درمان اورژانسی بیماران آلودگی هوا باید رایگان باشد/ پیگیری ملی تعطیلی روزهای آلوده خوزستان
مجتبی یوسفی با تبریک روز زن و تسلیت به شهادت رسیدن ۱۰ سرباز وطن در پی سانحه واژگونی اتوبوس در محور اندیمشک - پلدختر اظهار کرد: عوامل زیادی بر آلودگی هوا تاثیر دارند و اگر قرار است کاری برای کاهش آلودگی هوا انجام شود، باید اقدامات در حوزههای مختلف انجام شود.
وی با بیان اینکه برخی از مسئولان با راهکار مقطعی و کوتاهمدت می خواهند آلودگی هوا را کاهش دهند که این مساله صحیح نیست، گفت: یکی از گلههای بحق مردم خوزستان این بود که چرا خوزستان در روزهای آلوده و با میزان آلاینده بیشتر نسبت به دیگر استانها، تعطیل نمیشود اما برخی استانهای دیگر با آلایندگی کمتر تعطیل میشوند؛ در این زمینه نباید در حق مردم اجحاف شود و این مساله در سطح ملی دنبال شده است.
تعطیلی، راهکار حل مساله آلودگی نیست
نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: هر چند آلودگی هوا سلامت مردم را به خطر میاندازد اما باید توجه کنیم تعطیلی، راهکار حل این مساله نیست و آسیب زیادی وارد میکند؛ تعطیلی به ضرر تولید، اشتغال و تحصیل دانشآموزان و دانشجویان است.
یوسفی تصریح کرد: هفته گذشته در سطح ملی جلسهای با حضور مسئولان استانی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص وضعیت آلودگی هوا برگزار شد؛ این مسائل باید دنبال شوند تا در بازه زمانی مشخص آلودگی هوای خوزستان کاهش یابد.
وی با بیان اینکه قانون هوای پاک یکی از قوانین خوب کشور است و وظایف هر دستگاه در این قانون مشخص شده است، گفت: ما در مجلس شورای اسلامی وظیفه قانونگذاری را داریم که در این خصوص در زمینه اصلاح برخی از قوانین از جمله توسعه حمل و نقل عمومی انجام شده است؛ در ماده ۱۰ و ۱۲ رفع موانع تولید، کمک به کاهش مصرف سوخت دیده شده است که در این راستا در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دادیم امسال ۲۵ هزار میلیارد تومان و سال آینده نیز ۲۵ هزار میلیارد تومان برای توسعه حمل و نقل عمومی در نظر گرفته شود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: توجه شود هر چه حمل و نقل عمومی توسعه یابد و با کیفیت و ارزان قیمت و در بازه زمانی کوتاه خدماترسانی کند، تردد خودروهای تک سرنشین کمتر میشود. با اختصاص اعتبار برای توسعه حمل و نقل عمومی و همراهی دولت شهید رئیسی، قرارداد خرید ۲ هزار دستگاه اتوبوس برای شهرداریهای کشور منعقد و حداقل چهار پنجم هزینه این اتوبوسها توسط دولت و مجلس تامین شد.
وی با بیان اینکه در بیش از یک دهه گذشته حتی یک اتوبوس از سوی وزارت کشور به شهرداریها و دهیاریها اختصاص داده نشده بود، افزود: با این اقدام، تعداد اتوبوسهای اهواز از ۷۰ دستگاه در سال ۱۴۰۲ به ۲۶۰ دستگاه اتوبوس رسیده است. نوسازی ناوگان تاکسیرانی و اختصاص ون نیز از دیگر اقدامات در این زمینه بوده است.
جمعآوری فلرهای خوزستان تا نقطه مطلوب فاصله بسیاری دارد
یوسفی با اشاره به نقش فلرسوزی و مشعلهای نفتی در آلودگی هوای اهواز و دیگر شهرهای خوزستان ادامه داد: در اصلاح قانون هفتم، جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت پیشبینی شد. البته بیش از ۱۰۰ سال است که این مساله رخ میدهد و علاوه بر هدر رفتن سرمایههای کشور، سلامت مردم را به خطر میاندازند.
وی بیان کرد: در دولت شهید رئیسی با تصویب قانون و تعیین جریمه برای وزارت نفت به ازای سوزاندن گازهای همراه نفت، توانستیم بخشی از این گازها را جمعآوری کنیم و بخشی از آلایندهها کاهش یابد اما با وضعیت مطلوب بسیار فاصله داریم.
نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: طبق قانون باید در مدت پنج سال، ۳۰ درصد تا ۵۰ درصد گازهای همراه نفت جمع آوری شود که در دولت شهید رئیسی ۱۳ میلیون فوت مترمکعب از گازهای همراه نفت در فاز دوم پالایشگاه بیدبلند در خوزستان جمعآوری شد.
وی افزود: قانونگذاری و نظارت توسط مجلس انجام و قانون توسط دولت اجرای میشود؛ در خوزستان وقتی پروژهای به بهرهبرداری میرسد، مسئولان همه میگویند ما بودیم که این کار را انجام دادیم در حالی که بسیاری از آنها حتی بر قانون تسلط ندارند تا متوجه شوند اعتبار از کدام بخش باید تامین شود.
یوسفی گفت: برخی از آلایندههای خوزستان، ناشی از آتش زدن مزارع نیشکر و کشاورزی است که از نظر قانونی و برخورد با ترک فعلها این مساله در سطح ملی در حال پیگیری است.
درمان اورژانسی بیماران آلودگی هوا باید رایگان باشد
نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مراجعه روزانه برخی از مردم خوزستان به بیمارستانها در پی آلودگی هوا تصریح کرد: طبق قانون، پوشش بیمه همگانی و همچنین مصوبات بودجههای سنواتی، درمان اورژانسی این بیماران رایگان است و از مسئولان بهداشت و درمان میخواهیم حتما به این موضوع توجه کنند و در صورت نیاز، این مساله را پیگیری خواهیم کرد تا هزینهای بر مردم تحمیل نشود.
وی افزود: در سالهای گذشته در حوزه بیمارستانی اقدامات ضعیفی داشتیم و سالها تامین تجهیزات یا توسعه بیمارستانی نداشتیم بنابراین در مجلس شورای اسلامی دوره قبل و در دولت شهید رئیسی، تلاش بر توسعه زیرساختها، مگا آیسییوها، افزایش ظرفیت تختهای مراقبتهای ویژه و دستگاههای تشخیصی بوده است که بخشی از امکانات افزایش یافت.
یوسفی گفت: استخدام ۲ هزار نفر از طریق آزمون در دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز از دیگر اقدامات در حوزهه بهداشت و درمان بوده است. مجوزی هم دریافت کردهایم تا دوباره این کار انجام شود و انتظار میرود این آزمونها هم برای اشتغال و هم رقابت نیروها برگزار شود.
وی بیان کرد: یکی از دغدغههای رزیدنتها در خصوص حقوق بسیار ناچیزی بود که دریافت میکردند، به گونهای که حقوق دریافتی آنها به نوعی برای آنها استثمار بود بنابراین در بودجه سال آینده، رزیدنتی را شغل در نظر گرفتیم و حداقل دستمزد و بدون کسورات، ۱۳ میلیون تومان را دریافت خواهند کرد. البته این رقم حکم است و مزایای دیگری هم شامل آنها میشود.