به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان علی سعدی با اشاره به استقرار بیش از یک هزار خانوارعشایری با جمعیت دامی بیش از ۲۰۰ هزار راس در کانون عشایری غرب کرخه شهرستان شوش بیان کرد: نخستین درمانگاه دامپزشکی سیار مجهز به داروخانه، سونوگرافی و جراحی به منظور پیشگیری و درمان بیماریهای دامی در این کانون مستقر شد.
وی با بیان اینکه هدف از استقرار درمانگاه سیار ارایه مستقیم خدمات دامپزشکی به عشایر در نزدیکترین محل استقرار آنها است، ادامه داد: تعداد زیاد دام عشایر مستقر در این منطقه موجب شده تا ارایه خدمات دامپزشکی در این منطقه ضرورت داشته باشد.
رییس اداره امور عشایر شوش اظهارکرد: یک دستگاه خودروی نیسان مجهز به تمام امکانات درمانی در قالب این طرح تدارک دیده شده است تا در صورت نیاز به همراه دامپزشک به طور مستقیم با حضور در چادر عشایر اقدام به درمان دامهای سبک و سنگین شود.
وی پیش بینی کرد تا پیش از پایان امسال، ۶۳۰ هزار راس دام در مناطق شهرک بختیاری، حسن گرگ، طلیعه شندی، بیت مسکین،حاج معذرب و چنانه از این خدمات بهره مند شوند.
بخش فتح المبین شوش بزرگترین مرکز استقرار عشایر در کشور است. یک هزار خانوار عشایری با جمعیت بیش از هشت هزار نفر با ۳۲۰ هزار راس دام در بخش فتح المبین شوش مستقر شدهاند.
استان خوزستان با دارا بودن ۳۹ هزار خانوار عشایری بزرگترین استان عشایری کشور در فصل قشلاق از نظر جمعیتی است. جمعیت عشایر خوزستان در فصل قشلاق ۱۵ درصد جمعیت عشایر کل کشور است.
عشایر هفت استان ییلاقی در فصل قشلاق در خوزستان ساکن هستند. این عشایر از استانهای اصفهان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، همدان، ایلام و کرمانشاه در فصل قشلاق در خوزستان ساکن هستند.
کوچ عشایر به مناطق قشلاقی خوزستان از اواخر مهر همزمان با سرد شدن هوا در مناطق ییلاقی شروع میشود.
عشایر کشور در مجموع حدود ۲۵درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین میکنند. صنایع دستی، شیر و فرآوردههای لبنی از تولیدات عشایر است که سهم قابل توجهی در سبد درآمدی آنان دارد.
برخی از خانوارهای عشایری استان با وسایل نقلیه و برخی دیگر نیز از ۱۹ "ایلراه" عشایری وارد استان خوزستان می شوند.
جمعیت دام عشایر خوزستان بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار راس است.