مدیریت دیابت نیازمند مراقبت، کنترل و درمان روزانه، تغذيه مناسب، ورزش و فعاليتهای جسمانی، سبک زندگی سالم و آموزش مداوم است.
محمد جعفرزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در اردبیل با اشاره به فرارسیدن روز جهانی دیابت، اظهار کرد: دیابت یک بیماری جدی و مزمن است و در صورتیکه کنترل نشود، میتواند منجر به بروز عوارض قابل توجه، ناتوانی و حتی مرگ شود.
وی افزود: اضافه وزن و چاقی، سابقه خانوادگی دیابت، چربی و یا فشار خون بالا مهمترین عوامل خطر ابتلا به دیابت هستند و طی سالهای اخير، افزايش شيوع بيماری ديابت در جهان، اين بيمارى را به یکی از بزرگترين اپيدمیهای تاريخ تبديل كرده است.معاون بهداشت دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر از هر ۱۰ بزرگسال ۲۰ الی ۷۹ ساله از مردم جهان، یک نفر با دیابت زندگی میکند که بیش از ۵۳۷ میلیون نفر را شامل می شود و تقریبا نیمی از آنها نمیدانند که به این بیماری مبتلا هستند و در هر ۵ ثانیه، یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن، جان خود را از دست میدهد. جعفرزاده با اشاره به آمار دیابت در کشور گفت: در کشور ما حداقل ۱۴/۱۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند که تعدادشان بیش از ۷/۵ میلیون نفر برآورد میشود و طبق آخرین مطالعات انجام شده در استان اردبیل، شیوع دیابت در جمعیت ۲۵ سال و بالاتر ۱۴/۲۲ درصد جمعیت است.
وی با اشاره به برگزاری روز جهانی دیابت خاطرنشان کرد: این روز، بزرگترین کمپین آگاهی از دیابت در جهان است که امسال در آبانماه با شعار "با دیابت خوب زندگی کنیم " برگزار میشود. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: انتظار میرود هم استانیها جهت بررسی وضعیت خود از نظر ابتلا به دیابت و عوامل خطر مربوط به این بیماری به نزدیکترین مراکز بهداشتی، پایگاهها و خانههای بهداشت خود مراجعه کنند. جعفرزاده اظهار کرد: با هدف ارتقاء سلامت جامعه، از همه مردم انتظار داریم که با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده مانند مقابله با فشارهای روانی، عدم مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت بدنی روزانه، در حفظ سلامت خود کوشا باشند. وی تصریح کرد: مدیریت دیابت نیازمند مراقبت، کنترل و درمان روزانه، تغذيه مناسب، ورزش و فعاليتهای جسمانی، سبک زندگی سالم و آموزش مداوم است.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار