مشارکت استان اردبیل در معرفی ۳۷ رقم غلات دیم کشور

رئیس مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان اردبیل اعلام کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی این استان در معرفی بیش از ۲۰ رقم مختلف گندم نان و گندم دوروم مختلف و ۱۷ رقم جو مناسب مناطق گرمسیر و سردسیر مشارکت دارد.
کد خبر: ۹۶۴۲۳۸۴
|
۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰

مشارکت استان اردبیل در معرفی ۳۷ رقم غلات دیم کشور

کمال شهبازی روز سه‌شنبه در مصاحبه با خبرنگار بسیج گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در تولید و معرفی گندم دیم رقم کریم، قابوس، آفتاب، پایا، کبیر، مهتاب، آبان، ساورز، سپند، باران، واران، رصد و هشترود و نیز محصول جو دیم رقم فردان، فراز، آرتان، قافلان و ماهنشان مشارکت داشته است.

وی همچنین از مشارکت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در تهیه و تولید چندین رقم مختلف حبوبات، دانه‌های روغنی و علوفه دیم مناسب دیم‌زارهای استان خبر داد و افزود: تولید و معرفی این ارقام نقش مهمی در افزایش و پایداری تولید در دیمزارهای استان و تامین امنیت غذایی کشور ایفا خواهد کرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل همچنین عملکرد بالا، تحمل به بیماری‌های شایع در دیمزارها و کیفیت خوب و سازگار با شرایط اقلیمی استان را از جمله از ویژگی‌های مهم این ارقام ذکر کرد.

وی تامین بذور پایه ارقام گندم دیم به مقدار مناسب، تدوین دستورالعمل‌های فنی کاشت، داشت و برداشت و برگزاری دوره‌های آموزشی برای بهره‌برداران و کارشناسان، اجرای مزارع تحقیقی ترویجی و پایگاه‌های نوآور در قالب پروژه جهش تولید را از فعالیت‌های واحد تحقیقات دیم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ذکر کرد.

شهبازی اضافه کرد: در هفتمین جشنواره ارقام گیاهی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ۱۹ رقم اصلاح شده جدید از محصولات زراعی دیم توسط موسسه تحقیقات دیم کشور معرفی خواهد شد که اعضای هیات علمی واحد غلات دیم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در معرفی آن مشارکت فعال داشته‌اند.

وی با بیان این که دیمزارها اولین مناطقی هستند که با تغییرات اقلیمی تحت تاثیر قرار می‌گیرند، گفت: این امر موجب کاهش تولید می‌شود و برای رفع این چالش، استفاده از مدیریت نظام‌های زراعی، ارتقای سازگاری به تغییرات اقلیمی و استفاده از فناوری جدید در تولید و معرفی ارقام بسیار موثر است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل همچنین بیان کرد: در راستای اهداف اصلی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص بالا بردن توان تولید و بازدهی عملکرد در اراضی دیم کشور و با توجه به سطح بالای زیر کشت مناطق دیم واحد تحقیقات دیم مرکز تحقیقات استان اردبیل نقش کلیدی در پیشبرد اهداف و افزایش راندمان تولید در منطقه و استان ایفا می‌کند.

وی از طی روند اجرایی ۲۰ فقره طرح تحقیقاتی توسط محققان و کارشناسان در واحد تحقیقات دیم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل خبر داد.

به گزارش بسیج، برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی کشت دیم، تاسیس و راه‌اندازی پایگاه نوآوری و ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم در شهرستان گرمی قطعی شده و فعالیت اولیه آن در منطقه آغاز شده است.

استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال زراعی جاری که از اول مهر ماه شروع ‌شده، محصولات گندم، جو، حبوبات و دانه روغنی کلزا را چهار محصول اولویت دار کشت پاییزه اعلام کرده است.

محصول گندم به عنوان اولویت نخست کشت پاییزه استان اردبیل اعلام شده و بر این اساس، برنامه‌ریزی برای کشت گندم در ۶۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۲۲۰ هزار از اراضی دیم استان اردبیل انجام شده است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار