی وقتی می‌خواست از نجف به قم بیاید، میرود نزد استادش و میگوید: بهترین و آخرین توصیه و نصیحتتان چیست؟ میگوید: آخرین اندرزم، کلام خداست، هرگز این آیه را فراموش مکن: «أَ لَمْ یَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یَرى‏»(علق/14) آیا انسان نمیداند به اینکه خدا او را میبیند؟

* اگر انسان بداند که خدا او را میبیند. دیگر لازم نیست بگوییم، آقا فحش نده! آخِر، آدمِ، در محضر خدا که، فحش نمیدهد. اگر آدم بداند که حرفهایش واقعا ضبط میشود معصیت می کند؟

* با همین نگاه توحیدی هم هست که مشکلات زندگی قابل تحمل خواهد بود:

* سید الشهداء حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) زمانی که حضرت علی اصغر روی دستش بود و با تیر حرمله گلویش پاره شده بود. فرمود: «هَوَّنَ عَلَیَّ مَا نَزَلَ بِی أَنَّهُ بِعَیْنِ اللَّهِ» آنچه بر من وارد آمد برایم آسان است، چون در محضر خدا است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار