رئیس اداره حفاظت از محیط‌زیست قروه عنوان کرد:

پالونیا تهدیدی بزرگ برای باغات انگور قروه

رئیس اداره حفاظت از محیط‌زیست قروه از شناسایی گونه مهاجم درخت پالونیا در بخش‌های دلبران و سریش آباد خبر داد و گفت: پالونیا تهدیدی جدی برای باغات انگور محسوب می‌شود.
کد خبر: ۹۶۵۲۲۳۸
|
۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸

توفیق زارعی در گفگتو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: یگان حفاظت از محیط‌زیست شهرستان قروه در پی گشت و کنترل در مناطق آزاد شهرستان متوجه کشت گونه مهاجم وغیر بومی درخت پالونیا در سطح بخش دلبران و سریش آباد شد.

رئیس اداره حفاظت از محیط‌زیست شهرستان قروه عنوان کرد: پس از مشاهده این گونه مهاجم اقدام به آموزش کارکنان شهرداری دلبران توسط کارشناسان اداره شد و این درخت نیز قطع گردید.

زارعی افزود: شناسائی این گونه مهاجم در بخش سریش آباد با همکاری خانه محیط‌زیست سریش آباد (کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان) با تیم کارشناسی و یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان انجام شده است و به‌زودی اقدامات لازم در جهت آموزش کارکنان شهرداری سریش آباد و ریشه‌کن‌کردن گونه مهاجم پالونیا صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق نظر کارشناسان ریشه‌های درخت پالونیا نیز به طور کامل باید از بین برود گفت: پالونیا درختی سریع‌الرشد باریشه‌هایی که تا عمق ۹ متری هم نفوذ می‌کند و موجب تخریب تأسیسات شهری نیز می‌شود.

زارعی ادامه داد: کشت پالونیا غیرمجاز بوده ودر فصل گل‌دهی به‌وسیله آب جاری وباد و…به‌سرعت در یک منطقه پخش شده و باعث خشک‌شدن سایر گونه‌های گیاهی می‌شود.

وی افزود: پالونیا گونه‌ای است که در برخی کشور‌ها همچون ژاپن به نام درخت زندگی از آن نام‌برده می‌شود؛ اما به دلیل مهاجم بودن آن در ایران و در تالاب بین‌المللی زریبار مریوان، به چالشی تبدیل شده است که عده‌ای خواهان حذف آن شده‌اند.

زارعی اذعان داشت: پالونیا گونه‌ای منحصر‌به‌فرد از درختان سریع‌الرشد است که مشابه آن در جهان وجود ندارد؛ خاستگاه این درخت کشور چین است.

وی ادامه داد: نخستین مدارک و تاریخ مربوط به استفاده از این درخت شگفت‌انگیز به ۲ هزار و ۶۰۰ سال قبل از میلاد برمی‌گردد.

زارعی تصریح کرد: علاوه بر چین، قرن‌ها این درخت در ژاپن هم پرورش داده می‌شد و در این کشور بە نام کری معروف بود کە در زبان ژاپنی بە معنی زندگی است.

وی با اشاره به اینکه کری بە عنوان یک درخت مقدس و سمبل خوشبختی در این کشور شناخته شده بود گفت: ژاپنی‌ها کە برای جنبە زیباشناسی و نمادگرایی احترام قائل‌اند، پالونیا را بە عنوان نماد کابینه وزیر انتخاب کردند و همچنین تصویر این درخت، روی یک سکە ژاپنی به ارزش ۵۰۰ ین نقش بسته است.

زارعی افزود: قطر تنه این درخت به یک متر هم می‌رسد و بسته به‌اندازه محیط، می‌تواند تا ارتفاع ۳۰ متر هم در هر خاکی رشد کند. اما بیشترین رشد آن در شرایط رطوبتی متوسط است.

وی بیان داشت: پالونیا درختی نورپسند است و بیشترین رشد آن در سال نخست آن است و بعد از سن پنج‌سالگی، رشد آن آهسته می‌شود و حداکثر ارتفاع یک پالونیای بالغ ۲۸-۱۵ متر است.

ویژگی منحصر‌به‌فرد این درخت این است که نیازی به کاشت دوباره ندارد و بعد از بریدن آن، درخت دوباره تولید نسل می‌کند. طول عمر ریشه ٧۰ الی ۱۰۰ سال است و ریشه آن از نوع ریشه عمودی است و تا عمق ۴/۵ الی ۹ متر می‌رود.

زارعی ادامه داد: چوب درخت پالونیا در خود ماده تانن را جمع می‌کند که آنرا در برابر خوردن موریانه‌ها مقاوم کرده است و تنها در ۲ سال اول آبیاری مداوم نیاز دارد و بعد از تکامل سیستم ریشه، نیاز به آب، افت می‌کند.

وی افزود: کاشت این گونه در ایران همواره موافقان و مخالفانی داشته است و از جمله مخالفان کاشت این گونه متخصصان منابع طبیعی و طرف‌داران و فعالان حوزه محیط‌زیست هستند و موافقان آن را هم تاجران چوب و برخی از کارشناسان فضای سبز تشکیل داده‌اند.

کارشناسان اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان قروه اعلام کردند: باتوجه‌به کشت این گونه مهاجم در مسیر آب‌های جاری، در فصل بهار که فصل گل‌دهی پالونیا است، احتمال جابه‌جایی بذر‌های این گونه خطرناک به‌وسیله آب جاری به باغ‌های سطح شهرستان وجود دارد.

زارعی در پایان خاطرنشان کرد: این گونه گیاهی در صورت جابه‌جایی در مدت کمی در تمام باغات پخش شده و موجب خشک‌شدن تمام گونه‌های گیاهی اطراف خود می‌شود؛ این گونه تهدید بزرگی برای باغ‌های انگور دلبران و سریش آباد محسوب می‌شود.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار