به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، علی داودی بیان کرد: استانداردسازی آسانسور از سال ۸۲ در کشور اجباری شده و این فرآیند از سال ۸۳ در سراسر کشور اجرایی شده است.
وی گفت: صدور پایان کار ساختمانها از سوی شهرداری، در گرو اصل صدور گواهی نامه ایمنی و کیفیت آسانسور از سوی اداره کل استاندارد است، این فرآیند از سال ۹۰ در خوزستان و از سال ۹۴ در کشور به صورت سامانهای انجام میشود.
داودی خاطرنشان کرد: در صورتی که کل فرآینداستاندارد سازی آسانسورها رعایت شود، امکان بروز حادثه برای آن بسیار کم خواهد بود.
وی توضیح داد: برای آسانسورهایی که گواهینامه اولیه را ندارند پایان کار صادر نمیشود و علاوه بر آن در صورت وقع حادثه ناشی از بهره برداری از آسانسور حتی از (خدمات بیمه ای) بهرهمند نخواهند شد.
مردم میتوانند برای اطلاع از وضعیت ایمنی آسانسور شناسه ملی ۱۰ رقمی نصب شده در کابین آسانسور را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند، همچنین سازمان ملی استاندارد آماده دریافت شکایات مردمی از طریق درگاه ۱۵۱۷.inso.ir و سامانه تلفنی ۱۵۱۷ است.
مدیر کل استاندارد خوزستان پیش از این اعلام کرد؛ شرکتها و موسسات بیمهگر درصورت وجود تاییدیه ایمنی و کیفیت معتبر اولیه و ادواری (سالیانه) آسانسور ملزم به جبران و پرداخت خسارتهای جانی و مالی ناشی از حوادث و سوانح احتمالی آسانسور هستند.