محمد مالمیر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در همدان با بیان اینکه ۶ نفر در این استان نیمه نخست امسال بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند، اظهار کرد: دادههای آماری گویای این است که سال ۱۴۰۱ تعداد ۹ نفر و سال گذشته ۲۰ نفر از هم استانیها بر اثر برق گرفتگی جان باختند.
وی خاطرنشان کرد: روز گذشته هم بی احتیاطی حین نصب شیروانی موجب برق گرفتگی و مرگ مرد ۴۱ ساله در شهرستان اسدآباد شد.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان افزود: به گفته شاهدان این حادثه، این مرد در حال نصب شیروانی بود که حین بلند کردن آن، شیروانی با کابلهای تیر برق برخورد کرده و اتصالی میکند و عبور جریان برق از شیروانی موجب برق گرفتگی و مرگ این جوان در یکی از مناطق جنت آباد میشود.
وی بیان کرد: شوک الکتریکی یا همان برقگرفتگی یکی از حوادث ناخوشایندی است که میتواند بر اثر بیاحتیاطی و ایمن نبودن محیط کار یا زندگی برای افراد اتفاق بیافتد.
مالمیر افزود: برق گرفتگی با توجه به قدرت و نوع جریان برق و مدت تماس فرد میتواند باعث ایجاد لرزشی لحظهای، سوختگی و یا آسیب جدی منجر به مرگ شود.
وی بیان کرد: شوک الکتریکی وارده اگر قوی باشد میتواند فرد را بیهوش، تنفس او را قطع و سبب تشنج یا ایست قلبی، آسیب به مغز، قلب یا سایر اندامها و مرگ شود.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان ادامه داد: بنابراین قرار گرفتن ۲ نقطه از بدن در مسیر جریان برق، موجب عبور برق از بدن شده و با توجه به شدت و مدت عبور جریان برق، برق گرفتگی به وجود میآید.
وی افزود: پس از برق گرفتگی احتمال از کار افتادن کلیهها و قطع دستها به دلیل سوختگی داخلی، زیاد است یا به علت پرت شدن و لرزش ناشی از برق گرفتگی، استخوانها دچار شکستگی میشوند.
مالمیر گفت: خطرناکترین حالت ورود جریان از یک دست و خروج آن از دست دیگر است که در این هنگام به علت عبور جریان برق از قلب و ریه، احتمال از کار افتادن این اعضا و مرگ انسان زیاد است.
انتهای پیام/