به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان، مشبک کاری نوعی هنر اصیل و زیبای ایرانی است که به طور عمده در ساخت درب و پنجرههای چوبی و قدیمی برای تهویه و نوردهی فضای خانه کاربرد داشته است، اما نقطه جالب ماجرا آنجاست که این هنر اصیل با مهارت بیپایان اختراع گره بخورد که در این راستا گفتگویی با مخترع بسیجی بروجردی انجام دادیم.
سلام وقت شما بخیر، لطفا خودتون را معرفی کنید؟
بسم الله الرحمن الرحیم، غلامرضا گودرزی متولد سال۱۳۵۵ هستم.
در مورد ثبت اختراعی که داشتید توضیح بدید:
بنده استاد مشبک کاری هستم و چون مجبور بودم از اره مویی برای برش روی چوب استفاده کنم به فکر افتادم که برای سرعت بخشیدن به کارم فکری بکنم، لذا از ضایعات و چرخ خیاطی که در اختیار داشتم موفق به ساخت وسیلهای به نام اره مویی شدم. ساخت این وسیله به سال ۱۳۸۵ بر میگردد هزینه این دستگاه خیلی کم بود و توانستم که ابداع نو را در اداره ثبت شرکتها و مالکیت خصوصی کشور به عنوان اختراع نو آوری ثبت کنم.
بعد از ثبت این اختراع چه تحولاتی در زندگی شما ایجاد شد؟
من در سال۸۶ بعنوان بسیجی نمونه شناخته شدم و در همان سال اخبار یک گروه مستند ساز آمدند و از اختراع من و مسیر های که در این راه طی کردم مستندی را ساختند که در شبکه لرستان و در دیگر برنامه های مختلف استان آن را پخش نمودند.
در دوران کودکی و نوجوانی هم کنجکاو به اختراع بودید؟
من از همان دوران کودکی علاقهمند به کار ابتکار واختراع بودم به طوری که بین همسالان خودم من را به مخترع معروف صدا می زدند. و در دوران دبیرستان از ضایعات الکترونیکی را جمع می کردم و با آنها یک سری وسایلی را ساختم چون برای جاسازی قطعات در جعبه مناسب پول کافی نداشتم نمیتوانستم در مسابقات مهم شرکت کنم، ولی یک بار با ضایعات الکترونیکی که یک ماشین کنترلی ساخته بودم اسم من را بعنوان نفر سوم در یکی از مسابقه ها اعلام کردند.
آیا برنامهای برای آینده خودتان دارید؟
به زودی یک سایت را طراحی میکنم که برای فروش نقشههای طرح مشبک کاری، طوری که هر کسی در هرکجای دنیا بتواند از سایت این محصولات را خریداری کند.
وی افزود: چند ابتکار دیگر برای اختراع هم دارم که برخی از آنها را در فضای مجازی اعلام کردهام که هرکس علاقهمند بود آن ایده اختراع را دنبال کند و به ثبت برساند.
به عنوان حرف آخر اگر نکتهای باقی مانده، میشنویم؟
یک توصیه به مسئولان دارم و آن این است با کمک و هم فکری با مخترعان کارهایشان را پیش ببرند چون در بعضی موارد یک مخترع با یک اختراع باعث تحولات بینظیری در دنیا میشود که هم خودش را و هم عالمی از آن بهرهمند می شود.
انتهای پیام/