رویداد ملی ایران بانو در مشهدالرضا(ع) افتتاح شد

مراسم افتتاحیه رویداد ملی ایران بانو امشب با حضور ۱۱۰ بانوی نخبه از سراسر کشور در سالن همایش‌های حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد.
کد خبر: ۹۶۵۵۲۵۸
|
۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۲

به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از مشهد، مراسم افتتاحیه رویداد ملی ایران بانو امشب با حضور ۱۱۰ بانوی نخبه از سراسر کشور در عرصه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی در سالن همایش‌های حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد.

این مراسم که با حضور و اجرای زنان برگزار شد، طلیعه آن نیز با قرائت قرآن توسط دختری نوجوان و خواندن سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا(ع) توسط گروه سرود دختران نوجوان آغاز شد.

معاون امور استان‌های صدا و سیما در این مراسم گفت: ایران بانو یک ایده جذاب در رسانه ملی بود و توسط دوستان پیگیری شد و امروز آغازین روز این رویداد مهم است، قرار است که در روزهای آینده استمرار داشته باشد و در تمام استان‌ها برگزار شود و با یک اختتامیه ویژه در دور اول ختم شود، چرا که قرار است این رویداد در سال‌های آینده نیز ادامه داشته باشد.

علیرضا کیخا افزود: دوستان پیشنهاد کردند که پایتخت فرهنگی و معنوی ایران دبیرخانه رویداد ایران ‌بانو باشد، اگر دوستان دست‌اندرکار این رویداد موافقت کنند، ما به‌نمایندگی از صدا و سیما موافقت خودمان را با این موضوع اعلام می‌کنی.

وی خاطرنشان کرد: امروز در مقطعی از تاریخ هستیم که از زن تصویری ناقص، مجهول و غیرواقعی به تصویر می‌کشند که حتماً این تصویر به زندگی ختم نخواهد شد، بلکه به مردگی ختم می‌شود، معتقدم که زن اگر در جایگاه خودش نباشد حتماً حیات به مردگی تبدیل می‌شود، بنابراین اگر بهانه خلقت حضرت فاطمه(س) بود، بهانه و علت زندگی قطعا باید زن باشد.

روز تولد حضرت معصومه(س) اختتامیه ایران بانو برگزار می‌شود

در ادامه دبیر رویداد ملی ایران بانو نیز گفت: سال‌ها آرزوی ما بانوان این بود که یک کار عجیب و غریب با همکاری بانوان انجام دهیم، به همین خاطر تصمیم گرفتیم که رویداد ملی ایران بانو را از روز میلاد حضرت فاطمه(س) در کنار حرم مطهر رضوی آغاز کنیم.

فاطمه حقیر السادات با بیان اینکه صبح پروازی را با حضور بانوان فعال و نخبه در همه عرصه‌ها به خلبانی و کمک خلبانی بانوان داشتیم و به مشهد آمدیم، عنوان کرد: این برنامه با حمایت رسانه ملی برگزار شده است و از همه دست‌اندرکارانی که در پشت صحنه حضور دارند، تشکر می‌کنم.

وی یادآور شد: این رویداد در ۳۱ استان کشور به‌صورت یک مجموعه مسابقه‌ای ۲۰ قسمتی از شبکه‌های استانی پخش می‌شود، سعی می‌کنیم با این برنامه همه بانوان مؤثر را حتی از روستاها و شهرستان‌ها شناسایی کنیم.

دبیر رویداد ملی ایران بانو با بیان اینکه روز تولد حضرت معصومه(س) اختتامیه این رویداد ملی برگزار می‌شود، یادآور شد: خانم مریم سهرابی، جوان دهه هشتادی که در محضر رهبر انقلاب چند روز پیش صحبت کردند، از این به بعد سکاندار این رویداد ملی هستند.

در این مراسم همچنین بانوان موفقی از چهار دهه ۳۰، ۴۰، ۵۰ و ۶۰ که هر کدام در عرصه‌های مختلفی فعالیت می‌کنند از تجارب زیسته خود گفتند.

مادر نانو ایران از سختی‌های زندگی‌اش می‌گوید

اعظم ایرجی‌زاد، استاد دانشگاه صنعتی شریف در رشته فیزیک که ملقب به مادر نانو ایران است در این مراسم با بیان اینکه در آستانه هفتاد سالگی هستم، گفت: ما متولدین دهه 30 زمانی که به دنیا آمدیم، اصلاً امکانات امروزی را نداشتیم. در خانواده‌ای پرجمعیت و نسبتاً فقیر به دنیا آمدم و اتاق اختصاصی، معلم خصوصی و مشاور تحصیلی هم نداشتم. در دوران کودکی و نوجوانی باید به مادرم در آشپزی و بچه‌داری کمک می‌کردم و همچنین در زمان تحصیل نیز معلم برادران و خواهرانم بودم.

وی با بیان اینکه زمانی که به دبیرستان رفتم، دغدغه‌ام این بود که مبادا خواستگاری در خانه‌مان را بزند و پدرم مرا شوهر دهد، اما دغدغه والدینم این بود که مبادا این دختر درسخوان ازدواج نکند، افزود: در زمانی که نهایت آرزوی دختران معلم و پرستار شدن بود، من می‌خواستم انیشتین، گالیله و نیوتن شوم. به همین خاطر سعی کردم پدرم را راضی کنم که اجازه بدهد در دانشگاه شریف رشته فیزیک بخوانم. مادرم حامی من بود و او توانست پدرم را راضی کند که به دانشگاه بروم.

این استاد دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: در دانشگاه خودم را پیدا کردم و به بلوغ اجتماعی و فرهنگی رسیدم. فهمیدم که باید آرزوهای کودکانه‌ام را هدفمند کنم و برای رسیدن به آن اهداف برنامه‌ریزی کنم. نمی‌خواستم تک‌بعدی زندگی کنم و می‌خواستم در کنار یک مرد زندگی کرده و فرزندآوری را نیز تجربه کنم. بنابراین معیار انتخاب همسرم را همراهی در آینده‌ای که آرزو داشتم، قرار دادم و خوشبختانه خداوند کمک کرد و مردی که با من همراه بود را سر راهم گذاشت.

ایرجی‌زاد ادامه داد: در شرایط بسیار سخت دوران دفاع مقدس، با همسرم و دو بچه‌ام برای ادامه تحصیل راهی خارج از کشور شدم و هر دو دکتری را گرفتیم. به محض اخذ مدرک، به ایران برگشتیم چون خود را متعلق به این آب و خاک می‌دانستیم.

وی بیان کرد: پس از بازگشت به ایران، آزمایشگاه‌های متعددی را در دانشگاه صنعتی شریف همراه با دانشجویانم تأسیس کردم. سپس به اصرار همکاران و اساتید، رئیس دانشکده فیزیک شدم و اولین رئیس زن این دانشکده بودم. بعد از طی کردن مراحل دانشیاری و استادیاری، به این فکر افتادم که باید تحولی در عرصه علمی ایجاد کنم. خداوند دری را باز کرد و گروهی را همراه کرد تا پیش‌نویس سند فناوری نانو را برای کشور به همراه چند تن از اساتید بنویسیم.

مادر نانو ایران با بیان اینکه در ادامه از من خواسته شد که پژوهشکده نانو را ایجاد کنم تا بتوانم اساتیدی را برای کشور تربیت کنم، گفت: بعد از چند سال متوجه شدیم که باید گامی بیشتر برداریم و اکنون پژوهشکده علوم و فناوری‌های همگرا را ایجاد کرده‌ام که تلفیقی از نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی، علوم شناختی، علوم داده و کوانتوم است؛ این‌ها علوم مرز دانشی فردا هستند.

مادری که با افزایش فرزندانش مدارج علمی را تا دکتری ادامه داد

فاطمه عزیزآبادی فراهانی نیز که استاد دانشگاه است، با بیان اینکه بزرگترین افتخارم مادری چهار فرزند است، گفت: ما متولدین دهه ۴۰ ویژگی‌های خیلی خاصی داریم چرا که تجربه‌های زیسته ما خیلی متنوع و هیجانی است، ما تجربه شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی، جهاد و سازندگی و دفاع مقدس را داریم و شاید خیلی زود کودکی و نوجوانی و جوانی را پشت سر گذاشتیم و به بلوغ رسیدیم، این یک ادعا نیست بلکه یک تجربه تاریخی است، چرا که اتفاقات سرنوشت‌ساز و تاریخ‌سازی برای ایران اسلامی با حضور دهه چهلی‌ها رقم خورده است.

او افزود: کودکی خودم را تا ۹ سالگی قبل از انقلاب طی کردم و خیلی سریع وارد یک فضایی شدیم که باید تجربه‌های جدی را در دوران دانش‌آموزی خودمان می‌گذراندیم، هنوز مفهوم نوجوانی برایمان به اوج نرسیده بود که با دفاع مقدس آشنا شدیم باید تمرین می‌کردیم که پشت جبهه‌ها کارهای ارزشمند انجام دهیم.

عزیزآبادی فراهانی بیان کرد: چون چهارم دبستان را جهشی خوانده بودم، قبل از ۱۷ سالگی دیپلم گرفتم و دوست داشتم پزشک یا دندانپزشک شوم، اما به دلیل محدودیت در انتخاب رشته و اینکه ۱۴ انتخاب بیشتر نداشتیم و اینکه نمی‌توانستم انتخابی جز دانشگاه‌های تهران داشته باشم، قبول نشدم و در حالی که برای کنکور بعدی خودم را آماده می‌کردم، ازدواج کردم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه شرط ازدواج من درس خواندن بود و با توجه به شناختی خانواده همسرم از ما داشتند، پذیرفتند که درسم را ادامه دهم، عنوان کرد: خیلی زود بچه‌دار شدم و فاصله‌ای بین کنکور اولم با کنکور دومم افتاد، تصمیم گرفتم رشته‌ام را از علوم تجربی به علوم انسانی تغییر دهم و بعد در پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه تهران قبول شدم. فرصت‌های کاری برایم فراهم شد و کارهای پژوهشی و حضور در وزارت امور خارجه را تجربه کردم اما با آمدن فرزند دوم تصمیم گرفتم که کارمندی در وزارت امور خارجه را رها کنم و اولویتم را تربیت فرزند و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد قرار دادم.

او با بیان اینکه معلمی را با عشق و رضایت شغلی زیاد انتخاب کردم و به طور پاره‌وقت تدریس می‌کردم، متذکر شد: به نسل جدید می‌گویم که فکر نکنند تشکیل خانواده مانع حضور اجتماعی آن‌ها می‌شود، چرا که من با یک فرزند لیسانس، با دو فرزند فوق لیسانس و با چهار فرزند دکتری گرفتم.

مرضیه یعقوبی، دارای مدرک دکترای شیمی دارویی، مدرس دانشگاه، پژوهشگر و مخترع نیز که متولد اواخر دهه ۵۰ است، در این مراسم گفت: ما دهه پنجاهی‌ها مرز اتفاقات جنگ تحمیلی و بعد سازندگی و در ادامه پیشرفت و تکنولوژی بودیم و همه باید تلاش می‌کردند که اتفاقات خوب را در ایران رقم بزنند.

وی با بیان اینکه من سال‌های زیادی را برای تحصیل و تدریس در ایران نبودم و بعد به ایران بازگشتم، ادامه داد: ایجاد کردن همگرایی بین نسل‌ها سخت است و ما تنها می‌توانیم این فاصله را تلطیف کنیم و نمی‌توانیم آن را تغییر دهیم، چرا که دنیا مدام در حال تغییر است اما یکسری ارزش‌ها را می‌توانیم به نسل‌های بعد انتقال دهیم تا این فاصله را کمتر کنیم، یکی از این ارزش‌ها مفهوم مادر است، به‌عنوان مثال در بین ما مسلمانان مادر به‌عنوان یک موجودمقدس و پاک است، ارزش و مفهومی است که آن را در دیگر فرهنگ‌ها ندیده‌ام.

معلولیت در جنگ و قهرمانی در ورزش

الناز دارابیان، قهرمان بازی‌های پاراآسیایی نیز در این مراسم گفت: من یک دختر دهه شصتی هستم و در دوران دفاع مقدس به دنیا آمدم، معلولیتم هم مربوط به جنگ و آسیب‌های جنگ است و با یک دست و چهار انگشت و معلولیت از ناحیه دو پا وارد زندگی شدم، روزهای سختی را گذراندم و مجبور به مهاجرت شدیم.

وی با بیان اینکه مادرم همیشه می‌گفت راهت فرق دارد و من تکه تکه راهم را ساختم، افزود: بعد از اینکه ارشدم را گرفتم، وارد دنیای ورزش حرفه‌ای و رشته پرتاب دیسک شدم.

دارابیان خاطرنشان کرد: روزهایی بود که معلولان هیچ جایی در جامعه نداشتند و ورود ما دهه شصتی‌ها به دهه هفتاد خیلی سخت بود، ما چنین روزهایی را گذراندیم تا در جامعه دیده و شناخته شویم، اما ماندیم و مقاومت کردیم و اکنون می‌توانیم بگوییم که جزو قوی‌ترین‌های ایران هستیم.

در این مراسم از بانوان خامسی برگزیده کارگروه اجتماعی، مهدوی‌کنی برگزیده کارگروه تعلیم و تربیت، تولایی برگزیده کارگروه علم و فناوری، سرچشمه‌پور برگزیده کارگروه اقتصاد و کارآفرینی و فتاحی برگزیده کارگروه فرهنگ و هنر، با حضور معاون امور استان‌های صدا و سیما، مدیرکل صدا و سیما خراسان رضوی و مادر شهید روح‌الله عجمیان تقدیر شد.

همچنین در این مراسم از تمبر و نشان رویداد ملی ایران بانو رونمایی شد و از فرزند شهیده چراغچی، شهید انقلاب مشهد تقدیر شد.

گفتنی است؛ رویداد ملی ایران بانو با هدف شناسایی و معرفی زنان موفق و بازگو کردن داستان‌های ارزشمند زندگی آنان برگزار شده است.

پرواز «ایران بانو» نیز با ۱۱۰ زن نخبه ایرانی و به خلبانی شهرزاد شمس نخستین بانوی خلبان ایران صبح امروز در مشهد به زمین نشست.

خبر/ فریده خسروی

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار