قانون عفاف و حجاب قانون حکیمانه است و توطئه دشمنان را نقش برآب خواهد کرد
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، اسماعیل رحمانی در همایش نشست علمی و نخبگانی با موضوع نقش قانون عفاف و حجاب از آسیب های اجتماعی از نگاه فقهی و حقوقی که عصر امروز ۲ دی ماه در سالن شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد اظهارکرد: اگر غرب نسبت به زن نگاه ابزاری داشته اما قانون گذار در ایران برای زن ارزش و کرامت قرار داده و عدالت قانونی به نفع زنان دارد.
وی افزود: در اغتشاشات اخیر دشمن به دنبال بی اعتمادی مردم به دولت بود و اکنون دنبال طراحی این است که قانون حجاب با رویکرد جدید راه اندازی نشود و همان قانون سنتی پیشین اجرا شود تا مردم را ناراضی کنند.
رحمانی بیان کرد: قانون جدید حجاب با یک برنامه جدید نه بگیر و ببند را قبول دارد و نه منفعل بودن زن را، بلکه به دنبال اجرای عدالت است.
عضو هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج حقوقدانان استان خراسان رضوی اعلام کرد: مردم ایران به هیچ وجه قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیستند و نیاز به قیم ندارند و افراد اندکی هم که فریب دشمن را خورده اند به زودی متوجه اشتباه خود خواهند شد.
حجاب و پوشش برای زن تنها مختص جوامع اسلامی نیست
سیدمحمود بدیعی، حقوقدان و مدرس دانشگاه و مسئول کانون مرکزی سازمان بسیج حقوقدانان خراسانرضوی نیز عنوان کرد: در تمام ادیان عفاف و حجاب مطرح است اما مفتخر به این هستیم که در اسلام محکم پای عفاف و حجاب ایستاده ایم.
وی اضافه کرد: از جوامع آمریکایی و اروپایی سؤال کنید از وضعیت موجود حجاب در جامعه راضی هستید در پاسخ برهنگی را عاملی برای ناآرامی کانون خانواده می دانند.
بدیعی بیان کرد: فرهنگ سازی در امر حجاب بسیار اهمیت دارد و اگر در این حوزه بدرستی کار نکنیم نسل آینده فدا خواهد شد.
وی گفت: قانون عفاف و حجاب در چهار فصل برای مدیران دستگاه های اداری برنامه دارد و دارای نواقصی هم هست که در مرور زمان رفع خواهد شد.
رها کردن حجاب عامل مهمی برای ایجاد مشکلات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است
در ادامه حجت الاسلام مهدی بیاتی، دبیر قرارگاه زیست عفیفانه و شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام کرد: اگر نسبت به قانون عفاف و حجاب بی تفاوت شویم باید بدانیم رها کردن حجاب عامل مهمی برای ایجاد مشکلات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است.
وی بیان کرد: اگر مسؤلی در دستگاه اداری وظیفه محوله را بدرستی انجام نداد در قانون عفاف و حجاب برای چنین افرادی جرم انگاری شده و طبق قانون مجازات خواهد شد.
بیاتی خاطرنشان کرد: در دنیا سلبریتی ساخته می شود تا در زمان لازم از آنها استفاده کنند اما در کشور ما افرادی با حمایت مردم بزرگ می شوند و دقیقا در زمان نیاز علیه مردم قد علم می کنند.
وی تصریح کرد: حجاب پشت پرده طبق آیه ۵۵ سوره احزاب سخت ترین نوع حجاب است که زنان پیامبر باید این نوع حجاب رعایت می کردند.
وی افزود: در این آیه آمده است: «حجاب»، در لغت به معناى پرده، حاجب و پنهان کردن است و در اصطلاح «پنهان کردن زن خود را از دید مرد بیگانه است». آنچه دین اسلام بر زنان لازم دانسته، همان پوشش است که در متون دینى و در کلام فقیهان، از آن به ستر، پوشش، ساتر و پوشاننده تعبیر شده است.
بیاتی توضیح داد: حجاب و پوشش پیش از اسلام، در میان برخى از ملّت ها از جمله ایران باستان و قوم یهود و شاید در هند مطرح و از آنچه که در قانون اسلام آمده، سخت تر بوده است.
وی اعلام کرد: در حکمرانی یک بدعت در اجرای قانون عفاف و حجاب اتفاق افتاده و با توجه به اینکه قرار بود این قانون در ۲۹ آذر ماه امسال اجرا شود اما همچنان به تاخیر افتاده است.
وی ادامه داد: ما در اجرای قانون عفاف و حجاب در کشور با کسی تعارف نداریم، نگران ناموسمان در جامعه هستیم و باید پوشش زنان و مردان متناسب عرف جامعه اسلامی باشد.
عفاف و حجاب باید به صورت ریشه ای رفع شود
در ادامه موسی الرضا حاجی بگلو، سخنگوی شورای اسلامی مشهد گفت: حجاب باید ریشه ای حل شود، فرزندان ما باید از پایه های اولیه ابتدایی با قوانین عفاف و حجاب آشنا شوند.
وی تصریح کرد: ایراد اصلی ما در حجاب، مدارس است کاش به جای نوشتن ۷۴ ماده قانونی چند ماده قانونی برای اصلاح آموزش و پرورش نوشته می شد.
حاجی بگلو عنوان کرد: در مدارس آنچه که باید به فرزندان آموزش داده شود، بدرستی انجام نشده است. باید برای هر بند این قانون در دانشگاه ها و با استفاده از تمام ظرفیت دانشجویان جلسه گذاشته شود.
وی مطرح کرد: در اجرای قانون همه مکلف به این هستیم که باید رعایت شود ولو خلاف نظر ما باشد موظف به اجرای آن هستیم.
عدم داشتن اطلاعات کافی باعث نارضایتی برخی افراد از اجرای قانون عفاف و حجاب شده است
حجت الاسلام محمدمهدی لطیفی سیدآبادی، نویسنده و پژوهشگر، عضو بنیاد علمی نخبگان کشور اعلام کرد: بیشتر افرادی که به قانون عفاف و حجاب خرده می گیرند بدون داشتن اطلاعات کافی وارد عمل می شوند. در اجرای صحیح این قانون رسانه ها باید فرهنگ سازی درست را انجام دهند.
وی ادامه داد: در انتخاب اسم و عنوان کلینیک ترک بیحجابی کج سلیقه ای شده اما ماهیت اصلی آن یک اقدام تعلیمی و تربیتی است.
لطیفی سیدآبادی خاطرنشان کرد: نمی شود قانون عفاف و حجاب را منکر شد چون همه ما در هر جایگاهی هستیم شاهد بی حجابی در سطح جامعه هستیم و باید برای رفع آن دغدغه مند باشیم.
وی ابراز کرد: بی حجابی پیامدهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی دارد و کسی نمی تواند آن را انکار کند. برخی افراد تنها گلایه می کنند اما راهکاری ندارند. اگر کسی بر قانون طرح شده ايراد می گیرند هیچ طرح و راهکاری ندارند.
نقش رسانه ها در فرهنگ سازی عفاف و حجاب
نرجس توکلی افشار، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اظهار کرد: رعایت قانون عفاف و حجاب نیازمند همکاری رسانه ها به صورت جدی است.
وی در ادامه توضیح داد: در زمانی که رسانه می تواند به عنوان ابزاری قوی در فرهنگ ساز نقش داشته باشد برای اجرای قانون عفاف و حجاب هم باید از این ابزار به صورت قوی تر استفاده کرد.
توکلی افشار بیان کرد: ایران، یکی از کشورهایی است که به تبعیت از دین اسلام، به مسأله حجاب و عفاف، اهمیت ویژه ای داده و در قوانین کشور، از جمله قانون مجازات اسلامی، عدم رعایت حجاب و عفاف شرعی را جرم انگاری کرده و برای آن، مجازات تعیین کرده است.
وی اذعان داشت: نقش رسانه ها در اجرای این قانون بسیار حائز اهمیت است مردم باید با تبعات قانونی ترویج بی حجابی در سطح جامعه مطلع شوند. در مقابل رسانه ها باید فواید این قانون و ایجاد امنیت برای زنان در جامعه را میان مردم فرهنگ سازی کند.