خبرهای داغ:
مثبت سوژه؛

طلبه‌های بسیجی که برای ۲۵۰ زن بدسرپرست شغل ایجاد کردند

تعدادی از طلاب بسیجی شهرستان سلسله با تشکیل یک گروه جهادی با ایجاد اشتغال موجب توانمندسازی زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست شده‌اند.
کد خبر: ۹۶۵۷۳۶۵
|
۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۳

به گزارش خبرگزاری بسیج، تعدادی از طلبه‌های بسیجی شهرستان سلسله با تشکیل یک گروه جهادی در زمینه فرزندآوری و توانمندسازی زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست فعالیت و تبلیغ می‌کنند.

گروه طلاب جهادگر تبلیغی سفیران مهر که از سال ۹۳ فعالیت خود را شروع کرده است در حوزه‌های مختلف فعالیت دارد اما ترویج فرزندآوری، کاهش آسیب‌های اجتماعی و اشتغال‌زایی زنان بد سرپرست و بی‌سرپرست اولویت آنها است.در دل حرکت‌های جهادی که به شکلی گسترده در عرصه‌های مختلف اجتماعی در حال گسترش است، گروه جهادی «سفیران مهر» با حضور فعال طلبه‌های بسیجی توانسته‌اند در یکی از حوزه‌های حساس و پر اهمیت جامعه، یعنی ترویج فرهنگ فرزندآوری، گام‌های مؤثری بردارند. این گروه با هدف ارتقاء آگاهی عمومی در خصوص اهمیت فرزندآوری، در کنار فعالیت‌های آموزشی، مشاوره‌ای و حمایتی، تلاش می‌کند تا نگاه‌های جامعه به این مقوله را تغییر دهد و به افراد و خانواده‌ها نشان دهد که فرزندآوری نه تنها یک وظیفه شرعی و اجتماعی است، بلکه می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر برای نسل‌های بعد رقم بزند.طلبه‌های جهادی در این گروه، ضمن ارائه برنامه‌های فرهنگی و تربیتی، به زنان بی‌سرپرست و آسیب‌دیده کمک می‌کنند تا با ارتقای سطح آگاهی و توانمندی‌های خود، نقشی مؤثر در این روند ایفا کنند.فعالیت‌هایی که نشان می‌دهند این طلبه‌ها نه تنها در عرصه‌های علمی، بلکه در عرصه اجتماعی نیز با تمام توان برای بهبود وضعیت جامعه تلاش می‌کنند.

طلبه‌های بسیجی که برای ۲۵۰ زن بدسرپرست شغل ایجاد کردند

با «حجت الاسلام افشین جوانمرد» مسئول گروه جهادی تبلیغی سفیران مهر گفت‌وگویی داشته‌ایم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

از زلزله کرمانشاه و همانطور که حضرت آقا در خصوص تشکیل گروه‌های مردمی و جهادی فرمودند با کمک چند تن از دوستان طلبه به فکر تشکیل گروه جهادی افتادیم.در اوایل ۴ یا ۵ نفر از دوستان طلبه بودیم که گروه جهادی را با هدف خدمت رسانی به مردم در عرصه‌های مختلف فرهنگی، عمرانی و اشتغال در حد توان تشکیل دادیم.برخی از طلبه‌ها علاوه بر کار فرهنگی هنر و مهارت‌هایی هم در زمینه‌های مختلف از جمله معماری، برق و لوله‌کشی هم داشتند.

دقیق چه سالی شروع کردید؟

جوانمرد: سال ۹۳ کار را شروع کردیم با تبلیغ و حذب دوستان، اما فعالیت ما به طور رسمی و جدی با ساخت مدرسه در میانکوه شرقی در پل‌دختر سال ۹۴ شروع شد. .
 

گفتید اوایل با چند نفر شروع کرده‌اید الان چند نفر حضور دارند؟

جوانمرد: خدا را شکر در حال حاضر ۴۰ تا ۵۰ طلبه با گروه جهادی ما در عرصه های مختلف فرهنگی و عمرانی مشغول فعالیت هستند.
 
گروهی و اقشاری که شما تحت پوشش دارید بیشتر چه قشری هستند ؟
جوانمرد: زنان بد سرپرست و بی سرپرست در همه حوزه‌ها اولویت اول ما هستند، اما کودکان نیازمند هم را مورد توجه قرار داده‌ایم.
طلبه‌های بسیجی که برای ۲۵۰ زن بدسرپرست شغل ایجاد کردند

آقای جوانمرد جامعه هدف شما به لحاظ موقعیت جغرافیایی کجاست ؟

جوانمرد: اوایل جامعه هدف سطح شهرستان و استان بود اما با گسترش فعالیت دوستان در گروه جهادی فعالیت ما به خارج از استان هم رسید ‌به طور مثال در مناطقی از کرمانشاه حتی مناطق حاشیه نشین تهران کار عمرانی و فرهنگی انجام داده‌ایم.اما نقطه هدف ما در مجموع روستاهای محروم و حاشیه نشین به ویژه شهرستان سلسله است.
 

گفتید بانوان سرپرست و بی سرپرست توضیح می‌دهید چه اقداماتی برای آنها انجام می‌دهید؟

جوانمرد: ببینید ما یه دنبال توانمندسازی این بانوان هستیم چرا که معتقد هستیم توانمند سازی آنها نه تنها باعث درآمد زایی می‌شود بلکه از وقوع آسیب های اجتماعی هم جلوگیری می‌کند‌، یعنی اینطور نبوده که ما صرفا به توزیع بسته‌های معیشتی و یا کمک‌های نقدی اکتفا نکرده‌ایم چرا که تجربه نشان داده است این کارها خیلی جواب نمی‌دهد بلکه باید مشکل را ریشه‌ای حل کرد در همین رابطه اشتغال‌زایی را در دستور کار قرار دادیم.
 

اشتغال‌زایی شما به چه شکلی بوده است و برای چند نفر شغل ایجاد کرده‌اید؟

ظرف این مدت توانسته‌ایم برای ۲۵۰ بانوی بدسرپرست و بی سرپرست شغل ایجاد کنیم اتفاقی که نه تنها باعث درآمد زایی انها شده بلکه اعتمادنفس آنها را هم افزایش داده چون جزو اقشار آسیب‌پذیر جامعه هستند.ما با خرید چرخ‌های خیاطی، دام و طیور برای این بانوان شغل ایجاد کرده‌ایم، خوشبختانه خیرین حضور و همکاری خیلی خوبی داشته‌اند.
 

گفتید گروه جهادی شما بیشتر طلبه‌ها هستند؟

جوانمرد: بله ۸۰ درصد گروه جهادی را طلبه‌ها تشکیل می‌دهند اما داریم از دوستان پیشکسوت و بازنشسته سپاه که وقتی ندای ما را برای خدمات دهی به محرومیم می‌شنوند با همه توان پای کار می‌آیند.
 

آقای جوانمرد جامعه هدف تان را چطور پیدا می‌کنید؟

جوانمرد: بیشتر از طریق فضای مجازی دوستان امین و مورد اعتمادی که در سطح شهرستان و روستاها و مناطق محروم داریم، هدف ما این است که به نیازمندان واقعی کمک کنیم.
 
دو نفر از افراد گروه مسئول شناسایی و تحقیق در مورد نیازمندان هستند بعد از شناسایی و اطمینان از اینکه مستحق هستند خدمات رسانی را بسته به نوع درخواست و نیاز شروع می‌کنیم.
 

تمرکز گروه جهادی شما در چه عرصه‌‌ای است؟

جوانمرد: اصل کار ما تبلیغ و فرهنگ سازی در حوزه فرزند آوری است، با توجه به تاکید و فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر فرزندآوری تمرکز اصلی ما در این حوزه است.حوزه علمیه خواهران و دیگر طلبه‌ها در حوزه فرزندآوری و معضلات اجتماعی از جمله طلاق و اعتیاد ورود جدی دارند.در گروه جهادی موضوع اعتیاد را به طوری جدی دنبال می‌کنیم اما بیشتر تمرکز ما در روستاهای محروم فرزند آوری و جوانی جمعیت است.ترویج فرزند‌آوری در رأس هرم اردوهای جهادی ما است، چرا که یکی از دغدغه‌ها و چالش‌های جدی پیش روی کشور امروز جمعیت است.
طلبه‌های بسیجی که برای ۲۵۰ زن بدسرپرست شغل ایجاد کردند

در حوزه فرزندآوری چه کارهایی انجام می‌دهید؟

جوانمرد: خب در قالب سخنرانی، سمینار و پک‌های فرهنگی و گفت وگوهای چهره به چهره و خانه به خانه در مساجد و مدارس فعالیت داریم.
 

فعالیت گروه جهادی شما در حوزه فرزندآوری و آسیب‌های اجتماعی تاثیری هم داشته است؟

جوانمرد: بله قطعا، در حوزه طلاق به عنوان یک آسیب‌ اجتماعی مهم با پاددرمیانی و گفت وگو توانسته‌ایم از وقوع ۳۰ فقره طلاق در روستاهای شهرستان سلسله جلوگیری کنیم، اینجا خواهران طلبه واقعا اتش به اختیار در میدان بوده‌اند و ما هم کنار انها هر کمکی که نیاز بوده انحام داده‌ایم.ما متوجه شده‌ایم که در حوزه معضلات اجتماعی فرهنگ سازی به شدت مهم و تأثیرگذار است.در حوزه فرزند آوری خانواده‌ها را با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری توجیه می‌کنیم و می‌بینیم افرادی که مخالف فرزند آوری بوده اند از فرزند آوری استقبال می‌کنند.
 
به طوری که ظرف این مدت ۱۲ خانواده در روستاهای شهرستان سلسله چهارمین فرزند خود را هم به دنیا بیاورند، علاوه بر این زمینه را برای زوج‌هایی که به دلیل مشکلات مالی به سمت فرزندآوری نرفته‌اند هم فراهم کرده‌ایم. کار خوبی که با کمک خیرین در حوزه فرزندآوری انجام داده‌ایم این است که با کنک خیرین و افراد نیک اندیش تا دو سال تامین پوشاک و شیر خشک نوزادان را تضمین می‌کنیم که در این زمینه دغدغه‌ای نداشته باشند.
 

گفتید در حوزه عمرانی هم فعالیت دارید در این مورد هم توضیح می‌دهید؟

جوانمرد: تمرکز و نقطه هدف گروه جهادی ما در حوزه عمرانی هم محرومین است، البته ما بنای کارهای عمرانی را صرفا به ساخت سرویس بهداشتی و حمام ختم نکرده‌ایم بلکه کارهایی فرهنگی اولویت اول ما در روستاها است که خیلی محروم بوده‌اند، به همین دلیل هم چندین مسجد، مدرسه و غسال خانه را ساخته‌ایم.تاکنون ۱۵۰ چشمه سرویس بهداشتی و حمام برای افراد ضعیف و ناتوان که عمدتاً زنان بد سرپرست و بی سرپرست بوده‌اند ساخته‌ایم، احداث ۱۰ غسال‌خانه در روستاهای محروم شهرستان سلسله از جمله قلایی، پرسک و جوانمرد و سرپل ذهاب کرمانشاه، تعمیر و رنگ آمیزی و لوله کشی ۸ مسجد و ساخت دو مدرسه در میانکوه شرقی پل‌دختر و قلایی که واقعا باعث خوشحالی مردم شد.
طلبه‌های بسیجی که برای ۲۵۰ زن بدسرپرست شغل ایجاد کردند

شما طلبه هستید به نظرتان ورود به این عرصه ضرورتی داشت؟

جوانمرد: طلبه‌ها هیچگاه تافته جدا بافته نبوده و نیستند طلبه در بطن جامعه بوده است، درست است کار اصلی طلبه‌ها تبلیغ و ترویج است اما به نظر من طلبه‌ای موفق است که در هر عرصه بتواند کمک حال مردم باشد و خدمات رسان باشد.یادم هست در سیل پل‌دختر اولین گروه جهادی طلاب ما بودیم که حضور پیدا کردیم اتفاقی که آنجا افتاد این بود که عده ای از طلاب با لباس کار و یک عده هم ملبس شروع به لایروبی و جا به جایی لوازم خانگی کردند‌، یک نفر از اهالی پل‌دختر به من گفت: تصور من این بوده که طلبه‌ها و روحانیون تنها کارشان تبلیغ نماز و قرآن است و تصور نمی‌کردیم که جزو اولین نفراتی باشند که کمک کند آن هم در عرصه لایروبی گل و لای خانه‌ها و من تا می‌توانم این را منعکس می‌کنم.
 
نمی‌گویم حضور ما در عرصه‌های مختلف کولاک می‌کند اما اینکه طلبه‌ها با لباس و عمامه در میان مردم هستند و خودشان را جدا از مردم نمی‌دانند قطعا بازخورد مثبت دارد.مردم وقتی می‌بینند طلبه‌ها در پروژه های عمرانی خودشان دست به کار می‌شوند، روز بعد قبل از آنها در کارهایی مانند ساهت مساجد، مدرسه پیش قدم می‌شوند
 

اولین کار و فعالیت شما در حوزه گروه جهادی چه بود؟

جوانمرد: اولین فعالیت ما در ایام فاطمیه بود که پک‌های فرهنگی، کتیبه و پرچم‌های ایام فاطمیه را در روستاهای محروم توزیع و نصب کردیم، جالب این بود که سال‌های بعد وقتی به همان روستاها مراجعه کردیم دیدیم خود مردم اقدام به نصب پرچم کرده بودند و این موضوع را می‌رساند که کارهای فرهنگی مثبت و نتیجه بخش است به شرط اینکه هدفمند باشند.
 

تا یادم نرفته چرا اسم گروه را گروه جهادی تبلیغی سفیران مهر انتخاب کرده‌اید؟

خب کار ما طلبه‌ها که تبلیغ یعنی آگاهی و ترویج است اما سفیران مهر را به حرمت مسلم بن عقیل که سفیر امام حسین بود انتخاب کردیم.
 

گفتید خیرین هم به گروه جهادی شما کمک می‌کنند؟

جوانمرد: بله خیرین بزرگ در عرصه‌های مختلف کمک می‌کنند و واقعا در این عرصه سنگ تمام گذاشته‌اند، یکی از این خیرین یک کارگاه تولید البسه دارد که لباس گرم و کفش ۵۰ کودک بی سرپرست و بد سرپرست را تامین می‌کند، یک خیر هم کارگاه خیاطی را راه‌اندازی کرده که ۲۳ بانوی بدسرپرست و بی سرپرست در ان مشغول است تنها خواسته‌اش هم این است که بخشی از سود کارگاه در حوزه فرهنگی هزینه شود.خیلی دوست داشتم این را بگویم وقتی شوق را در چشمان پدر و مادری که بعد از مدت‌ها و با کمک گروه جهادی سفیران مهر صاحب فرزند شدند دیدم حال دلمان خوب شد.
 
 
گفتگو: نسرین صفربیرانوند، خبرگزاری فارس
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار